“ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ”

Ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (HP) Tolga Atakan επεσήμανε τα προβλήματα στην οικονομία λόγω της πανδημίας και είπε ότι η χώρα δεν είναι σε θέση να τερματίσει πρόωρες εκλογές και εάν διεξαχθούν οι εκλογές, η προσέλευση θα παραμείνει χαμηλή.

Ο Atakan δήλωσε ότι ήταν μια περίοδος πρώτων και ότι η υποψηφιότητα του Αναπληρωτή UBP Resmiye Canaltay για την Προεδρία της Συνέλευσης απορρίφθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Λαϊκού Κόμματος, ο Τόλγκα Ατακάν αξιολόγησε την εκλογή του Προέδρου της Συνέλευσης και τις πρόωρες εκλογές από τον Πρωθυπουργό Ersan Saner στο πρόγραμμα Er Meydani στο οποίο συμμετείχε στην τηλεόραση Genç.

Ο Atakan είπε, «Οι άνθρωποι δεν είναι υποψήφιοι. Τα συμβαλλόμενα μέρη διορίζουν υποψηφίους με απόφαση της ομάδας. Ο κ. Resmiye Canaltay έγινε υποψήφιος, είτε ορίστηκε είτε όχι. Δεν είναι ένοχος. Υπάρχει μια κυβέρνηση στη μέση. Και μάλιστα οι εταίροι της κυβέρνησης, τα μέλη του κόμματος του Canaltay δεν τον ψήφισαν. Μια τέτοια δομή… »είπε.

Σημειώνοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκπλήρωσαν τα έθιμα και τις ευθύνες τους, ο Atakan είπε, “Εάν η αντιπολίτευση είχε υποψήφιο, ο υποψήφιος θα μπορούσε επίσης να υπηρετήσει ως ο Πρόεδρος της Συνέλευσης.”

Δηλώνοντας ότι ακόμη και αν διεξαχθούν οι εκλογές τον Απρίλιο-Μάιο, η αριθμητική της Συνέλευσης δεν θα αλλάξει πολύ, ο Atakan υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια να πούμε “Δεν έχει εκλεγεί ο προεδρικός υποψήφιος του Συμβουλίου μας, ας πάμε στις εκλογές”.

Ισχυρίζοντας ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση που θα μπορούσε να φέρει τη χώρα στις εκλογές πραγματοποιώντας τις υποσχεθείσες ενέργειες, ο Τόλγκα Ατακάν είπε, “Αυτή η κυβέρνηση ήταν εξαναγκασμός”.

“Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Δηλώνοντας ότι το Λαϊκό Κόμμα είναι έτοιμο να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές με τα ανανεωμένα στελέχη και την πολιτική του εμπειρία μετά τα περιφερειακά συνέδρια και συνέδρια, ο Atakan είπε:

«Αυτή η χώρα δεν είναι σε θέση να χειριστεί πρόωρες εκλογές. Έχουμε μια οικονομία που εξαρτάται από την κινητικότητα του πληθυσμού. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι πτήσεις θα ανοίξουν ή όχι σήμερα. Ο τουρισμός είναι νεκρός. Ακόμη και η έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας τον Ιούνιο δεν αρκεί για να σώσει το 2021. Φαίνεται απίθανο να ακολουθήσουμε τις ημέρες που ο φοιτητικός πληθυσμός υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός ότι έχουμε μια οικονομία που βασίζεται σε αυτούς τους δύο τομείς δημιουργεί ένα σοβαρό κενό. Αυτή η χώρα δεν είναι στο σημείο να πει «τον έχουμε στηριχθεί, είμαστε θυμωμένοι μαζί του» και πηγαίνουμε στις εκλογές Εάν διεξαχθούν εκλογές, θα είναι χαμηλές εκλογές. “

.Source