Ποινική υπόθεση εναντίον του Sener Levent για τα κινούμενα σχέδια εναντίον του Ερντογάν և Δύο άλλα άρθρα

Ο Sener Levent επίσης διώκεται στην Τουρκία. Λέει ότι δεν θα εμφανιστεί

Τρεις ποινικές υποθέσεις εκδικάζονται στο 21ο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας από τον Ευρωπαίο εκδότη της Europea, αρθρογράφο Sener Levent, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον μιας γυναίκας «δικαστή» στα κατεχόμενα εδάφη την περασμένη Τετάρτη και την ενημέρωσε και κάλεσε μάρτυρα.

Δηλώνει στο άρθρο του για την υπόθεση ότι αρνήθηκε να καταθέσει για να περιγράψει την εμπειρία του, ενώ έκτοτε αναφέρθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν σε μια σειρά άρθρων. Οι τρεις περιπτώσεις αφορούν το άρθρο του της 1ης Ιουνίου 2016 με τίτλο “Κούρδοι – Εμείς”. Η δεύτερη αγωγή αφορά το άρθρο “Κυπριακό ορφανό” με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2018 και η τρίτη αγωγή αφορά το περίφημο γελοιογραφία, με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2017. Ούρηση στο κεφάλι του Τούρκου προέδρου με ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα της Ελλάδας.

Την επομένη της κλήσης του, η οποία δημοσιεύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, ο Levent έγραψε ότι το κείμενο της αγωγής που στάλθηκε από την Άγκυρα δεν αναφέρει πλήρως το όνομα του ενάγοντος που τον διώκει, αλλά μόνο τα αρχικά KX. Και οι τρεις αγωγές κατατέθηκαν για προσβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Το άρθρο 299/1 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο προβλέπει φυλάκιση 1-4 ετών.

“Αρνήθηκα να καταθέσω. Ο δικαστής έγραψε ότι είχα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά μου να μην μιλήσω. Αρνήθηκα τους ισχυρισμούς. Ο δικαστής το έγραψε επίσης. Υπέγραψα Τι θα κάνουν; Δεδομένου ότι δεν θα πάω σε αυτό το δικαστήριο, θα δικαστεί σε περίπτωση απουσίας μου; Όπως ο Gian Dudar, δηλαδή; Θα φυλακιστούν; Θα με συλλάβουν; Αφήστε τους να απελευθερώσουν. Θα γράψω αυτό που πρέπει να γράψω ξανά. Αν δεν τα γράφω, γιατί δημοσιεύω εφημερίδα; “

Καταδικάστηκε ερήμην σε 27 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή έντιμων, έντιμων δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων εν απουσία, για την εύρεση όπλων και υλικού για τζιχαντιστές από την Τουρκία στο Ιράκ και τη Συρία. Είπε ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο δικαστήριο. Τότε έγινε μια απόπειρα δολοφονίας πάνω του και έφυγε από την Τουρκία.

“Είμαι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, έχω ένα Βραβείο Πολίτη. Ωστόσο, όταν ρώτησα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τι σκέφτηκε για την αγωγή κινουμένων σχεδίων εναντίον μου από την ΕΕ υπό την αιγίδα του Ταγίπ Ερντογάν, η ερώτησή μου παρέμεινε αναπάντητα. «Ανόητα πράγματα όπως« θα δούμε », είπε ο Λέβεντ.

Ο «εκτελεστής της δικαιοσύνης» είναι δικαστής σε μια χώρα όπου ένας φασιστής δικτάτορας έχει αναλάβει δικαστή. Αφήστε τους να με κρίνουν. Είναι αυτοί που σίγουρα θα κριθούν μια μέρα.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τη σύλληψη του Sener Levent ή την έκδοσή του στην Τουρκία.

Πηγή: KYPE

Source