Ποινή φυλάκισης 25 ετών για τον δολοφόνο του 17χρονου Μπουσρά

Στο περιστατικό που συνέβη στις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η Büşra Hanife Konyar (17), μαθητής γυμνασίου, κατέρρευσε ξαφνικά στη μέση του δρόμου στο δρόμο της για το σπίτι της μετά από ψώνια για χαρτικά.

Αποκαλύφθηκε ότι μια σφαίρα έπληξε το κεφάλι του νεαρού κοριτσιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο Konyar δεν μπόρεσε να σωθεί.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά το συμβάν στο Tokat Erbaa, διαπιστώθηκε ότι ο Ömer Kaya (29) πυροβόλησε 10 βολές στον αέρα την ημέρα του συμβάντος.

Σύμφωνα με την έκθεση του İdris Emen από το Hürriyet, κατατέθηκε αγωγή εναντίον του Ömer Kaya στο 1ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Tokat, ζητώντας ποινή φυλάκισης έως 25 χρόνια για «πιθανή σκόπιμη δολοφονία».

Ο δικηγόρος Χασάν Εfe Uyar και ο δικηγόρος İbrahim Eroğlu δήλωσε: «Η πρώτη ακρόαση της υπόθεσης που κινήθηκε εναντίον του κατηγορουμένου στο 1ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Τοκάτ για πιθανή σκόπιμη δολοφονία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου. Συχνά αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης ότι αθώα και ευάλωτα άτομα έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα ενός τυχαίου πυροβολισμού στον αέρα. “Η αποτροπή είναι πολύ σημαντική στις κυρώσεις για να αποφευχθούν παρόμοιες περιπτώσεις.”

.Source