Πιστεύω ότι η καινοτομία καθίσταται πιο σημαντική για να ξεπεραστεί αυτή η διαδικασία.

Η Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγών υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εμπορίου (TIM), η οποία διοργανώθηκε φέτος από την 8η «Εβδομάδα Καινοτομίας Τουρκίας» σε ομιλία με τον διάσημο χειρουργό καρδιάς στις ΗΠΑ Τούρκος γιατρός καθηγητής Δρ. Μεχμέτ Οζ, Δηλώνει ότι η καινοτομία υπάρχει από τις πρώτες ημέρες της ανθρώπινης ιστορίας, είπε ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι επίσης μεταξύ των τομέων όπου η καινοτομία είναι πιο έντονη.

Ο Öz δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας Kovid-19, η οποία επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο, οι επιστήμονες χρειάζονταν διαδικασίες καινοτομίας για την επίλυση των προβλημάτων και στην πραγματικότητα σημείωσαν απίστευτη πρόοδο σε καινοτόμες λύσεις.

«Θα ήθελα να συνοψίσω εν συντομία σε πέντε στάδια. Στα αρχικά στάδια της πανδημίας, ερευνητές από όλο τον κόσμο άρχισαν να εργάζονται για θεραπευτικές επιλογές και εμβόλια από την πρώτη δημοσίευση όταν έγινε κοινή χρήση της δομής του ιού. Γιατροί και επιστήμονες συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατίες και να επιταχύνουν την κατανόηση του ιού. Δεύτερον, οι γιατροί δημοσίευσαν τα πρώτα αποτελέσματα των μεθόδων θεραπείας που χρησιμοποίησαν σε ασθενείς με Kovid-19, έτσι τα νοσοκομεία ανέπτυξαν γρήγορα καλύτερα πρωτόκολλα περίθαλψης και θεραπείας.

Αρχίσαμε γρήγορα να κατανοούμε τις επιδράσεις του Kovid-19 στο ανθρώπινο σώμα. Η ικανότητα του ιού να επιτίθεται στο σώμα μας και η υπερβολική αντίδραση του σώματός μας στη μόλυνση είχε ως αποτέλεσμα φλεγμονή, θρόμβους αίματος, ακόμη και βλάβη οργάνων. Τα πρωτόκολλα που αναπτύχθηκαν για τη βελτίωση των ασθενών με πνεύμονες και νεφρούς εξασφάλισαν την επιβίωση των ασθενών και ορισμένα υπάρχοντα φάρμακα που περιέχουν στεροειδή έγιναν ελπίδα για τους ασθενείς με Kovid-19. Αλλάξαμε ολόκληρο τον κόσμο.

Τρίτον, οι γιατροί. Άρχισε να δοκιμάζει πολλές νέες θεραπείες για τη θεραπεία ασθενών, όπως κοκτέιλ αντισωμάτων, αντιιικά φάρμακα που στοχεύουν στη μείωση των ιογενών επιπλοκών και των ποσοστών θανάτου. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα αναπτύχθηκαν για διαφορετικούς σκοπούς. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε γρήγορα για ασθενείς με Covid-19 και έχει προφανώς αποδεδειγμένα οφέλη.

Το τέταρτο είναι ιοειδή. Ιοειδή που έχουν σχεδιαστεί για παρόμοιες μολύνσεις. Σε αυτήν την πανδημία, αναπτύχθηκαν γρήγορα. Ο lemzlem Türeci και ο Uğur Şahin, τουρκικής καταγωγής, ανέπτυξαν το εμβόλιο Kovid-19 χρησιμοποιώντας γενετική τεχνολογία. Αυτή η νέα προσέγγιση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον στη θεραπεία του καρκίνου. Να μιλήσουμε εν συντομία για το σύστημα εργασίας του εμβολίου mRNA. Ειδικά εκτελούμενο mRNA, ή γενετικό μόριο, εγχέεται σε κύτταρα και επιτρέπει την παραγωγή πρωτεϊνών χαμηλού δόσης κοροναϊού στο σώμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει επίσης αντισώματα έναντι αυτών των πρωτεϊνών και προστατεύει το άτομο από τον ιό. Έτσι, εξαλείφουμε τον ιό πριν μας επηρεάσει. Το ποσοστό επιτυχίας 95% που έχει δει μέχρι στιγμής είναι η πιο πολλά υποσχόμενη εξέλιξη από το ξέσπασμα, αν με ρωτήσετε. “

Καθηγητής Δρ. Δηλώνοντας ότι όλοι έχουν μάθει πόσο σημαντική είναι η υγιεινή στη ζωή, ο Öz είπε, “Το πλύσιμο των χεριών μας κατά τη διάρκεια της επιδημίας, η χρήση μάσκας ήταν τα απλούστερα και πιο αποτελεσματικά μέτρα που μπορούσαμε να λάβουμε. Ωστόσο, τα καλά συστήματα φίλτρου και εξαερισμού και η τεχνολογία υπεριώδους φωτός που εξαλείφουν τους ιούς αποτελούν μέρος της μελλοντικής μας ζωής. Οι αεροπορικές εταιρείες λένε ότι χρησιμοποιούν τώρα τεχνολογία που εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό το Kovid-19 στα αεροσκάφη. ” είπε.

Εξηγώντας ότι το έχουν επιτύχει σε ελάχιστες δοκιμές ασφαλείας με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ο Öz είπε, “Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων 38 ωρών πτήσης και 45 ωρών επίγειας εξυπηρέτησης για έξι μήνες. Χρησιμοποίησαν ειδικά προγραμματισμένα ανδρείκελα για να ψεκάσουν 180 εκατομμύρια φθορίζοντα μέρη. Η έρευνα έδειξε ότι όταν κάθεστε σε μια μάσκα στο κάθισμά σας, τα μολυσμένα σωματίδια περνούν από την περιοχή όπου εισπνέεται 0,003 τοις εκατό του περιβάλλοντος. Αυτή είναι μια απίστευτα μικρή ποσότητα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, σχεδόν το 100% αυτών των μερών καθαρίστηκε με φίλτρα αέρα εντός έξι λεπτών. ” Μίλησε με τη φόρμα.

Εξαγάγετε το μέλλον, είπε ότι η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε γραφεία και σπίτια, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Kovid-19 στο Διαδίκτυο λόγω εστίας της Τουρκίας, δήλωσε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που υπέβαλε την Εβδομάδα Καινοτομίας.

“Η καινοτομία στην υγεία έχει μεγάλη σημασία σε αυτές τις δύσκολες μέρες.” είπε ο Οζ, “Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία γίνεται καινοτομία είναι πιο σημαντικό να ξεπεραστεί. Ελπίζω ότι η Εβδομάδα Καινοτομίας της Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί ξανά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η παλιά και αποτελεσματική καινοτομία συνεχίζει την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση στο πανδημικό περιβάλλον που η Τουρκική μας φέρνει μαζί στην Κωνσταντινούπολη. Θα μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο για νέες ιδέες και διαφορετικές καινοτομίες σχετικά με την καινοτομία στην υγεία. ” τελείωσε τα λόγια του.

.Source