Ποια είναι τα απαιτούμενα έγγραφα κατά την είσοδο στο ALES, τι ώρα τελειώνει το ALES;

Οι Εξετάσεις Εισαγωγής Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης (2020- ALES / 2), οι οποίες αναβλήθηκαν έως το 2021 στο πλαίσιο του νέου τύπου μέτρων κορανοϊού (Kovid-19) από το Κέντρο Αξιολόγησης, Επιλογής και Τοποθέτησης (OSYM), θα πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι εξετάσεις, των οποίων οι αιτήσεις ελήφθησαν την 1-12 Οκτωβρίου πέρυσι, θα διεξαχθούν στις 21 Φεβρουαρίου σε 81 επαρχίες και 88 εξεταστικά κέντρα. Στο ALES / 2, στους υποψηφίους θα δοθούν ποσοτικές και λεκτικές δοκιμές 100 ερωτήσεων και 150 λεπτά. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο των εξετάσεων τουλάχιστον 1 ώρα και 15 λεπτά πριν από την ώρα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι δεν θα γίνουν δεκτοί στα κτήρια των εξετάσεων μετά τις 10:00.

Τι πρέπει να είμαστε μαζί μας όταν μπαίνουμε στο ALES;

Το έγγραφο συμμετοχής στις εξετάσεις δεν θα σταλεί στις διευθύνσεις των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποκτήσουν αυτό το έγγραφο με τους αριθμούς TR ID / YU και τους κωδικούς πρόσβασης από τον ιστότοπο της ÖSYM https://ais.osym.gov.tr, ξεκινώντας περίπου 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία των εξετάσεων. Στο έγγραφο, υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το κέντρο, το κτίριο, την αίθουσα όπου ο υποψήφιος θα λάβει τις εξετάσεις και μια φωτογραφία. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις σε μια αίθουσα εκτός από αυτήν που γράφεται στο Έγγραφο Εισαγωγής Εξετάσεων. Η εξέταση ενός υποψηφίου που παίρνει τις εξετάσεις σε μέρος διαφορετικό από την αίθουσα που είναι γραμμένη στο Έγγραφο Εισόδου Εξετάσεων θεωρείται άκυρη. Θα ήταν βολικό για τον υποψήφιο να πάει και να δει το κτίριο όπου θα κάνει τις εξετάσεις πριν από την ημέρα των εξετάσεων για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία διεύθυνσής του.

Οι υποψήφιοι που χάνουν το Έγγραφο Συμμετοχής στις Εξετάσεις θα μπορούν να το αποκτήσουν ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το έγχρωμο ή ασπρόμαυρο έντυπο αυτών των εγγράφων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι φωτογραφίες του υποψηφίου είναι ορατές στο έγγραφο ενώ λαμβάνουν μια μεταγραφή αυτών των εγγράφων. Εκτός από τις πληροφορίες που καθορίζονται από το OSYM στο μπροστινό μέρος του εγγράφου, εάν υπάρχει κείμενο, εικόνα ή σημάδι στο μπροστινό και πίσω μέρος, η εξέταση του υποψηφίου θα θεωρηθεί άκυρη.

β) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Ή TR ID CARD Ή ΙΣΧΥΟΣ

Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ:

Για να λάβει ο υποψήφιος την εξέταση, είναι υποχρεωτικό να έχει το πρωτότυπο δελτίο ταυτότητας ή το δελτίο ταυτότητας TR ή διαβατήριο του οποίου η ισχύς δεν έχει λήξει, επιπλέον του εγγράφου συμμετοχής στις εξετάσεις.

Δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας της Τουρκίας ή πιστοποιητικό γέννησης ή έγκυρο διαβατήριο που δεν έχει λήξει ·

Πρωτότυπο της Ροζ / Μπλε Κάρτας που ανήκει σε όσους αφήνουν την τουρκική υπηκοότητα με άδεια και τους νόμιμους κληρονόμους τους

Πρωτότυπο της ταυτότητας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου με φωτογραφία και αριθμό ταυτότητας των πολιτών της ΤΔΒΚ που δεν έχουν διαβατήρια

Κατά τη διαδικασία απόκτησης της τουρκικής ταυτότητας, το πρωτότυπο της “προσωρινής ταυτότητας” φωτογραφίας, υπογεγραμμένης, γραμμικής κωδικοποίησης δεδομένων “ή” φωτογραφίας, κωδικοποιημένου τετραγώνου “θα ισχύει έως ότου εκδοθούν τα νέα δελτία ταυτότητας από την Λαμβάνεται η Γενική Διεύθυνση Πληθυσμού και Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει δεκτή ως έγγραφο ταυτότητας.

Είναι υποχρεωτικό να έχετε μια φωτογραφία στο προσωρινό έγγραφο ταυτότητας. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν φωτογραφία στο προσωρινό έγγραφο ταυτότητάς τους δεν θα γίνουν δεκτοί στις εξετάσεις.)

Εκτός αυτών;

Αδεια οδήγησης,

Επαγγελματικές ταυτότητες, ταυτότητες φοιτητών κ.λπ. Όλα τα άλλα έγγραφα δεν θα γίνουν αποδεκτά ως έγκυρα έγγραφα αναγνώρισης για τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Η ταυτότητα πρέπει να είναι σφραγισμένη, μια ενημερωμένη φωτογραφία που θα επιτρέπει στον υποψήφιο να αναγνωρίζεται εύκολα από τους εξεταστές (Σημειώστε ότι το προσωπικό των εξετάσεων ενδέχεται να μην μπορεί να σας πάρει για την εξέταση την ημέρα των εξετάσεων εάν έχουν δυσκολία σας αναγνωρίζει από τη φωτογραφία σας.) Και το διαβατήριο πρέπει να ισχύει από την ημέρα των εξετάσεων. Τα δελτία ταυτότητας που δεν έχουν κρύα σφραγίδα, μια ενημερωμένη φωτογραφία που θα επιτρέψει στον υποψήφιο να αναγνωριστεί εύκολα από τους εξεταστές ή ένα διαβατήριο του οποίου η περίοδος ισχύος έχει λήξει δεν θα γίνει αποδεκτή (ο αριθμός ταυτότητας δεν πρέπει να γραφτεί ή να προστεθεί αργότερα με το χέρι ή με δακτυλογράφηση). Οι υποψήφιοι που δεν έχουν φωτογραφία στο δελτίο ταυτότητάς τους δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.)

Ένας υποψήφιος που δεν έχει όλα αυτά τα έγγραφα μαζί του δεν θα μεταφερθεί στις εξετάσεις ανεξάρτητα από τη δικαιολογία του. Από το 2017, το Υπουργείο Εσωτερικών Πληθυσμού και Ιθαγένειας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και όχι με την ανανέωση των παλαιών δελτίων ταυτότητας παρέχονται από τη Γενική Διεύθυνση της ταυτότητας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας χωρίς έγκυρο δελτίο ταυτότητας για εξετάσεις εισόδου, λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικασία απόκτησης της ταυτότητας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, απαιτείται για την απόκτηση της ταυτότητας.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι δισταγμοί που προκαλούνται από τη φθορά στην ταυτότητα, την παλιά φωτογραφία ή τον αριθμό ταυτότητας TR, την έλλειψη ψυχρής σφραγίδας ή σφραγίδας στους ελέγχους ταυτότητας και τις συγκρίσεις που έγιναν από τους αξιωματικούς ασφαλείας και εξεταστών στην είσοδο των εξεταστικών κτιρίων, για να αποφευχθεί η θυματοποίηση και να διενεργεί ελέγχους ταυτότητας με γρήγορο, ασφαλή και υγιεινό τρόπο. ο πρώτος υποψήφιος του παλιού πιστοποιητικού γέννησης, το Γραφείο Μητρώου της Τουρκικής Ταυτότητας που αλλάζει και έρχεται με την αρχική εξέταση της ταυτότητας της Δημοκρατίας της Τουρκίας Συνιστάται κάρτα.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου αριθ. 6114, οι υποψήφιοι μπορούν να πιστοποιούνται με βιομετρικές μεθόδους (τα δακτυλικά αποτυπώματα του υποψηφίου μπορούν επίσης να ληφθούν εάν είναι απαραίτητο). Τα δεδομένα που λαμβάνονται για εφαρμογές επαλήθευσης ταυτότητας με βιομετρικές μεθόδους μπορούν να αποθηκευτούν για χρήση σε υπηρεσίες εξετάσεων.

Ακόμα κι αν ένας υποψήφιος δεν έχει αυτά τα έγγραφα με την απόφαση των συντονιστών εξέτασης ÖSYM, του προσωπικού κτιρίων και αιθουσών, ή των εκπροσώπων του OSYM, ακόμη και αν ένας υποψήφιος έχει λάβει μέρος στις εξετάσεις σε οποιαδήποτε αίθουσα, η εξέταση αυτού του υποψηφίου θα θεωρηθεί άκυρη.

Παρέχονται στυλό και γόμες στο ALES;

Οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να φέρουν αντικείμενα ή εξοπλισμό στα εξεταστικά κτήρια εκτός από αυτά τα έγγραφα, καθώς δεν θα φυλάσσονται αντικείμενα στα εξεταστικά κτήρια. Τουλάχιστον ένα ρολόι τοίχου, εργαλεία (μολύβι, γόμα, ξύστρα) και χαρτοπετσέτα που θα χρησιμοποιηθούν από τους υποψηφίους στις εξετάσεις θα παρέχονται από την ÖSYM. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να φέρουν νερό σε ένα διαφανές πλαστικό μπουκάλι στις εξετάσεις.

Τα μέτρα Kovid-19 θα ληφθούν στις εξετάσεις

Η YSYM θα λάβει μέτρα εξέτασης ενάντια στο ξέσπασμα του Kovid-19. Σε αυτό το πλαίσιο, τα κτήρια εξέτασης θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν διεξοδικά.

Στο πλαίσιο των μέτρων Kovid-19, οι υποψήφιοι θα διανεμηθούν μάσκες και απολυμαντικά στην είσοδο του κτηρίου των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν θα μπορούν να φέρουν τα απολυμαντικά τους μαζί τους. Μάσκες και απολυμαντικά και γάντια από λατέξ θα διανεμηθούν στους εξεταστές. Οι υποψήφιοι και οι αξιωματούχοι μπορούν επίσης να έρθουν με τις δικές τους μάσκες ή / και γείσο.

Οι υποψήφιοι με το καθεστώς Kovid-19 θα μεταφερθούν στις εξετάσεις σε ξεχωριστές αίθουσες που προετοιμάζονται σε κέντρα δοκιμών. Η κατάσταση του Kovid-19 των εξεταστών και των υποψηφίων θα παρακολουθείται μέσω των κωδικών HES.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ακαταστασία στους σχολικούς κήπους και να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση, κανένας εκτός από τους υποψηφίους και τους εξεταστές δεν θα επιτρέπεται στους κήπους του σχολείου. Οι υποψήφιοι θα καθοδηγούνται από τους εξεταστές για να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση στην είσοδο των εξεταστικών κτιρίων και στην έξοδο από το κτίριο στο τέλος της εξέτασης.

Οι υποψήφιοι και οι εξεταστές εξαιρούνται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Εκείνοι που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν από το OSYM και ένας συνοδός και συνοδός εξετάσεων θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κτήρια των εξετάσεων, έχοντας μαζί τους το έγγραφο εισόδου στις εξετάσεις και τους συνοδούς των εξετάσεων, τα έγγραφα ραντεβού για τη σχετική εξέταση.

Οι υποψήφιοι και οι συγγενείς τους πρέπει να τηρούν τον κανόνα κοινωνικής απόστασης, να φορούν μάσκες και όσοι συνοδεύουν τους υποψηφίους δεν πρέπει να περιμένουν μπροστά από τα κτίρια.

Οι διευθύνσεις πληθυσμού που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές για να δώσουν προσωρινά δελτία ταυτότητας σε όσους έχασαν τα δελτία ταυτότητάς τους την ημέρα των εξετάσεων ανακοινώθηκαν επίσης στον ιστότοπο του OSYM.

Οι πόντοι θα ισχύουν για 5 χρόνια

Στο ALES, ο μέσος όρος και η τυπική απόκλιση των ακατέργαστων βαθμολογιών όλων των υποψηφίων των οποίων οι εξετάσεις είναι έγκυρες θα υπολογίζονται ξεχωριστά για κάθε τεστ και οι πρώτες βαθμολογίες των υποψηφίων θα μετατραπούν σε τυπικές βαθμολογίες με μέσο όρο 50 και τυπική απόκλιση 10 .

Έτσι, τα αριθμητικά και λεκτικά τυπικά αποτελέσματα (SP) θα υπολογίζονται για κάθε υποψήφιο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τυπικές βαθμολογίες, 3 σταθμισμένες βαθμολογίες (AP) θα υπολογίζονται για κάθε υποψήφιο ως «ποσοτική», «λεκτική» και «εξίσου σταθμισμένη».

Οι βαθμολογίες που λαμβάνονται από την εξέταση θα ισχύουν για 5 χρόνια από την ημερομηνία που ανακοινώνονται.

.Source