Περιμένοντας τον αποκλεισμό Η Επισκοπή Πάφου ανακοίνωσε 2 υπηρεσίες σε μερικές εκκλησίες

Με δύο υπηρεσίες, μερικοί ναοί στην Πάφο την Ημέρα των Θεοφανίων, παρά τις συζητήσεις σχετικά με τον αποκλεισμό

Μετά από συζητήσεις για ένα γενικό «αποκλεισμό», η Επισκοπή Πάφου ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν δύο λειτουργίες στα Θεοφάνεια των εκκλησιών της Πάφου για να υπηρετήσουν τους πιστούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης της Πάφου, η πρώτη Ιερή Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 6.30 το πρωί. και θα τελειώσει στις 9.30 το πρωί. Η δεύτερη Ιερή Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Οι δύο ιερές λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν στο ναό του Αγίου Θεοδώρου, στον ιερό ναό του Αγίου Κένδεου, στον Βαρνάβα, στον Απόστολο Παύλο.

Στην Pegea և Emba, η οποία έχει δύο ιερούς ναούς και δύο εκκλησίες, και οι δύο θα λειτουργούν ταυτόχρονα έτσι ώστε περισσότεροι πιστοί να μπορούν να παρευρεθούν στην υπηρεσία των Θεοφανίων.

Στην ανακοίνωσή του προς την ΚΥΠΕ, ο Πάφος Γεώργιος σημείωσε ότι η Θεοφάνεια των ενοριακών κοινοτήτων του Πάπου, καθώς και οι γιορτές των Αγίων Ίσιων, θα είναι η δεύτερη Ιερή Λειτουργία.

Είπε επίσης ότι τα κεφάλαια πρέπει να διατηρηθούν για την υγεία όλων μας. Πρέπει να προσθέσει: “Τα μέσα πρέπει να διατηρηθούν, επειδή υπάρχει αρκετός χώρος έξω από τους ιερούς ναούς, οι πιστοί θα μπορούν να στέκονται σε απόσταση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ιερή λειτουργία.”

Στην ερώτηση σχετικά με αυτό, είπε ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να βρίσκονται στη δίνη της επιδημίας κοντά στην Εκκλησία, οι άνθρωποι μας παρατήρησαν ότι δεν βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία. Ωστόσο, σημείωσε ότι «θα κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις στις συνήθειές μας, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να απαλλαγούμε από την ασθένεια και να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στις θρησκευτικές μας υπηρεσίες όπως πριν».

Τελικά ήθελε να αποβάλει την Τουρκία από την Κύπρο το 2021 και να απαλλαγεί από την ασθένεια.

Source