Ποιες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν επί του παρόντος εμβόλια Covid-19;

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν επί του παρόντος τις πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer C Covid-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άρχισε να διανέμει παρτίδες εμβολίων Pfizer / BioNTech. Την ίδια ημέρα, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran ανακοίνωσε ότι η Αρχή Υγείας της χώρας (HAS) ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου στην επερχόμενη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

Η Γαλλία έλαβε σήμερα τα πρώτα δάνεια και τα αποθηκεύτηκε στα περίχωρα του Παρισιού, αναφέρει η Europe 1.

Τα πρώτα δάνεια στάλθηκαν λίγο πριν τις 7 το πρωί στο γαλλικό νοσοκομείο Hopitaux de Paris, στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο εμβολιασμός ξεκινά αύριο στη Γαλλία, όπου περισσότεροι από 62.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια που προκαλείται από το νέο κοροναϊό.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε δύο γηροκομεία: Seran (βόρεια του Παρισιού) και Dijon (ανατολικά). Σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Δίκτυο Paris Hopitaux de Hopitaux (AP-HP) Περίπου 19.500 δόσεις του εμβολίου μεταφέρθηκαν με ψυκτικό φορτηγό από το εργοστάσιο Pfizer στο Pors του Βελγίου. “Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, αυτό είναι το πρώτο μέρος”, δήλωσε ο Frank Wyne, επικεφαλής φαρμακείου στα νοσοκομεία του δικτύου.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου COVID-19 στάλθηκαν στη Νορβηγία και τη Δανία. Οι φωτογραφίες των εμβολίων ήταν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το νορβηγικό δίκτυο NRK, οι πρώτες δόσεις θα διανεμηθούν στις επτά περιοχές που πλήττονται περισσότερο, συμπεριλαμβανομένου του Όσλο. Στην Πολωνία, τα πρώτα εμβόλια Pfizer / BioNTech θα διανεμηθούν σε 72 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Εσθονία ήταν επίσης μία από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έλαβε το εμβόλιο σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Postimees, η πρώτη αποστολή στο Ταλίν περιλαμβάνει 9750 τεμάχια.

Source