Περισσότερα από 27.000 αντικείμενα κατασχέθηκαν από αυτόν για μέρη που παραγγέλθηκαν από το εξωτερικό. Η αστυνομία προειδοποιεί

Μια νέα υπόθεση απάτης μέσω Διαδικτύου μέσω λογαριασμών διερευνάται από την Αστυνομία. Η υπόθεση αναφέρθηκε στην αστυνομία από τον διευθυντή της εταιρείας στην Πάφο χθες.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, στις 27 Ιανουαρίου 2021, διέταξε διάφορα στοιχεία από ξένη εταιρεία. Μετά την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των δύο εταιρειών, η εταιρεία που υπέβαλε την καταγγελία με τραπεζική εντολή υπερέβη το ποσό που καταβλήθηκε στην ξένη εταιρεία, που ανήλθε σε 27.227 ευρώ.

Ωστόσο, όπως ανακάλυψε αργότερα ο καταγγέλλων, τα χρήματα δεν στάλθηκαν στην αναφερόμενη εταιρεία στο εξωτερικό, αλλά σε άγνωστα άτομα, τα οποία φέρεται να παρενέβησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εταιρείας του. Η ΤΑΕ Πάφος ερευνά την υπόθεση.

Η λεγόμενη απάτη τιμολογίου είναι μια κοινή μορφή διαδικτυακής απάτης. Σε αυτό, ο απατεώνας πλησιάζει την εταιρεία, προσποιείται ότι είναι προμηθευτής, ζητώντας να αλλάξει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού, να πραγματοποιήσει νέες πληρωμές σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Φυσικά, ο νέος λογαριασμός που δίνει στην εταιρεία / θύμα ανήκει στον απατεώνα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Αστυνομία καλεί το κοινό, ιδίως τους εμπόρους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους.

Συνιστάται.

– Ακολουθήστε τη διαδικασία για να επαληθεύσετε τη νομιμότητα των αξιώσεων πληρωμής σας. Όταν ζητάτε πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό διαφορετικό από τον κανονικό, ελέγξτε το αίτημα μέσω τηλεφώνου ή μέσω άλλου παρόχου.

– Μην το χρησιμοποιείτε στην επιστολή / φαξ / email ζητώντας αλλαγή λεπτομερειών. Στοιχεία επικοινωνίας που περιέχονται στο ταχυδρομείο. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τα στοιχεία επικοινωνίας της προηγούμενης αλληλογραφίας σας με τον πάροχο.

– Ανακαλύψτε μοναδικά σημεία επαφής με εταιρείες όπου πραγματοποιείτε τακτικές πληρωμές.

– Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασης email և Χρησιμοποιήστε μια τεχνική επαλήθευσης σε δύο βήματα για να εισαγάγετε email.

– Χρησιμοποιήστε κακόβουλο λογισμικό τόσο σε υπολογιστές όσο και σε φορητές συσκευές που ενημερώνονται τακτικά.

– Μην ανοίγετε συνδέσμους που περιέχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα από ξένους, καθώς αυτοί οι σύνδεσμοι ενδέχεται να οδηγούν σε κακόβουλους ιστότοπους ή κακόβουλο λογισμικό.

– Ελέγχετε τακτικά τις ρυθμίσεις ανακατεύθυνσης email. Εάν ένα τέτοιο φίλτρο ανακατεύθυνσης αποδειχθεί ενεργό σε άλλο άγνωστο email, διαγράψτε τη ρύθμιση και αναφέρετέ την στην Αστυνομία.

– Ελέγχετε τακτικά το e-mail. Ιστορικό πρόσβασης αλληλογραφίας և όταν ανιχνεύεται άγνωστη σύνδεση για λήψη διορθωτικών ενεργειών.

Για σχετικές πληροφορίες complaints (ή) παράπονα, το κοινό μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο της Cybercrime Subsection www.cyberalert.cy.

Source