Περιμέναμε να αγοράσουμε εξοπλισμό, τώρα είμαστε σε θέση να το εξάγουμε στον κόσμο.

Hulusi Akar, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Να έχω Έκανε σημαντικές δηλώσεις στη ζωντανή του εκπομπή.

Ο Mites, η υποστήριξή του προς τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας στη Λιβύη, με την ισορροπία που αποτελείται από IR επιχειρήσεις των ευρωπαϊκών κρατών προσπαθούν να επιδεινωθούν, είπε.

“ΚΟΙΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ”

Κάνοντας δήλωση σχετικά με την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Akar άγγιξε την 30χρονη δίωξη της Αρμενίας και δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα παραμείνει στο πλευρό του μέχρι το τέλος. Υπουργός Akar, σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, “Το κοινό μας κέντρο συνεργασίας με τη Ρωσία συνεχίζεται.” είπε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΓΥΡΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

ΗΠΑ προς Τουρκία S-400 λόγω της στόχευσης και της αντιμετώπισης των ακάρεων CAATS των κυρώσεων που θα τεθούν σε ισχύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολούθησαν μια λανθασμένη πολιτική, δήλωσε η αρνητική απόφαση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και στο καθεστώς του συμμάχου του ΝΑΤΟ αρνητικά. Ο Akar ζήτησε να αντιστραφεί το λάθος.

Οι δηλώσεις του Akar για το θέμα είναι οι εξής:

Αυτές οι κυρώσεις έρχονται και φεύγουν. Όχι πολύ καιρό πριν, ακόμη και το 2012, περιμέναμε στη σειρά για να αγοράσουμε UAV, SİHA. Τώρα είμαστε σε θέση να εξάγουμε ελικόπτερα και εξοπλισμούς στον κόσμο. Λέω ότι αυτή η απόφαση του ΝΑΤΟ και του συμμάχου μας σε διμερείς σχέσεις, όπως οι ΗΠΑ, είναι λανθασμένη και ότι θα δημιουργήσει ένα πρόβλημα εμπιστοσύνης στις σχέσεις των δύο χωρών και ότι αναμένουμε αυτό το λάθος. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά το ΝΑΤΟ. Περιμένουμε από λογικούς ανθρώπους στις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για να απομακρυνθούν από αυτήν την απόφαση. Θα συνεχίσουμε τις εγχώριες και εθνικές μας προσπάθειες παραγωγής όπλων. Αυτή η απόφαση θα είναι καθοριστική για τη λήψη πολύ πιο σημαντικών μέτρων. Είμαστε πιστοί, αποφασισμένοι και αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα.

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ”

Ο Υπουργός Akar υπενθύμισε την πίεση που ασκήθηκε από την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση στην ΕΕ και είπε ότι προσπάθησαν να επιβληθούν κυρώσεις από τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ, αλλά ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Ο υπουργός Akar δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να πάρει αυτό που ήθελε μετά την απόφαση, “Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη έκπληξη.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο Akar, που θυμίζει τις άδικες απαιτήσεις και τις προκλητικές συμπεριφορές της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αντέδρασε επίσης στον εξοπλισμό των νησιών. Akar, “Νησιά που οπλίζουν την κίνηση και παρενοχλούνται. Η Τουρκία είναι υπομονετική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα συμφωνήσουν. Μερικοί έμποροι όπλων έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο με ενθάρρυνση. Νομίζουν ότι κάνουν κάτι. Διεκδίκηση κυριαρχίας και κηδεμονίας ενάντια στην Τουρκία με προβλήματα. Οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα Καταδιώκει το λαό του ξοδεύοντας χρήματα για όπλα. ” είπε.

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SINCAR”

Όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο Akar υπενθύμισε ότι οι ηγέτες του PKK δεν μπορούσαν να κοιμηθούν στο ίδιο μέρος για δύο συνεχόμενες ημέρες. Ο Άκαρ πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει εκφράσει την αποφασιστικότητά του να εξαλείψει την τρομοκρατία.

Ο Akar είπε:

Η Τουρκία θα σώσει επίσης το Ιράκ από τη μάστιγα της τρομοκρατίας. Η δουλειά μας σε αυτό το θέμα συνεχίζεται διεξοδικά. Υπάρχουν εσκεμμένες εικασίες για το Σιντζάρ. Συναντηθήκαμε με τους Ιρακινούς ομολόγους μας. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα με αυτό. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τα σύνορα του Ιράκ, της Συρίας, της Ελλάδας και των γειτόνων μας. Υποστηρίζουμε την ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας. Αυτό το δηλώσαμε στους Ιρακινούς αδελφούς μας.

“1 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΧΩΡΑ”

Οι υπουργοί Akar, οι γείτονες της Τουρκίας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητά της, αυτό το ζήτημα ασπάζεται ο Euphrates Shield, ο Shield Barus την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ανέφεραν τμήματα του τρόμου του διαδρόμου. Ο Akar δήλωσε ότι 1 εκατομμύριο Σύριοι επέστρεψαν στη χώρα τους και ότι υπάρχει μια ειρηνική ζωή σε περιοχές όπως το Idlib και το Afrin.

Ο Akar είπε, “Εξουδετερώσαμε περισσότερους από 3 χιλιάδες τρομοκράτες DEASH με την Επιχείρηση Euphrates Shield. Το PKK άρχισε να δημιουργεί ένα χώρο για εκεί εκεί με την υποστήριξη μαρξιστών και καπιταλιστών. Το είπαμε ξεκάθαρα, δεν θα επιτρέψουμε τον τρομοκρατικό διάδρομο. Σπάσαμε τον τρομοκρατικό διάδρομο με τις επιχειρήσεις μας. Αν δεν το κάναμε αυτό, η Συρία θα διχόταν. Υπάρχει άνεση και ειρήνη σε μέρη όπως το Idlib και το Afrin. 1 εκατομμύριο Σύριοι αδελφοί επέστρεψαν στη γη τους μετά τις επιχειρήσεις μας. 4 εκατομμύρια Σύριοι βρίσκονται στη χώρα μας και 5 εκατομμύρια Σύριοι βρίσκονται στις περιοχές που ελέγχουμε. ” είπε.

Ο Άκαρ, συνοψίζοντας ό, τι συνέβη στη Λιβύη, όχι μια νόμιμη κυβέρνηση που υποστηρίζει η Τουρκία, είπε ότι το πραξικόπημα ήταν λάθος και εγκληματικό να υποστηρίξει τον Χάφτερ. Ο Akar επέκρινε την Επιχείρηση IRINI με σκληρά λόγια και δήλωσε ότι αναλήφθηκε δράση για να σπάσει την ισορροπία υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης στην περιοχή.

Ο Mites, για το ζήτημα της σκληρής δουλειάς, έκανε το καλύτερό του, είπε ότι η Τουρκία και το τουρκικό έθνος παλεύουν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Ο Akar είπε, “Εκτός από το έργο του Προέδρου μας, το δικό μας θεωρείται αργία”

Source