Πιστός στην άνοιξη σας. |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Μάριος Γεωργίου 09/02/2021 13:03:

Μάριος Γεωργίου 09/02/2021 13:03:

Ζούμε σε μια εποχή ισοπέδωσης και υποτίμησης των πάντων. Απολύτως αιτιολογημένη ανάπτυξη, όλα είναι άδικα. Οι πολίτες βλέπουν τις πολιτικές εξελίξεις από μακριά και με υποψία, πιστεύοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν τους ακούει ούτε τις εκφράζει. Μια κατάσταση για την οποία οι πολιτικοί έχουν αποκλειστική ευθύνη.

Μπορείτε να χύσετε έναν τόνο μελανιού σε ό, τι συμβαίνει. Είτε πρόκειται για διαφθορά, για τον πολιτικό μας πολιτισμό ή για τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων, των θεσμών και του πολιτικού μας συστήματος. Είναι βέβαιο ότι η αδιαφορία, η αποχή και η απόσταση δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Η υποτίμηση, τελικά, δεν τιμωρεί τα μέρη, αλλά τους ίδιους τους πολίτες. Έχει βελτιωθεί καθόλου η αυξανόμενη τάση αποχής στις πρόσφατες εκλογές;

Εάν συμφωνήσουμε ότι η δημοκρατία είναι το καλύτερο κράτος, τότε ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος της χώρας μας περνούν από δημοκρατικές διαδικασίες. Οι σφραγίδες μπορούν να σπάσουν μόνο μέσω της συμμετοχής. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο και τη μείωση της διαφθοράς, εκτός από την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου και του ελέγχου, είναι η συμμετοχή των πολιτών στην κοινωνία. Πρέπει να εμπιστευτούμε νέες φωνές, να δώσουμε ευκαιρίες σε άτομα που έχουν προτάσεις, νέες ιδέες. Σε αυτό το πλαίσιο, έχω δηλώσει την πρόθεσή μου να υποψηφίσω το Δημοκρατικό Κόμμα στην πολιτεία της Αμμοχώστου στις κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου Μαΐου.

Για διπλούς σκοπούς.

  • Να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για την Αμμόχωστο και για όλη την Κύπρο. Με πίστη την άνοιξη μιας πόλης κρατήθηκε όμηρος για 47 χρόνια μέσω τακτικών διαπραγματεύσεων. Μια πόλη που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την οικοδόμηση της Κύπρου του μέλλοντος, ενώνοντας τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις του λαού. Συνεργαστείτε, επενδύστε և χτίστε το κοινό τους μέλλον. Ταυτόχρονα, αποκαθιστώντας τα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων και των νόμιμων κατοίκων. Για να επιτευχθεί αυτό, οι προσπάθειες πρέπει να είναι συνεχείς προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο για την Αμμόχωστο, αλλά και για την Κύπρο. Επειδή η λύση δεν είναι η λύση. Είναι μια εθνική καταστροφή. Σημαίνει την επιβίωση του τουρκικού στρατού, την απειλή του συνολικού αποικισμού, τα σύνορα με την Τουρκία. Τα νέα επιτεύγματα θα ενοποιούνται καθημερινά. Και όσο κλισέ ακούγεται σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, ήρθε η ώρα για την ευθύνη. Διατρέχουμε τον κίνδυνο και στα πέντε μέρη του Κυπριακού, αντί να επανενώσουμε τη διχασμένη πατρίδα μας, χάνοντας την ΕΟΚ և από τον Βάρο.
  • Συμβάλλετε στις συνολικές προσπάθειες ενός πιο σύγχρονου κράτους. Με πίστη σε μια πατρίδα που θα αγκαλιάσει τους πολίτες της. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο που θα παρέχει λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα. Μικρό και μεγάλο, που επηρεάζουν τη ζωή μας. Προώθηση μεταρρυθμίσεων με ουσιαστικές և ουσιαστικές προτάσεις ներին νομοθετικές διαδικασίες. Για τους πρόσφυγες երիտասարդ αγρότες, νέους, επιχειρηματίες և εργαζόμενους της επαρχίας μας. Για τους συμπατριώτες μας με ευάλωτες ομάδες και άτομα με αναπηρία. Ξεχωριστό για κάθε πολίτη.

Η ισχυρή μου πεποίθηση είναι ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, να είμαστε πιο άξιοι. Με προσανατολισμό στη γνώση, δυναμισμό, ειλικρίνεια και σαφείς θέσεις, μπορούμε να θέσουμε μια σταθερή βάση για μια καλύτερη Κύπρο. Με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

Source