Πλησιάζοντας το νέο γενικό μπλοκ (BINTEO)

Νάσια Ιωάννου

Θα είναι αναπόφευκτο, όπως δείχνουν τα πάντα, η εφαρμογή ενός νέου γενικού αποκλεισμού, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλές επιλογές για την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι τριψήφιοι αριθμοί υποθέσεων, αλλά παρέμεινε ως έσχατη λύση.

Δρ. Ειδικός της Irini Kristak, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες
Απλώς μας γνώρισε τότε. Σε κάθε περίπτωση, κατά την προσωπική μου γνώμη, ένας μήνας, οπότε θα είναι κουραστική. “

Η πληρότητα των νοσοκομείων, ιδίως των υπηρεσιών αναζωογόνησης, είναι ένας παράγοντας για τον καθορισμό του κατά πόσον λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση.

Δρ. Ειδικός της Irini Kristak, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες
“Φάτε από εκεί πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Είδαμε μια κορυφή, μια επικίνδυνη κορυφή, χθες αυτοί οι αριθμοί μειώθηκαν λίγο, πρέπει να δούμε πώς θα περάσουν οι επόμενες ημέρες, για να μην αναφέρουμε τις επόμενες 3-4 ημέρες, οι οποίες θα πάρουν αποφάσεις, αλλά μάλλον θα πρέπει να δούμε τις επόμενες 10 ημέρες. “

Δρ. Konstantinos iutis, Καθηγητής Παθολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Κύπρος:
“Είμαστε ακόμα στο κόκκινο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ανησυχούμε ότι αυτή η ξαφνική έναρξη στις αρχές Δεκεμβρίου, μιλώντας με την πάροδο του χρόνου, μετατρέπεται σε νοσηλεία σε λίγες εβδομάδες, και γι ‘αυτό είδαμε την αρχή στο νοσοκομείο αργά. «

Η ICU εκκενώνεται

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας άρχισε να εκκενώνει για να παρέχει 17 επιπλέον κρεβάτια. Τα δεδομένα είναι ανησυχητικά, καθώς ένας στους τρεις ασθενείς υποβάλλεται σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ένας στους πέντε (TRIPITO) αντιμετωπίζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Pampos Sharilau, Εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ
“Σε αυτό το στάδιο, συνολικά 41 έως 45 κρεβάτια. “Εάν υπάρχει ανάγκη θεραπείας περισσότερων ασθενών, τους οποίους δεν θέλουμε, έχουμε δημιουργήσει υποδομή αλλού για να τους θεραπεύσουμε”.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας 1 μεταφέρονται είτε στον ιδιωτικό θάλαμο είτε στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Source