Πιλότος κατηγορείται για συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο πέθανε ο Κόμπε Μπράιαντ

Πιλότος κατηγορείται για συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο πέθανε ο Κόμπε Μπράιαντ

Ο Sumwalt, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, δήλωσε ότι η αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου που σκότωσε τον Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλά ρεκόρ NBA και 8 άτομα μαζί του, ήταν η απροσεξία του πιλότου.

Πιλότος κατηγορείται για συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο πέθανε ο Κόμπε Μπράιαντ

Υποστηρίχθηκε ότι ο Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος έσπασε πολλά ρεκόρ στο American Basketball League (NBA) και η συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε 8 άτομα μαζί του, ήταν ένα πιλοτικό σφάλμα.

Κατά την ακρόαση σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου στην οποία 7 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με το αγαπημένο όνομα του αθλητικού κόσμου Bryant, 41 ετών και Gianna, 13 ετών, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών Robert Sumwalt δήλωσε ότι η αιτία του ατυχήματος ήταν η απροσεξία του πιλότου.

Ο Sumwalt είπε στο περιστατικό, ο πιλότος του ελικοπτέρου, Ara Zobayan, πέταξε μέσα από τα σύννεφα παραβιάζοντας τα ομοσπονδιακά πρότυπα και ως εκ τούτου αποπροσανατολίστηκε και έπεσε σε έναν λόφο στη νότια Καλιφόρνια.

Κατά την ακρόαση της υπόθεσης που κατατέθηκε από τη σύζυγο του παίκτη του Λος Άντζελες Λέικερς, σημειώθηκε ότι ο πιλότος αντιμετώπισε «χωρικό αποπροσανατολισμό» και πίστευε ότι κατευθύνει το ελικόπτερο απότομα προς τα πάνω, αλλά στην πραγματικότητα το γύρισε προς ένα λόφο στα αριστερά.

Παρόλο που έχουν περάσει περισσότερο από ένα χρόνο από το θάνατο του μαύρου παίκτη που πέτυχε πολλές δυσπρόσιτες επιτυχίες με τη φανέλα Lakers που φορούσε στο NBA για 20 χρόνια, οι επιτυχίες του Bryant στον κόσμο του μπάσκετ και η συντριβή του ελικοπτέρου που προκάλεσε το θάνατό του παραμένει στην ατζέντα του αθλητικού κόσμου.

.Source