Περισσότερες από 8.800 περιπτώσεις στην πρώτη ημέρα στη Γαλλία … Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Γαλλία κατέγραψε 8.822 περιπτώσεις SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Η υπηρεσία δημόσιας υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ήταν ένας σχετικά μικρός αριθμός από την Κυριακή των Χριστουγέννων, την ημέρα του νέου εμβολιασμού κοροναϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 175 ασθενείς εκτέθηκαν σε COVID-19, αυξάνοντας το ποσοστό θανάτου από την επιδημία σε 62.746 σε αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κυμαίνεται ευρέως σε κλειστές εργαστηριακές ημέρες, όπως διακοπές, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη σύγκριση με προηγούμενες.

Ο δείκτης θετικότητας, το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που ερωτήθηκαν, συνεχίζει να μειώνεται, μειώνοντας κατά 2,9%, από 3,1% την προηγούμενη ημέρα σε 3,4% την Παρασκευή. Στις 8 Δεκεμβρίου, όταν εισήχθη μια νέα μέθοδος μέτρησης, ο δείκτης ήταν 6,4%.

Συνολικά, καταγράφηκαν στη Γαλλία περισσότερα από 2,55 εκατομμύρια νέες μολύνσεις από κοροναϊκούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20.000 την Παρασκευή.

Το εμβόλιο ξεκίνησε συμβολικά από μια 78χρονη γυναίκα που «ενθουσιάστηκε» για να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της στο Νοσοκομείο Rene-Miret στην πόλη Sevran κοντά στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο ηλικιωμένους σε ένα γηροκομείο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Source