Ποιοι είναι οι “ασημένιοι” ταξιδιώτες που μπορούν να σώσουν τον τουρισμό; Gargalianoi Online – Μεσσηνία և Πελοποννησιακά νέα και έγκαιρα νέα.

Εμβολιάστε τον αντίπαλο του συμμάχου σε έναν αδυσώπητο αγώνα δρόμου, οι χώρες του κόσμου σκοπεύουν να «πιάσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κατά του εμβολιασμού Covid 19 το καλοκαίρι.

Ωστόσο, παρά τις τεράστιες προσπάθειες τόσο των φαρμακευτικών όσο και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οι εμβολιασμοί δεν πηγαίνουν αρκετά καλά για να επιτευχθεί η λεγόμενη «ασυλία κοπαδιών» το καλοκαίρι.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την Ελλάδα, της οποίας η τουριστική σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πολύ νωρίς στις 14 Μαΐου.

Προβλέπεται ότι αυτό το έτος θα είναι επίσης δυσοίωνο για τον τουρισμό. Η επιδημία συνεχίζει να απειλεί την καθημερινή ζωή δισεκατομμυρίων πολιτών, που δημιουργήθηκε ως εμπόδιο για το ταξίδι σε μια ξένη χώρα.

Το μόνο σχετικά ασφαλές γεγονός είναι ότι θα εμβολιαστούν το καλοκαίρι και θα προστατευθούν καλύτερα από τον κορανοϊό από τους τουρίστες2.ης: և 3:ης: δηλαδή, εκείνοι που είναι πάνω από 60 ετών

Αυτοί οι τουρίστες είναι η κύρια ομάδα-στόχος του λεγόμενου «ασημένιου τουρισμού», δηλαδή τουρισμού για τους ηλικιωμένους.

Ας μην ξεχνάμε ότι όπως αναφέρει το businessnews.gr στο άρθρο, ο πληθυσμός του δυτικού κόσμου μεγαλώνει. Έτσι, αυτή η κατηγορία τουριστών γίνεται όλο και περισσότερο μια τάση στον τουριστικό κλάδο.

Πρόκειται για τουρίστες άνω των 60 ετών, με άφθονο ελεύθερο χρόνο, περισσότερα χρήματα και λιγότερες δεσμεύσεις.

Τι προτιμούν οι ταξιδιώτες “silver”;

Επιλέγουν προορισμούς που αναζητούν το επίπεδο εξυπηρέτησης που θα ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ομάδα τουριστών έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει στον τουριστικό κλάδο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την Eurostat, η Ευρώπη σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, αντιπροσωπεύει το 27,8% του πληθυσμού. Η παλιά ήπειρος έως το 2050.

Στην πραγματικότητα, μεταξύ των 10 χωρών στον κόσμο που αναμένουν τη μεγαλύτερη αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού τους είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ελβετία, από τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας τον Αύγουστο του 2020, οι Γερμανοί επιλέγουν συνεχώς την Ελλάδα για τις διακοπές τους, με τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, ακολουθούμενο από τους Βρετανούς, Πολωνούς, Γαλλικούς και Ολλανδούς. Οι δέκα πρώτοι συμπληρώνονται από Ιταλούς, Αυστριακούς, Ελβετούς, Τσέχους και Κύπριους.

Τα μέλη αυτής της ειδικής ομάδας τουριστών έχουν ένα σημαντικό εισόδημα, το οποίο μπορούν να ξοδέψουν όπως επιθυμούν, στον «διψασμένο» κόσμο, να μελετήσουν ειδικά κριτήρια.

Φυσικά, δεν μπορούν να ομογενοποιηθούν όλα τα χαρακτηριστικά των «ασημένιων» τουριστών, καθώς υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Οι «επιθυμίες» ενός εξήντα ετών παιδιού δεν αντιστοιχούν καθόλου στις επιθυμίες ενός παιδιού ογδόντα ετών. Φυσικά, οι ομοιότητες βρίσκονται σε όλη την ομάδα.

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο GeoJ Journal of Tourism Tourism Geosites, η πλειονότητα των «ασημένιων» τουριστών είναι γυναίκες και η ταξιδιωτική τους προτεραιότητα είναι η ασφάλεια.

Σε γενικές γραμμές, είναι έτοιμοι να παρατείνουν τη διαμονή τους, τους αρέσει η επικοινωνία, είναι έτοιμοι να αγοράσουν ιατρικές υπηρεσίες, և όταν επιλέγουν ένα όχημα, η προσβασιμότητα είναι πιο σημαντική για αυτούς από τον τύπο των μέσων.

Όπως δείχνουν αυτά τα χαρακτηριστικά, οι Silver Tourists απαιτούν προσωπική φροντίδα και προσοχή. Με άλλα λόγια, προτιμούν πιο εξατομικευμένες, εξειδικευμένες υπηρεσίες από ένα ταξιδιωτικό γραφείο, παρά την απλή αναζήτηση, την πληθώρα πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι περισσότεροι τουρίστες στην ηλικιακή ομάδα των 2 և 3 προτιμούν πολυτελή ταξίδια, ιστιοπλοΐα και ταξιδιωτικές υπηρεσίες, ενώ η πρώτη προτεραιότητα είναι οι προορισμοί που βελτιώνουν την υγεία, όπως περιοχές με θερμές πηγές. Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι προτιμούν ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς αποκλεισμούς χωρίς τη μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών που προσφέρονται από μεγάλους ταξιδιώτες.

Source