Πιθανώς η επιβεβαίωση επείγουσας χρήσης τον Απρίλιο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το εμβόλιο Covid-19, που αναπτύχθηκε από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πιθανό να εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο, περισσότερο από τρεις μήνες αφότου η βρετανική ρυθμιστική αρχή έδωσε το πράσινο φως, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος. Για το πρόγραμμα ανοσοποίησης Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Διοίκηση Επιβολής Ναρκωτικών (MHRA), η οποία έχει εγκρίνει τη χρήση της στη Βρετανία, “είναι μια πολύ ικανή ρυθμιστική αρχή που βασίζεται στην επιστήμη, δεν εγείρω καμία ερώτηση σχετικά με την απόφασή της”, δήλωσε ο Movses Slavin σε συνέντευξη Τύπου. ,

Ωστόσο, το κανονιστικό πλαίσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαφορετικό, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι οι κλινικές δοκιμές και οι αξιολογήσεις δεν επιτρέπουν επιβεβαίωση μέχρι τις “αρχές Απριλίου”.

Ο Slavi τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του στους ηλικιωμένους.

Ο Σλάβι είπε επίσης ότι ελπίζει ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από τον αμερικανό γίγαντα Johnson & Johnson, θα εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο.

Πηγή: KYPE

Source