Περιηγηθήκαμε στο γιγαντιαίο έργο της Τουρκίας … συνεχής λειτουργία στα 334 μέτρα

Ο SABAH ανέβηκε στον πύργο 334 μέτρων της γέφυρας Çanakkale. Το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 48 μήνες, έχει μέρα και νύχτα εργασία. Το 70% των μονοπατιών γάτας έχει ολοκληρωθεί. Τα μεγάλα καλώδια εξαντλήθηκαν τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, τα κρεμαστά σχοινιά θα κρεμαστούν

Θα φιλοξενήσει τον πρώτο κόσμο, χρώματα, μοτίβα, θα δώσει την ιστορική αρχιτεκτονική της Τουρκίας με την αρχική γέφυρα του 1915, ο ιός δεν ακούει. Υπάρχει μια πυρετώδης εργασία 24/7 στη γέφυρα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 48 μήνες. Η κατασκευή του έργου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, αποτελείται από δύο μέρη και έχει ολοκληρωθεί το 70% των μονοπατιών γάτας που έχουν δημιουργηθεί για να εργαστούν οι εργαζόμενοι. Τα μεγάλα καλώδια εξαντλήθηκαν τον Ιούνιο. Αργότερα, τα κρεμαστά σχοινιά θα κρεμαστούν και θα τοποθετηθούν καταστρώματα. Τα πρώτα καταστρώματα άρχισαν να λαμβάνονται. Το πρωί ήταν η πρώτη φορά στη γέφυρα, όπου εργάστηκαν 2.000 άτομα στο εργοτάξιο.

ΥΨΗΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ EIFFEL

Το ύψος των πύργων της γέφυρας, στα 334 μέτρα, περνά από τον Πύργο του Άιφελ (300 μέτρα) στη Γαλλία. Οι μεγαλύτεροι πύργοι γερανοί στον κόσμο εργάζονται στις κατασκευές, καθώς είναι η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Τα μοτίβα που αντιπροσωπεύουν το κανόνι που οδήγησε ο Seyit Corporal στο βαρέλι κατά τη διάρκεια των πολέμων Çanakkale θα τοποθετηθούν στα πάνω μέρη των πύργων. Η γέφυρα Çanakkale του 1915, η οποία θα κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης γέφυρας μεσαίου εύρους στον κόσμο με 2.023 μέτρα, θα είναι 4 χιλιάδες 608 μέτρα με τις οδογέφυρες προσέγγισης όταν τελειώσει. Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 18 Μαρτίου 2022.

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ WIND

Το Çanakkale είναι ένα θυελλώδες μέρος… Επίσης, μια σεισμική ζώνη… Έχει τοποθετηθεί μεσαίο διάκενο 9 μέτρων ανάμεσα στα καταστρώματα Gidişgeliş για να μειωθεί η υψηλή ταχύτητα του ανέμου. Ενώ τα θεμέλια του πύργου ενισχύονται με χαλύβδινους σωρούς από σεισμούς, τα κιβώτια τοποθετούνται σε θρυμματισμένα κρεβάτια στο βυθό της θάλασσας.

JUNUS MOLASI

Έγινε επίσης εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο έργο… Σύμφωνα με τον διαχειριστή του έργου Reşit Yıldız, το έργο έχει σταματήσει 52 φορές, επειδή η συσσώρευση στο βυθό της θάλασσας επηρέασε τα δελφίνια. Πραγματοποιήθηκε μελέτη με το πανεπιστήμιο 18 Mart για τα απειλούμενα μύδια θαλάσσιων πινάκων. 1.054 Η Πίνα πήρε από τον βυθό της θάλασσας και μεταφέρθηκε σε άλλο μέρος όπου μπορούσαν να ζήσουν. 5 δέντρα φυτεύτηκαν για 1 δέντρο. Στο τέλος του έργου, θα ολοκληρωθεί η φύτευση 433 χιλιάδων δέντρων.

14,5 MİLYAR ΕΥΡΩ ΚΑΤΚΙ

Η κοινοπραξία που έκανε την κατασκευή είχε μια έκθεση που εκπονήθηκε από μια διεθνή εταιρεία συμβούλων. Κατά συνέπεια, η συνεισφορά του έργου γέφυρας και αυτοκινητόδρομου στη συνολική οικονομική δραστηριότητα υπολογίζεται σε 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

53 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Μεταξύ των 7 χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στο έργο γέφυρας και αυτοκινητόδρομου, υπάρχουν άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων. Ο αριθμός των γυναικών εργαζομένων είναι 393 και 53 γυναίκες μηχανικοί εργάζονται στην κατασκευή της γέφυρας, όπου υπάρχουν 70 ξένοι υπάλληλοι.

ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

Ο Ebru Özdemir, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Limak Holding, μια από τις ομάδες που κατασκευάζουν γέφυρες και αυτοκινητόδρομους, υπενθύμισε ότι ο όρος της σύμβασης στο έργο Build-Operate-Transfer (BOT) είναι 16 χρόνια και είπε, “Μετά από 12 χρόνια, αυτός ο τόπος θα παραδοθεί πίσω στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού συντήρησης. “Η ζωή της γέφυρας είναι 100 χρόνια. Θα το λειτουργήσουμε για 12 χρόνια, τότε αυτό θα είναι το κράτος”, είπε. Ήταν απαραίτητο ή όχι η Γέφυρα Çanakkale; Ο Özdemir απάντησε στις ερωτήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ως εξής: “Το κράτος αποφασίζει για έργα υποδομής και στη συνέχεια υποβάλλει το διαγωνισμό. Μετά την εγκατάσταση της υποδομής σε μια περιοχή, αναπτύσσεται. Αυτό το μέρος θεωρείται ως έργο που θα μειώσει την κίνηση στην Κωνσταντινούπολη. Όταν ολοκληρωθεί η γέφυρα Çanakkale, ένα φορτίο που εισέρχεται μέσω της πύλης συνόρων İpsala δεν θα δημιουργήσει κίνηση στην Κωνσταντινούπολη και θα φτάσει στο Βόρειο Αιγαίο γρηγορότερα και σε διαμετακόμιση (1 ώρα και 15 λεπτά). ” Η μόνη επιθυμία του Özdemir είναι να παραδώσει το έργο εγκαίρως … Εάν ο χρόνος μεγαλώσει, το κόστος της επένδυσης θα αυξηθεί γι ‘αυτούς. Ο Özdemir τόνισε επίσης ότι με αυτό το έργο, οι Τούρκοι εργολάβοι θα ολοκληρώσουν το έργο γέφυρας για πρώτη φορά.

ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ

Το 70 τοις εκατό του έργου αυτοκινητόδρομου, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας Malkara-kanakkale, έχει ολοκληρωθεί. 88 χιλιόμετρα δρόμου, συμπεριλαμβανομένων οδογέφυρων και γέφυρας, θα συνδέσουν την περιοχή του Μαρμαρά και το Βόρειο Αιγαίο. 5 χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στην κατασκευή.

ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Όταν ολοκληρωθεί το έργο, οι σύνδεσμοι της αλυσίδας θα ενωθούν από το Kınalı έως τον αυτοκινητόδρομο Gebze-İzmir. Η Τουρκία μεταξύ των δυτικών και νότιων περιοχών θα έχει άμεση σχέση με την Ευρώπη.
Συμπληρώνοντας την αλυσίδα των αυτοκινητόδρομων που περιβάλλει το Μαρμαρά, το έργο θα συμβάλει στον στόχο της δημιουργίας μιας αδιάλειπτης εμπορικής οδού από το Πεκίνο προς το Λονδίνο.
Με το έργο που θα επιταχύνει τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών στη Θράκη και τη Δυτική Ανατολία, ο τουρισμός θα αναζωογονηθεί, ο χρόνος και το κόστος στις μεταφορές θα μειωθούν.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ

Ο Başar Arıoğlu, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Yapı Merkezi, δήλωσε ότι το έργο δεν είναι κέρδος αλλά έργο θυσίας για αυτούς. Εξηγώντας ότι οι επενδυτές διατρέχουν πολλούς κινδύνους εδώ, ο Arıoğlu είπε, “Το κράτος έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα με τα έργα BOT και μεταφέρει τους πόρους που θα δαπανηθούν εδώ αλλού. Οι εταιρείες που κάνουν το έργο δεν παίρνουν την επένδυση πίσω στο τέλος της περιόδου λειτουργίας, το παραδίδουν στο κράτος.”
Υπενθυμίζοντας ότι 45 χιλιάδες οχήματα είναι εγγυημένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, ο Arıoğlu είπε, “Ελλείψει αυτού, το κράτος μπορεί να πληρώσει, αλλά όταν ξεπεραστεί, το 30 τοις εκατό των εσόδων που κερδίζει ο φορέας εκμετάλλευσης από κάθε όχημα αφήνεται στο κράτος. 55 χιλιάδες κάρτες έγιναν στη σήραγγα της Ευρασίας την προηγούμενη ημέρα. «Φέτος, υπερέβη την εγγύηση που δόθηκε. Νομίζω ότι η γέφυρα Çanakkale θα χρησιμοποιηθεί πολύ ειδικά στις ευρωπαϊκές διαμετακομίσεις μετά το άνοιγμά της».

.Source