Περισσότεροι από 10.000 εμβολιάστηκαν στην Κύπρο

Με τον εμβολιασμό 4.191 ατόμων, η διαδικασία των πολιτών ξεκίνησε το Σάββατο, 11-15 Ιανουαρίου, βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που εμβολιάστηκαν σε 10226 στην πρώτη δόση. Άλλα 200 εμβόλια αναμένεται να δοθούν σήμερα σε επαγγελματίες υγείας.

Η κάλυψη εμβολιασμού συνεχίζεται για πολίτες άνω των 80 ετών, ενώ 114 από τους 121 γηροκομεία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία παροχής της πρώτης δόσης στους κατοίκους και στο προσωπικό τους. Εμβολιασμοί ιδιωτικών νοσοκομείων և Τα νοσοκομεία OKYPY τελειώνουν σήμερα. Ταυτόχρονα, ο εμβολιασμός παιδίατρων (παιδίατρος) για ενήλικες ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.

Από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, η δεύτερη δόση θα χορηγείται σε γηροκομεία για όσους εμβολιάστηκαν στην πρώτη φάση του προγράμματος επαγγελματιών υγείας πρώτης γραμμής.

Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 9 π.μ., 3466 συναντήσεις θα είναι διαθέσιμες για πολίτες άνω των 80 στα εννέα Κέντρα Εμβολιασμών που λειτουργούν στη χώρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ποσότητες που λαμβάνονται αναφέρονται σε δύο δόσεις ανά άτομο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ναρκωτικά, η ποσότητα που απαιτείται για τη δεύτερη δόση διατηρείται για χορήγηση τη στιγμή που παρέχεται για κάθε εμβόλιο. Σημειώστε ότι μπορούν να ενεθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο.

Source