Περισσότερο από το 10% του πληθυσμού στο Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί εντός 12 ημερών

Το 10% του πληθυσμού του Ισραήλ εμβολιάστηκε σε 12 ημέρες – το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει 1 εκατομμύριο πολίτες του κατά του Covid-19

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει το 1 εκατομμύριο πολίτες του κατά του Covid-19, ή περισσότερο από το 10% του πληθυσμού του που υπερβαίνει τα 9,2 εκατομμύρια, δήλωσε χθες η κυβέρνηση. Η μαζική εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, αφού η χώρα ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech.

Οι πληθυσμοί εμβολίων περιλαμβάνουν εργαζομένους στον τομέα της υγείας, φοιτητές ιατρικής, ηλικιωμένους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Ρέιβεν Ρίβλι ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων Ισραηλινών ήταν ο Mohammed ab Abarin, ο οποίος κυριαρχεί στην αραβική πόλη Umm al-Fahm. Ο Νετανιάχου ήταν παρών στον εμβολιασμό, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να υποσχεθεί κάποια ανάρρωση μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

“Μόλις φτάσουμε σε κρίσιμο επίπεδο, όταν εμβολιάζονται αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά το εμπόριο, τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα πάντα. “Κάποιος θα μπορεί να πάει στο εξωτερικό, να κάνει επιχειρήσεις, να πάει στο Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, το Μπαχρέιν”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Συντηρητικός Πρωθυπουργός θα επανεκλεγεί στις εκλογές της 23ης Μαρτίου, οι οποίες ακυρώθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι ο γρήγορος αγώνας εμβολιασμού από τις ισραηλινές αρχές στον κόσμο θα μπορούσε να βοηθήσει τον Νετανιάχου, ο οποίος έχει επικριθεί ευρέως για την ηγεσία της επιδημίας.

Εκτός από το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το Ισραήλ υπέγραψε επίσης συμφωνία αγοράς εμβολίου με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna. Σύμφωνα με αναφορές, το Ιατρικό Κέντρο Hadassah στην Ιερουσαλήμ έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει άδεια από το Υπουργείο Υγείας να το χρησιμοποιήσει.

Πηγή: KYPE

Source