περιορισμοί έδωσαν αποτελέσματα στην Τουρκία

πανό61

Ένας νέος τύπος κοροναϊού (Kovid-19) στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας, η Τουρκία άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα τα μέτρα περιορισμού εφαρμόζονται ξανά από τις 21 Νοεμβρίου συνολικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέταξε ο δημοσιογράφος της AA, 2 εκατομμύρια 162 χιλιάδες 775 άτομα διαγνώστηκαν με Kovid-19 ως αποτέλεσμα των 23 εκατομμυρίων 958 χιλιάδων 818 τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τις 11 Μαρτίου, όταν εμφανίστηκε η πρώτη θετική περίπτωση.

Σε αυτή τη διαδικασία, 20 χιλιάδες 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 2 εκατομμύρια 37 χιλιάδες 433 άτομα επέζησαν νικώντας τον νέο τύπο κοραναϊού.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό αριθμό, το Kovid-19 ανιχνεύθηκε στο 9% αυτών που δοκιμάστηκαν.

Από τις 17 Μαρτίου, όταν ο πρώτος θάνατος από τον νέο τύπο κοραναϊού, έως τις 28 Δεκεμβρίου, το ποσοστό θανάτου ήταν 1 τοις εκατό σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων, ενώ το ποσοστό εκείνων που ανέκαμψαν καταγράφηκε ως 94,2 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε το Υπουργείο, ενώ υπήρξε μείωση των “ενεργών περιπτώσεων”, “του αριθμού των καθημερινών ασθενών” και “του αριθμού των σοβαρών ασθενών”, ο αριθμός αυτών που ανέκαμψαν τις ίδιες ημερομηνίες αυξήθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο “αριθμός ενεργών περιπτώσεων” που λήφθηκε αφαιρώντας τον αριθμό εκείνων που ανέκαμψαν και πέθαναν από τη συνολική περίπτωση, μειώθηκε σημαντικά τις τελευταίες 10 ημέρες. Ο αριθμός, που ήταν 207 χιλιάδες 366 στις 19 Δεκεμβρίου, μειώθηκε κατά το ήμισυ στις 28 Δεκεμβρίου και καταγράφηκε σε 105 χιλιάδες 207.

Η μείωση του αριθμού των σοβαρών ασθενών αντικατοπτρίστηκε επίσης στην καθημερινή εικόνα του κοροναϊού. Ο αριθμός των σοβαρών ασθενών, ο οποίος ανακοινώθηκε ως 5.000 501 στις 19 Δεκεμβρίου, μειώθηκε κατά 1250 τις τελευταίες 10 ημέρες σε 4.000 251.

Ο αριθμός των ημερήσιων ασθενών, που ήταν 4 χιλιάδες 2 στο ίδιο εύρος ημερομηνιών, μειώθηκε κατά 42 τοις εκατό σε 2.000 816.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, συνολικά 283 χιλιάδες 881 άτομα ανακτήθηκαν νικώντας τον κοροναϊό.

Οι περιορισμοί εξοφλήθηκαν

Μετά την ανακοίνωση της πρώτης υπόθεσης Kovid-19 στις 11 Μαρτίου στην Τουρκία, εφαρμόστηκαν ορισμένα μέτρα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ιού.

Οι περιορισμοί της απαγόρευσης της απαγόρευσης που εφαρμόστηκαν σε αυτό το πλαίσιο καταργήθηκαν με το άνοιγμα ορισμένων κοινωνικών χώρων την 1η Ιουνίου και η περίοδος ομαλοποίησης ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου.

Ο αριθμός των περιπτώσεων και των θανάτων στην καταπολέμηση της αύξησης από τις 21 Νοεμβρίου Kovid-19, μια σειρά μέτρων που ελήφθησαν από την Τουρκία, καθώς και οι περιορισμοί της απαγόρευσης κυκλοφορίας γενικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιορισμός της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει μεταξύ 21.00 και 05.00 τις καθημερινές καλύπτει ολόκληρη την ημέρα τα σαββατοκύριακα.

Επιπλέον, εστιατόρια / εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα επιδορπίων λειτουργούν μόνο ως υπηρεσίες απογείωσης έως τις 24:00.

Τα Σάββατα και τις Κυριακές, το αρτοποιείο όπου παράγεται ψωμί και οι επιχειρήσεις με άδεια αρτοποιίας και μόνο οι έμποροι ψωμιού από αυτούς τους χώρους εργασίας είναι ανοιχτοί.

Εκτός από εξαιρέσεις, άτομα άνω των 65 και κάτω των 20 ετών δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Διακόπηκαν οι δραστηριότητες των ιδρυμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Το πολύ 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων συγγενών, μπορούν να παρευρεθούν σε κηδεία και γαμήλιες τελετές.

Απαγορεύτηκαν εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνονταν άνθρωποι, όπως η ημέρα, οι θρησκευτικές γιορτές, τα συλλυπητήρια και οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς.

Οι δραστηριότητες τόπων όπως χαμάμ, σάουνα, αίθουσα μασάζ, πισίνα, λούνα παρκ προσωρινά ανασταλεί.

Source