Περιορισμοί κοραναϊού 17 τεμαχίων από την TRNC – Τουριστική ενημέρωση – Τουριστικά νέα

Νέα μέτρα κατά του κορανοϊού από την TRNC

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, τα μέτρα κορωνοϊού ήταν αυστηρότερα. Η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νοσημάτων του TRNC ανακοίνωσε τις νέες αποφάσεις.


Η Ανώτατη Επιτροπή του TRNC Communicable Diseases έκανε μια ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοροναϊού. Τα μέτρα που δημοσιεύει η επιτροπή είναι τα εξής:

1. Μετά τις 22:00, αποφασίστηκε ότι η απόφαση διακοπής των δραστηριοτήτων στους τομείς του καφέ, του εστιατορίου, του ζαχαροπλαστείου, του στοιχήματος, του κομμωτηρίου, του κέντρου ομορφιάς, του καφενείου, του καφέ, του γυμναστηρίου, της πίτας, του simit shop, του κουρείου θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. . Κρίθηκε σκόπιμο μόνο οι υπηρεσίες πακέτου να παραμείνουν ανοιχτές μετά τις 22:00. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς πρέπει να επαναλαμβάνουν τις δοκιμές PCR κάθε δεκατέσσερις ημέρες.

2. Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται στο Pile θα μπορούν να μεταφέρουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν τα τρέχοντα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμής PCR εντός 72 ωρών.

3. Η απόφαση να κλείσουν ταβέρνες, αίθουσες μασάζ, μπαρ, κλαμπ και παρόμοια κέντρα διασκέδασης έχει παραταθεί έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

4. Λόγω της αύξησης των τοπικών περιπτώσεων στη χώρα μας, οι υπάλληλοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Βρετανών ανώτερων, της ζώνης ασφαλείας, των αγνοουμένων και των ειρηνευτικών δυνάμεων θα μπορούν να εισέλθουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR τις τελευταίες 72 ώρες.

5. Κρίθηκε σκόπιμο για τους ασθενείς που διαμένουν στη Βόρεια Κύπρο και λαμβάνουν ρουτίνα θεραπεία / θεραπεία στη Νότια Κύπρο να μετακινηθούν στη Νότια Κύπρο χωρίς καθημερινή καραντίνα για να μην υποστούν θυματοποίηση και να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Ο ασθενής και ο συνοδός του (εάν είναι απαραίτητο) που θα μεταφερθούν για λόγους υγείας πρέπει να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης PCR που έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες κατά την άφιξη. Επιπλέον, οι ασθενείς και τα συνοδευτικά άτομα που επιστρέφουν στη χώρα μας μετά τη θεραπεία πρέπει να κάνουν ξανά εξετάσεις PCR την έβδομη και τη δέκατη τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα και να υποβάλουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο μας.

6. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονται στη Νότια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

7. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Νότο και εργάζονται στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

8. Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο και οι γονείς τους υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

9. Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο και οι γονείς τους υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

10. Εντός του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, κρίθηκε σκόπιμο για τα άτομα που ασχολούνται με το ανέπαφο εμπόριο να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς καραντίνα.

11. Έχει αποφασιστεί ότι τα ασθενοφόρα διασχίζουν τη συνοριακή πύλη Yeşilırmak για λόγους υγείας μόνο, χωρίς καραντίνα, και ότι άλλα περάσματα υπόκεινται σε καραντίνα.

12. Κρίθηκε σκόπιμο για τα άτομα που κατοικούν στο Beyramudu να κάνουν καθημερινή διέλευση προς την περιοχή Üstler χωρίς καραντίνα προκειμένου να εκτελέσουν τις κτηνοτροφικές και γεωργικές τους δραστηριότητες στην περιοχή Üstler.

13. Έχει αποφασιστεί να παραταθεί η απόφαση που ελήφθη έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 σχετικά με το γεγονός ότι περισσότερα από 10 άτομα δεν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο σπίτι τους έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

14. Όλα τα είδη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτικό φεστιβάλ κ.λπ. αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για παύση των δραστηριοτήτων της έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

15. Αποφασίστηκε να γίνουν κηδείες με τη συμμετοχή μόνο συγγενών πρώτου βαθμού.

16. Έχει αποφασιστεί ότι οι ομαδικοί αθλητικοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

17. Είναι ζωτικής σημασίας οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και τα μέλη της αστυνομίας που ανήκουν στην ομάδα κινδύνου και των οποίων οι υπηρεσίες είναι ουσιαστικά απαραίτητες να μην συμμετέχουν σε συλλογικές δραστηριότητες στην κοινωνική τους ζωή και να δίνουν τη μέγιστη προσοχή στους μάσκες, τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.Αυτά τα νέα προστέθηκαν στις 05.01.2021 – 09:15:57.


Σχόλιο

Δεν υπάρχουν αποθηκευμένα σχόλια …

.Source