Πηγαίνετε τελικά το 2020 | Selim Türsen

Το 2020 φεύγει με δάκρυα και πόνο ΠΟΤΕ. Αυτή την Πέμπτη, όταν το ρολόι φτάνει στις 24.00, θα κουραστούμε για ένα χρόνο που δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε. Θα περάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία μπαίνει κάθε χρόνο με μεγάλες ελπίδες, ως φυλακή στο σπίτι. Δεν θα έχουμε ούτε φίλους ούτε συγγενείς.

Ορισμένες οικογένειες θα μπουν στη νέα χρονιά με μία ή περισσότερες θέσεις στα τραπέζια τους. Ένας νεαρός άνδρας που έχασε τόσο τον πατέρα του όσο και την αδερφή του στην επιδημία θα συναντήσει το 2021, εξακολουθώντας να μην πιστεύει τι τους συνέβη. Ή τα παιδιά που έχασαν τους συζύγους και τους συγγενείς τους στον σεισμό της Σμύρνης, εκείνα που έμειναν χωρίς μητέρα ή πατέρα, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν και οι ζωές τους άλλαξαν σε 15 δευτερόλεπτα θα μπουν στη νέα χρονιά με μεγάλη θλίψη.

ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
Ο Kovid-19 προκάλεσε ένα μεγάλο τραύμα στον κόσμο. Όμως ο İzmir υπέστη δύο μεγάλες καταστροφές τον ίδιο χρόνο, τόσο με επιδημία όσο και με σεισμό 6,9. Μετά το τι συνέβη, το 2020 θα γίνει μια από τις ημερομηνίες που δεν θα θέλαμε ποτέ να θυμόμαστε ξανά. Ακριβώς όπως το έτος 1919 όταν καταλήφθηκε η Σμύρνη και το 1922, όταν έλαβε χώρα η μεγάλη φωτιά της Σμύρνης ενώ απελευθερώθηκε από την κατοχή του εχθρού.
Δυστυχώς, οι κοινωνίες ανάποδα από καιρό σε καιρό για λόγους όπως ο πόλεμος, η επιδημία και οι φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, τα ανθρώπινα όντα έχουν το μυαλό και την ικανότητα να ξεπεράσουν κάπως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Βιώνουμε το τελευταίο παράδειγμα αυτού του σήμερα. Μπαίνουμε στη νέα χρονιά με το εμβόλιο που θα μας σώσει από τον ιό που μετατρέπει τη ζωή μας σε κόλαση. Δύο Τούρκοι επιστήμονες καθηγητής Uğur Şahin και Dr. Από τον Özlem Türeci. Το γεγονός ότι αυτοί οι δύο επιστήμονες που έσωσαν τον κόσμο είναι Τούρκοι θα είναι ένα από τα λίγα καλά γεγονότα που μπορούμε να θυμόμαστε το 2020.

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
Μια άλλη ομορφιά που δεν θα ξεχαστεί από πέρυσι θα είναι η «Σμύρνη Αλληλεγγύη» που ξεκίνησε μετά τον σεισμό. Με αλληλεγγύη που θα δώσει παράδειγμα στον κόσμο, ολόκληρη η Σμύρνη όχι μόνο βοήθησε τα θύματα των σεισμών να βγουν από τις σκηνές τους και να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και παρείχαν υποστήριξη στα νέα τους σπίτια.
Μιλάμε για όχι 100-200, αλλά για 5 χιλιάδες κατεστραμμένα διαμερίσματα και για πληθυσμό 15-20 χιλιάδων ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Μαζί με τις μέτριες ζημιές, ο πληθυσμός που επλήγη άμεσα από τον σεισμό φτάνει τις 50 χιλιάδες. Ευχαριστώ και πάλι σε όλους τους οργανισμούς που έχουν συνεισφέρει σε αυτόν τον οργανισμό, από επαγγελματικές ενώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις έως τον Μητροπολιτικό Δήμο, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης.

class = “cf”>

Ελπίδα μπαίνουμε στο 2021
Μπαίνουμε στην Πρωτοχρονιά πικρά αλλά και γεμάτη ελπίδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανθρωπότητα βρήκε και πάλι τον τρόπο να αντιμετωπίσει έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους του αιώνα που έκανε 80 εκατομμύρια ανθρώπους άρρωστους και σκότωσε 1 εκατομμύριο 752 χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο. Μπαίνουμε στο 2021 με ελπίδα με τα εμβόλια που ξεκινούν τώρα.
Σήμερα τα εμβόλια έρχονται στην Τουρκία εδώ και μήνες με χειροτεχνικά έργα από τον τουρισμό, ολόκληρη την οικονομία των ανέργων των αγροτών, θα υπάρχει ελπίδα για όλους μας.
Ελπίζω να μην ζήσω ένα χρόνο όπως το 2020 ξανά, καλά χρόνια

.Source