Πληροφορίες για το νέο έτος σε αγροτικές κατοικίες χωρίς εκδηλώσεις “Η αστυνομία θα είναι αδιάκοπη”

Οι αστυνομικές επιθεωρήσεις εντείνονται για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο νέο διάταγμα. – Αυξάνει την παρουσία αστυνομικών στους δρόμους, λέει η Αστυνομία. Τι λέει ο εκπρόσωπος της δύναμης στους Cyprus Times;

Χθες, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε διάταγμα που επέβαλε αυστηρότερα μέτρα λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Η μόνη εξαίρεση, ωστόσο, είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα, μόνο 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, επιτρέπεται να εισέλθουν στο σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι είναι μέλη μόνο δύο οικογενειών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου μίλησε για τα πιο σκληρά μέτρα που αναφέρονται παραπάνω Κύπρος Φορές:, για τις επιθεωρήσεις που αναμένεται να διενεργηθούν από τους πολίτες, ώστε να μην παραβιάσουν το διάταγμα.

“Πρώτα απ ‘όλα, ας υπογραμμίσουμε ότι ως αστυνομία, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε τα σπίτια κάθε πολίτη. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι για άλλη μια φορά, ως Αστυνομία, θα είμαστε πολύ αδίστακτοι, όπου όταν βλέπουμε ότι υπάρχει παραβίαση των διατάξεων “, εξηγεί ο κ. Αντρέου.

Διαμονή σε εξοχικές βίλες, παραβιάζοντας τους κανόνες

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι τους ζητήθηκε να σχολιάσουν αναφορές ότι αρκετοί πολίτες είχαν νοικιάσει βίλες ή σχεδίαζαν να μείνουν σε εξοχικές κατοικίες σε απομακρυσμένα χωριά, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα την Πρωτοχρονιά. προτίθεται να υλοποιήσει ενεργειακά έργα τόσο στο χωριό όσο και στις πόλεις.

Αυτά τα ενεργειακά σχέδια αναφέρονται στους ελέγχους που θα ασκήσουν τα μέλη της δύναμης για την πρόληψη της εκκαθάρισης, των παραβιάσεων της κυκλοφορίας και των εγκληματικών πράξεων. Αυτά τα προγράμματα, τα οποία θα εφαρμοστούν μέσω εντατικής παρακολούθησης τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά, θα ενισχύσουν το ένα το άλλο.

Δηλαδή, όπως λέει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κύπρος Φορές:, “Ένας αστυνομικός που θα διενεργεί επιθεωρήσεις οδικής κυκλοφορίας θα ενεργήσει ανάλογα εάν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν παραβιάσεις από ένα συγκεκριμένο σπίτι.”

Έτσι, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε θέση να είναι ακόμη πιο δυνατή, և ο έλεγχος θα ενισχυθεί.

Πώς να ελέγξετε τα σπίτια;

Όσον αφορά την παρουσία 10 ατόμων, ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένας αστυνομικός να εισέλθει σε ένα σπίτι χωρίς δικαστική απόφαση ή τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, καθώς οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με το νόμο.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται Κύπρος Φορές:, Εάν υπάρχουν πληροφορίες ή υποψίες ότι ο ιδιοκτήτης παραβιάζει την απόφαση – δεν μπορεί να ληφθεί άδεια για διερεύνηση (για παράδειγμα, η απόφαση համաձայն η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη), τότε τα μέλη της δύναμης θα χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα με τα οποία μπορούν επίσης να τους ελέγξουν, όπως ορισμένα άτομα έλεγχος εισόδου και εξόδου.

Πληροφορίες από γείτονες ή άλλους

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είναι από καιρό γνωστό, οι πολίτες θα μπορούν, ανώνυμα ή ανώνυμα, να υποβάλλουν καταγγελίες ή να διαβιβάζουν πληροφορίες στην ειδική αστυνομική ομάδα που έχει συσταθεί σε κάθε περιοχή για παραβιάσεις πολιτών, εδαφών ή εταιρειών. 1460, 22606803 և 22606804.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σημειώνει ότι τα παράπονα αξιολογούνται από την αστυνομία και ενεργούν άμεσα με τα προαναφερθέντα μέσα για επιθεωρήσεις συγκεκριμένων σπιτιών ή επιχειρήσεων που αναφέρονται από άλλους πολίτες.

Η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση Κύπρος Φορές:, Λαμβάνοντας υπόψη τις διακοπές, η παρουσία μελών της αστυνομίας κυρίως στους αυτοκινητόδρομους, όπου η κίνηση έχει αυξηθεί, θα είναι ιδιαίτερα έντονη έως τις 6 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, η κινητοποίηση της αστυνομίας στο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις σοβαρών, θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Τι θα ελεγχθεί;

Αυτά είναι:

 • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
 • Οδήγηση πολύ γρήγορα
 • Μην χρησιμοποιείτε ζώνη ασφαλείας
 • Μην φοράτε προστατευτικό κράνος
 • Οδήγηση απερίσκεπτα, επικίνδυνα ή απρόσεκτα
 • Απαγορεύεται η δεξιά στροφή
 • Παραβίαση φανάρι
 • Οδήγηση προς την αντίθετη κατεύθυνση
 • Όχι ελεύθερα χέρια κατά την οδήγηση (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο)
 • Προχωράμε απρόσεκτα
 • Μη πρωτοβάθμια διάβαση πεζών

Source