Πλησιάζοντας το γενικό σενάριο αποκλεισμού (VIDEO)

Μια άλλη κρίσιμη εβδομάδα για την καταπολέμηση της επιδημίας των κορωνών στην Κύπρο Μετά από μια απότομη αύξηση των περιπτώσεων աճ Μετά από αύξηση του αριθμού των ασθενών, μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών αναμένεται την Τρίτη ή την Πέμπτη για τη λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σενάριο ενός πλήρους αποκλεισμού βρίσκεται στο τραπέζι.

Δύο άτομα πέθαναν χθες από το Covid-19, ενώ εντοπίστηκαν 529 νέα κρούσματα της νόσου. Ταυτόχρονα, 182 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μιλώντας στο σόου Alpha Good Morning, ο Πέτρος Καραγιάννης, καθηγητής βακτηριολογίας, δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ειδικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ζητώντας να σχολιάσει την αναποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων, ο Δρ. Ο Καραγιάννης είπε ότι αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό περιπτώσεων που είχαμε πριν από την έναρξη του τρέχοντος κύματος, το οποίο ήταν έντονο, ενώ δεν απέκλεισε ότι το στέλεχος του ιού θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Κύπρο για κάποιο χρονικό διάστημα. ,

Ερωτηθείς για την πιθανότητα πλήρους αποκλεισμού, είπε ότι μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα μέτρα θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι σε σχέση με τη Βρετανία, το εισαγόμενο στέλεχος μπορεί να μεταδοθεί ευκολότερα στα παιδιά και, εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Υπουργών θα συνεδριάσει την Πέμπτη, δεν αποκλείεται ότι η συνεδρίαση θα επιταχυνθεί αύριο, Τρίτη, με συνεδρίαση των μελών του Προέδρου և Υπουργού և Υγείας և Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Source