Περιπτώσεις μετάλλαξης κοροναϊού στην Ευρώπη

Ο μεταλλαγμένος κοραναϊός, που άρχισε να εμφανίζεται στην Αγγλία, εντοπίστηκε επίσης στη Σουηδία, την Ισπανία και τη Γαλλία, μετά την Ιαπωνία.

Σε δήλωση της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας το Σάββατο, σημειώθηκε ότι ένας επιβάτης που έφτασε από την Αγγλία στη Σουηδία ενοχλήθηκε και ότι ο μεταλλαγμένος κοραναϊός εντοπίστηκε στον επιβάτη ως αποτέλεσμα της δοκιμής.

Η Sara Byfors, αξιωματούχος της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι ο επιβάτης ήταν απομονωμένος και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί άλλες περιπτώσεις στη χώρα.

Τέσσερις υποθέσεις στην Ισπανία

Σε δήλωση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, το Σάββατο, σημειώθηκε ότι ο μεταλλαγμένος κοραναϊός εντοπίστηκε σε τέσσερα άτομα από την Αγγλία έως την Ισπανία.

“Οι ασθενείς δεν έχουν σοβαρή ασθένεια. Γνωρίζουμε ότι αυτό το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, αλλά δεν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια”, δήλωσε ο Antonio Zapatero, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της τοπικής αυτοδιοίκησης στη συνέντευξη Τύπου. “Δεν χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση”, δήλωσε ο Ζαπατέρο, λέγοντας ότι έχουν διερευνηθεί τρεις ακόμη περιπτώσεις, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σαφές την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Μια υπόθεση στη Γαλλία

Στη δήλωση του γαλλικού Υπουργείου Υγείας, σημειώθηκε ότι ένας μεταλλαγμένος κοροναϊός εντοπίστηκε σε Γάλλο που επέστρεψε από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου. Αναφέρθηκε ότι το εν λόγω άτομο δεν εμφάνισε συμπτώματα και ήταν σε απομόνωση στο σπίτι. Αναφέρεται ότι οι αρχές ακολούθησαν τα άτομα με τα οποία επικοινώνησε το άτομο και ελέγχθηκαν τα δείγματα.

Περισσότερες από 50 χώρες έχουν μέχρι στιγμής επιβάλει περιορισμούς ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του μεταλλαγμένου κοροναϊού.

Source