Περιμένοντας τις αποσκευές του 2021

Το νέο έτος έφτασε πριν από λίγες ώρες, αντικαθιστώντας το 2020, με την ελπίδα και την επιθυμία να πάρουμε μαζί του τη δύσκολη εμπειρία που είχαμε πέρυσι. Περιμένουμε ότι στις αποσκευές του, το 2021, θα φέρει ό, τι έχουμε χάσει – κυρίως υγεία, ειρήνη, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ανθρώπινη ελευθερία μας. Ελπίζουμε ότι στις αποσκευές μας υπάρχει οτιδήποτε ονειρεύεται ο καθένας μας, έχει σκοπό σε προσωπικό επίπεδο.

Αναμφίβολα έχουμε περάσει ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ανθρωπότητας. Ίσως η πιο σκληρή και απάνθρωπη χρονιά για τον κόσμο μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πιο τραγικό πράγμα, ωστόσο, είναι ότι η κατάσταση δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά της με αβέβαιες εξελίξεις. Τότε ανησυχείτε για το τι θα φέρει η νέα χρονιά. Οι κύριες αιτίες της ταλαιπωρίας του παγκόσμιου πληθυσμού, φυσικά, είναι η «επιδημία των Κοβιδίων» 19, καθώς και οι οικονομικές επιπτώσεις που έχει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και κράτη.

Έτσι, είμαστε οι πρωταγωνιστές μιας επώδυνης σελίδας στην ιστορία που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ανθρώπων. Η καθημερινή μας ψυχοσωματική υγεία, η απώλεια εισοδήματος από την άποψη της οικονομικής επιβίωσης κινδυνεύουν. Ωστόσο, αυτό που συγκλονίζει περαιτέρω την ψυχολογία των ανθρώπων, από την άλλη πλευρά, είναι η ναζιστική στάση του κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται τον χρόνο εφαρμόζοντας τους δικούς του νόμους. Ο σκοπός των κερδοφόρων επενδύσεων, ο πολλαπλασιασμός των κερδών τους, η κυριαρχία των ανταγωνιστών είναι τα δεδομένα του οικονομικού πολέμου, τα οποία θα αντιμετωπιστούν από τον ιστορικό ερευνητή, τα ντοκιμαντέρ των επόμενων δεκαετιών.

Σε τέτοιες διαστημικές καταστάσεις, είναι σημαντικό για όλους μας πώς θα υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά τη διάρκεια αυτής της καταιγίδας, πώς θα αναδιοργανωθεί έτσι ώστε η οικογένεια και τα παιδιά του να ξεπεράσουν τον πόνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αγαπητέ, κάθε κράτος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους πολίτες του, για κάθε πολίτη κάθε πολιτείας, για κάθε φορολογούμενο κάθε κυβέρνησης, για κάθε πατρίδα που φρόντισε να μην πνιγεί στα κύματα του χρόνου.

Η διαστημική συγκρότηση, δυστυχώς, βρήκε τη χώρα μας, αφοπλισμένη, βυθισμένη, φτωχή στο World Tramuntana. Η πατρίδα μας, το πλοίο Κύπρος, ταξιδεύετε εδώ και δεκαετίες με αμέλεια, κακή διαχείριση και καθυστέρηση. Η διαφθορά, οι καταχρήσεις σε επίπεδο κρατικών προσφορών από κρατικούς και κομματικούς αξιωματούχους, τη μετέτρεψαν σε ένα σάπιο πλοίο που δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει. Οι επιβάτες, οι πολίτες αυτού του καταπιεσμένου κράτους, έχουν δυσανεξία, διαμαρτύρονται, αντιδρούν μεμονωμένα, αλλά, δυστυχώς, οι περισσότεροι καταλήγουν να ακολουθούν τα παραδοσιακά βήματα των τελευταίων δεκαετιών. Συνεχίζουν να είναι πελάτες του πάρτι τους, προσπαθώντας να βρουν μια γωνία στο πλοίο που δεν τους εμποδίζει να αγνοήσουν γρήγορα το γεγονός ότι με όλα αυτά είμαστε λίγο πριν βυθίσουμε. Λίγο πριν το βάθος της τραπεζικής ολιγαρχίας, η σύγχρονη δουλεία των παιδιών μας.

Οι προπονητές μας υπόσχονται ανά πάσα στιγμή. Θάβοντας τους λαιμούς τους στη λάσπη της κακοποίησης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα νύχια τους είναι καθαρά. Παρακολουθούμε το ταξίδι που ανέφεραν οι συνεργάτες μας, καθώς και άλλα ισχυρά άτομα που σκοπεύουν να ενταχθούν στο στόλο μας για να παρέχουν τη βοήθειά τους. Οι σημερινοί κυβερνήτες μας διαπραγματεύονται το πεπρωμένο μας χωρίς όραμα για το κράτος δικαίου και την αξιοπρέπεια. Διαπραγματεύονται ως μεσάζοντες, αναζητώντας την άνεση και την προσοχή τους. Χτίζοντας έτσι τις αυτοκρατορίες τους στην πλάτη μας, εκμεταλλευόμενοι ό, τι μπορούν να κάνουν περισσότερα για τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, το κόμμα τους. Μια πρόωρη κατάσταση που γίνεται όλο και πιο τρομακτική, χωρίς να αποκλείεται κανένας, ούτε καν η ηγεσία της εκκλησίας.

Η απάντησή τους σε ό, τι είναι λάθος είναι οι ερευνητικές επιτροπές, όπου φέρεται να ερευνούν διαφθορά και κακοποίηση. Επιτροπές ατόμων που έχουν οριστεί να το δοκιμάσουν, οι οποίες αντικαθιστούν τους θεσμούς του Συντάγματος, επιτροπές που επιδεινώνουν περαιτέρω την περιορισμένη οικονομία μας. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισε τη δημοκρατία ως ένα ακριβό άθλημα “, καθώς πότε έγινε η δημοκρατία άθλημα, χόμπι, όχι αναγκαιότητα ύπαρξης; Το 2020, αποκάλυψε ορισμένα νέα σκάνδαλα, καταχρήσεις, οι οποίες ήρθαν στο φως λόγω ξένης παρέμβασης ή απροσδόκητων συμπτώσεων.

Όταν ένα από τα πτώματα του τραγικού Ορέστη έφτασε κατά λάθος στην επιφάνεια, ήταν η αρχή της λυπημένης του δράσης. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, όλοι και όλα κινητοποιήθηκαν, εκτός από όλα τα έξοδα, για να αποκαλύψουν τι είδαν και άκουγαν. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, κανένα συμφέρον δεν επηρεάστηκε. Αντίθετα, ήταν μια χρυσή ευκαιρία να αποκατασταθεί η φήμη και η αξιοπιστία της αστυνομίας, αλλά και η κατεστραμμένη φήμη του κράτους σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τυχαία από ένα πάρτι που δημιουργεί υπονόμους δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα αναζήτησης. Οι παρατυπίες στο σφαγείο Τσίπρα προέκυψαν κατά λάθος. Κατά λάθος ανακαλύψαμε για το μαλαισιανό χο χο Λόου. Ο Al-aze Azira έπρεπε να μας κατασκοπεύσει για να καταλάβει το μέγεθος του αποστήματος που μας έδωσε την πρώτη γραμμή της διαφθοράς.

Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών υψηλών πληρωμών για να δούμε αν ο κατηγορούμενος θα διοριστεί για οποιοδήποτε εμπλεκόμενο πρόσωπο, είτε πρόκειται για τον επικεφαλής λογιστή, πρώην ή νυν υπουργούς, ή τον πρόεδρο του κοινοβουλίου ή τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Εάν ναι, τότε πρέπει να υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να καταδικάζουν ή να καταδικάζουν. Διότι στο τέλος κανείς δεν φταίει για το κλείσιμο της Λαϊκής, της Εταιρικής Σχέσης. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος για κακή διαχείριση και κακό έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας.

Μέχρι τότε, όλοι είναι αθώοι και αμόλυντοι. Πριν από αυτό, ωστόσο, το σάπιο πλοίο της Κύπρου βυθίζεται. Ακόμα κι αν κάποιος κατηγορηθεί, όπως συνέβη, η ζημιά που υπέστη το κράτος state η κουλτούρα της κακοποίησης δεν θα αποκατασταθεί. Αλλά το πιο τραγικό είναι ότι ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση ένας μεγάλος αριθμός πολιτών εξακολουθεί να είναι στρουθοκάμηλοι, αιτιολογώντας τα κόμματα τους, αναθέτοντας ευθύνες σε άλλους, περιορίζοντας την γελοιοποίηση των ηγετών τους.

Από το 2021, εκτός από τις παγκόσμιες καταστροφές, μας βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία χωρίς κρατικό προϋπολογισμό. Τον Δεκέμβριο, δοκιμάσαμε τη θεατρικότητα των αμοιβαίων κατηγοριών των μερών για το ποιος διέπραξε τις μεγαλύτερες καταχρήσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ξαφνικά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο στενότερος σύμμαχος του Αβέρωφ Νεοφίτου, αποφάσισε να αρνηθεί την έγκριση του προϋπολογισμού για δικό του χάρη, εάν δεν επιτραπεί στον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει τη διαφθορά των διαβατηρίων. Ναι, το έκανε πολύ καλά, μια μέρα πρέπει να υπάρχει εμπόδιο σε όλη αυτή την ανεξέλεγκτη επιτυχία – να σπαταλήσουμε τις αρχές και τις αξίες. Αλλά ήσασταν αγαπητός πρίγκιπας όταν, μαζί με τον Fulis, επιβεβαιώνατε κάθε επιθυμία των Banks. Όταν ήσουν επίσης ανώτερος αξιωματικός της τράπεζας των Ναζί. Έτσι, ο Αβέρωφ, ο μεγάλος ηγέτης του ΔΗΣΥ, έπρεπε να παίξει το “Crying Living Widow” σε αυτή τη θεατρική παράσταση, για να ενθαρρύνει τα κόμματα να σώσουν το κράτος, σκέφτηκε τους συμπολίτες του, λέει, όχι τους ξένους επενδυτές μπροστά του. Ένας ισχυρός ηγέτης είναι υπεύθυνος. Ευχαρίστησε σωστά τον Άνδρο Κυπριανού για την συμπόνια του. Δεν έχει σημασία αν πριν από λίγες μέρες κατηγόρησαν το πιο διεφθαρμένο κόμμα. Ισχυροί άνδρες διπολικότητας ξέρουν πώς να τους βρουν όταν χρειάζεται για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους. Σε τελική ανάλυση, έχουν συγκαλύψει τις κοινές ολισθήσεις τους αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως το Focus Investments. Διατηρούν τη δική τους αλληλεγγύη ως πυρήνες μιας παλιομοδίτικης ένωσης που μας έφερε στους Τατάρους. Ακόμη και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κούνησε τον Άνδρο να μην διορίσει τον Jonas ως Γενικό Εισαγγελέα, με τη σειρά του υποστήριξε τον Γ. Από την άποψη της αναθεώρησης του ελεγκτικού ιδρύματος.

Μαζί με όλα αυτά, όπως λέει ο urulis μας, σε αυτό το θεατρικό δίλημμα, στον προϋπολογισμό ή στην περικοπή του πύρου της διαφθοράς, έχουμε δει το παλιό κόμμα να αφήνει τη μπάλα στα πόδια του Σισόπουλου, ο οποίος είναι πιο έμπειρος από τους νεοφερμένους του. πατριωτικό μέτωπο, δεν βιάζεται να κάνει αμέσως τον μανιακό του. Ζήτησε ένα χοντρό χαλί, ώστε η δική του συναίνεση για τη συνέχιση της διαφθοράς να είναι πιο περιορισμένη. Ωστόσο, κανείς δεν μας είπε πώς να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, αν και ο Πρόεδρος μας υποσχέθηκε πριν από δύο μήνες ότι θα ανακοινώσει μέτρα κατά της διαφθοράς. Το ράλι τελείωσε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανακοινώνει σήμερα ότι η αντιπολίτευση δεν απαιτεί γρήγορες εκλογές. Θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ολόκληρης έκθεσης της διαφθοράς, το Πράσινο Κίνημα παρέμεινε σταθερό στις θέσεις του. Ίσως το μόνο μέρος που υπόσχεται να συμπεριφέρεται είναι κάτι διαφορετικό από εκεί που ζούμε.

Η Κύπρος, ρέοντας με αυτό το ρεύμα, καλείται σήμερα να δείξει δύναμη, οργάνωση, όραμα, να δημιουργήσει μια στρατηγική για να ξεπεράσει τις συνθήκες της επιδημίας, να ξεπεράσει τις ήδη επικίνδυνες οικονομικές δυσκολίες. Η Κύπρος των ιδιωτικών σπιτιών, που τελείωσε με τους άστεγους, η Κύπρος των πύργων, η ανάπτυξη, που τελείωσε και πάλι σε σκηνές, όχι προσφύγων, αλλά διαμαρτυρίας, απόγνωσης. Οι πολίτες έγιναν κορίτσια με αγώνες εκτός των σπιτιών των κυρίων μας. Ιδιοκτήτες, αλλά όχι ηγέτες. Αλίμονο σε οποιοδήποτε κράτος που δεν έχει ηγέτες.

Οι λεγόμενοι ηγέτες μας, υπακούοντας στη βούληση των τραπεζών, υπακούουν στα δόντια της ολιγαρχίας του. Πολλοί από αυτούς, κρυμμένοι πίσω από τα παρασκήνια, κρύβονται για να καταλάβουν τις τιμές την Παρασκευή με την τύχη εκείνων που τους ψήφισαν για τόσα χρόνια. Υπό αυτές τις συνθήκες, καλούμαστε τώρα ως κράτος για να ξεπεράσουμε την παγκόσμια οικονομική καταιγίδα.

Με εκπλήσσει ειλικρινά όταν υπάρχουν ακόμα πολίτες που εμπιστεύονται αυτούς τους πολιτικούς και τα κόμματά τους. Όλοι αυτοί που μας έφεραν στο αποκορύφωμα της διαφθοράς και της απάτης. Είναι προφανές ότι δεν είναι εύκολο να σταματήσει η δυναμική της παγκόσμιας νομισματικής ολιγαρχίας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να την μειώσουμε. Μπορούμε να επιδιώξουμε ένα υποδειγματικό κράτος όσον αφορά την αξιοπρέπεια, την ευημερία και τη δικαιοσύνη. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να σταματήσει εντελώς αυτή η αστάθεια.

Αλλά όλα εξαρτώνται από το τι θέλουμε να περιέχουν οι αποσκευές του 2021. Καμία κατάσταση δεν θα αλλάξει αν δεν κάνουμε αλλαγές. Έχουμε το λιγότερο, να μην υποτιμήσουμε, να μην παρεκκλίνουμε από το δημοκρατικό μας δικαίωμα να εκλέξουμε εκείνους που μας αξίζουν, εκείνους που θα κυβερνούν ηθικά, εκείνους που θα νοιάζονται για τον άνθρωπο, την ευημερία, το μέλλον των παιδιών μας, την ύπαρξη του υποκειμένου μας στο νησί μας.

Ως πολίτης, ως λαός, το μεγαλύτερο έγκλημά μας είναι η ανοχή μας, ή χειρότερα, η υποτίμηση της πολιτικής, υποστηρίζοντας έτσι τις πολιτικές που μας επιβάλλουν. Επομένως, εξαρτάται από εμάς τι θα περιέχουν οι αποσκευές κάθε Πρωτοχρονιάς. Φέτος συμπίπτει με την 200ή επέτειο της Εθνικής μας Πολυγένεσης, την οποία πρότειναν οι πρόγονοί μας εναντίον του θηρίου που ονομάζεται Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά πέτυχαν. Πόσο καιρό θα μας επιτρέψει η ανοχή μας να αποκρύψουμε τον παλιομοδίτικο κομματισμό, να κάνουμε κατάχρηση αυτής της υπερβολής εναντίον μας; Αξίζουμε τις αποσκευές των 21 να έχουν διαφορετικά δεδομένα από αυτά που δημιούργησαν για εμάς.

Τον Μάιο, εάν το θέλουμε πραγματικά, έχουμε την ευκαιρία να επαναστατήσουμε εναντίον ενός δημοκρατικού θεσμού που εξαπατά για τόσα χρόνια, φαινομενικά μας πουλάει αξίες και ιδεολογίες για να μας κρατήσει ως πελάτες τους, ως αρνιά στις αυλές τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε τους ήρωες αυτού του αγώνα. Για να εμπνεύσετε, να ενθαρρύνετε τους αυτοθυσιαστικούς νέους ανθρώπους έξω από το κοίλο των ηγετών που θέλουν να επιλέξουν τον εαυτό τους ως μαριονέτες.

Επομένως, οι αποσκευές του 2021 περιλαμβάνουν αυτό που θα ονειρευτούμε, τι αξίζουμε να αναζητήσουμε. Εάν δεν αγωνιζόμαστε για τα δικά μας ιδανικά και αξίες, τότε, φυσικά, οι αποσκευές θα περιλαμβάνουν τον καθορισμό μας στους όρους του σκάφους, θα περιλαμβάνει τη ματαιότητα των ονείρων μας για τα παιδιά μας.

“Επειδή η κατάσταση είναι αυτό που είναι, δεν μπορεί να παραμείνει όπως είναι”, δήλωσε ο Bertolt Brecht.

Ευτυχισμένο το νέο έτος

* ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Source