“Περικοπές γυρίζει, μίσχοι γυρίζει, έρχεται η μέρα και ο λογαριασμός επιστρέφει”

Ο αναπληρωτής CTP Doğuş Derya συμμετείχε στο πρόγραμμα 14ης ώρας στο BRT και η Προεδρία της Συνέλευσης έκανε αξιολογήσεις σχετικά με το έργο της Συνέλευσης.

“ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ”

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στην παρουσία των γυναικών σε ορισμένες αρχές και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, φροντίζουμε οι γυναίκες εκεί να ανοίγουν κανάλια που θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ισότητα των φύλων και θα παράγουν πολιτικές σε αυτό το πλαίσιο. Επομένως, είναι σημαντικό ο αξιωματούχος να έχει μια γυναίκα ομιλήτρια του κοινοβουλίου ανεξάρτητη από την Canaltay. Αλλά είναι επίσης σημαντικό η γυναίκα ομιλητής της Συνέλευσης να έχει θέση για την ισότητα των φύλων όσον αφορά τη θέση των γυναικών. Εν ολίγοις, προσπαθώ να πω ότι μόνο το βιολογικό σεξ ή η προοπτική του φύλου δεν είναι αρκετό »…

“Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΝΑΛΤΑΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΑΓΑΠΗ”

“ΘΑ ΖΗΤΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ AD-HOC ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ”

«Εάν η Resmiye γίνει ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, φυσικά έχω παρεμπιπτόντως έναν καλό διάλογο μαζί της για την ισότητα των φύλων. Είναι ένας φίλος μου που μου αρέσει. Πολιτικά, δεν χρειάζεται πάντα να σκέφτομαστε το ίδιο, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών. Μίλησα μαζί πριν, αν έχουμε χρόνο, μπορούμε. Ορισμένοι νόμοι που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των παιδιών ή το περιβάλλον και ούτω καθεξής καθυστερούν. Δεν θεωρείται ως προτεραιότητα, από καιρό σε καιρό από τους προέδρους των επιτροπών. Πριν από ένα μήνα, είπα ότι θα απαιτούσα τη σύσταση μιας επιτροπής Ad-Hoc που θα αποτελείται από γυναίκες βουλευτές. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, όποιος μπορεί να βοηθήσει στη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής »… ..

“Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΘΕΣΗ”

«Η προεδρία της συνέλευσης είναι επίσης κάπως συμβολική θέση. Ξέρετε, υπάρχουν κάποιες επισκέψεις και αποδοχές πρωτοκόλλου. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι το προφίλ πληρεξούσιου, το οποίο είναι απαραίτητο επειδή είμαστε το αριστερό κόμμα, το οποίο μπορεί να κάνει μια σταθερή προσπάθεια στις επιτροπές. Ως εκ τούτου, μέχρι τώρα έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή, δεν υπήρξε προσέγγιση όσον αφορά την Προεδρία της Συνέλευσης. Ένα θεσμικό όργανο με φήμη είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα για εμάς είναι η κουζίνα, δεν υπήρξε ποτέ ένταση για το “απλώς να είστε ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, θα είμαι” ….

“Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΟ CTP”

«Μιλήσαμε για την Αντιπροεδρία της Συνέλευσης πριν. Η αξία μας έχει επίσης σημασία. Με άλλα λόγια, ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι στο πάρτι, η εμπειρία που έχουν ως πληρεξούσιος, ο τρόπος που εργάζονται, αυτά είναι σημαντικά πράγματα. Με άλλα λόγια, αφού ο κ. Teberrüken είναι ένας από τους παλαιότερους ανάμεσά μας, έγινε στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος της Συνέλευσης. Κανείς δεν άκουσε ερωτηματικά για τον κ. Teberrüken »….

“ΔΟΥΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ”

«Αντιμετωπίζουν τις γυναίκες πολιτικούς σαν να ασχολούνται μόνο με τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Οι γυναίκες έχουν πολύ σταθερές δυνατότητες. Το λέω όχι μόνο από την άποψή μου, αλλά και για τις άλλες φίλες μου στη Συνέλευση. Μιλάμε για υγεία, οικονομία, εκπαίδευση, εμπόριο, εξωτερική πολιτική, κυπριακό πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Δουλεύουμε επίσης σκληρότερα από τους άντρες και μιλάμε. Έχουμε επίσης μια ιδέα για τη γεωργία. Το να είσαι γυναίκα δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα των γυναικών »…

“Ο ΕΞΕΤΑΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΣΗ”

«Οι νόμοι που έχουμε θεσπίσει σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών μετά το 2013 ήταν νόμοι που δεν είχαν θεσπιστεί από το 83. Υπό αυτήν την έννοια, η συνείδησή μου είναι επίσης πολύ άνετη. Ενώ μπήκα στο Κοινοβούλιο, έκανα σχεδόν όλα όσα είπα ότι θα κάνω για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών. Υπάρχει μόνο ένας νόμος για τα παιδιά εκτός γάμου και τον έχουμε ήδη δώσει τον Ιανουάριο του 2020. Τώρα, εάν οι επιτροπές μπορούν να συγκροτηθούν σωστά, θα την έχουμε περάσει και θα τις ολοκληρώσουμε σε αυτό το πλαίσιο »….

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ”

«Προφανώς, υπάρχουν κάποιες ρήξεις στο UBP. Δεν θεωρώ σωστό να σχολιάσω ένα άλλο πάρτι. Όμως, όπως αναφέρεται στον τύπο, οι βουλευτές του UBP λένε ότι είναι τελικά μια διαδικασία παρέμβασης. Πήραν τον υπουργό γεωργίας στο υπουργικό συμβούλιο και το έκαναν υπουργό Οικονομικών. Έκαναν τον Υπουργό Οικονομικών τον Υπουργό Παιδείας. Προφανώς, υπάρχει υπολογισμός της εξουσίας. Δεν μπορείτε να βρείτε μια λογική απάντηση εκτός από τις σχέσεις εξουσίας και τη σύγκρουση. Στην πραγματικότητα, στην υποψηφιότητα του Resmiye Canaltay, πρώτα αναποδογύρισε πολεμικά τα παιδιά του. Τότε έκαναν δηλώσεις οι ίδιοι, δεν νομίζω ότι αυτό είναι που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή. Έτσι δεν μπορώ να το ενσωματώσω στην υπεύθυνη πολιτική ».

“CUTTER DONER, SAP DONER, DAY INCOME, ACCOUNT REVOLVES”

«Στο σημείο που λένε ότι υπάρχει παρέμβαση, φίλοι του UBP, το σημείο που βρίσκω προσωπικά εχθρικό στους ανθρώπους είναι: Εάν είστε σιωπηλοί όταν παρεμβαίνει κάποιος άλλος και μετά μιλάτε για το τέλος αυτής της παρέμβασης όταν σας αγγίζει, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι υπάρχει ένα κάπως ανεπίσημο σημείο εδώ και αυτό δεν είναι πολύ κατάλληλο όσον αφορά την πολιτική ηθική. Με άλλα λόγια, υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως περικοπές, στροφές, στροφές, στροφές, στροφές, ημέρες και λογαριασμοί Δυστυχώς, η δημοκρατία είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε »….

“Η ΥΓΙΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ UBP ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ”

«Η υγιής συνέχεια του UBP είναι σημαντική για αυτήν τη χώρα. Ομοίως, τόσο το CTP όσο και το TDP. Το βλέπω ως θεσμούς αυτής της χώρας. Επομένως, βιώνοντας τέτοιες διαβρώσεις, έχω περάσει, η ζημιά στο UBP βλάπτει πραγματικά τη χώρα »….

«Πρέπει να υπάρχουν κάποιες σχέσεις εξουσίας σε κάθε κόμμα. Εάν αυτό που αποκαλείτε κόμμα αποτελείται από άτομα που απλά επαναλαμβάνουν αυτά που λέει ο πρόεδρος, ή κάτι που αποφασίζουν οι κάτοχοι της εξουσίας και τα υπόλοιπα παραμερίζονται, θα είναι περισσότερο σαν στρατός παρά πολιτικό κόμμα. Οι υπάλληλοι της αλυσίδας διοίκησης θα είναι «….

(BRT)

Source