Ποιοι είναι 103 συνταξιούχοι θαυμαστές που υπέγραψαν τη δήλωση πραξικοπήματος

Η δήλωση 103 συνταξιούχων θαυμαστών που στοχεύουν την εθνική βούληση μέσω της Σύμβασης των Στενών του Montreux προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την πολιτική όσο και από την κοινωνία. Το κοινό, ιδιαίτερα, επέκρινε σκληρά την επίπτωση του πραξικοπήματος στα κοινωνικά μέσα.

Καθώς οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, το ερώτημα «ποιοι είναι» προέκυψε περίπου 103 συνταξιούχοι θαυμαστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Türker Ertürk, ο οποίος γιόρτασε το πραξικόπημα του 1980, νομιμοποίησε τον Işık Biren και το PYD και είπε: “Θα ήταν καλύτερα αν ήταν στα σύνορά μας” ανάμεσά τους.

Αυτά είναι τα ονόματα που υπαινίσσονται το πραξικόπημα

Ε. Ναύαρχος Ergun MENGİ

Ο Ergun Mengi, ο πρώτος που υπέγραψε τη δήλωση, αποσύρθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2007 με τον βαθμό του Πίσω Ναύαρχου. μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από διάφορες ΜΚΟ Meng μετά τη συνταξιοδότησή τους, στο Ινστιτούτο Τουρκίας του 21ου αιώνα “Επιστημονικός Σύμβουλος” με τίτλο εργασίας. Ο συνταξιούχος Ναύαρχος είναι επίσης μέλος του Παγκόσμιου Φόρουμ Σχέσεων.

-ΠΡΟΣ ΤΟ. Ναύαρχος Alaettin SEVIM

Ο συνταξιούχος οπίσθιος ναύαρχος Alaettin, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα υπογραφών στη δήλωση. Ο Sevim Piri Reis εργάζεται ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο. Περίπου το 2011 “Ιστότοποι διαδικτύου για την καθοδήγηση του κοινού” Ο Sevim, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της δίκης, φυλακίστηκε λόγω της υπόθεσης Ergenekon. Ο Sevim, του οποίου το όνομα αναφέρθηκε σε πολλά άρθρα στο πλαίσιο της υπόθεσης, κυκλοφόρησε το 2014.

– Ε. Ναύαρχος Kadir Nazif ÖZDAĞDEVİREN

Διοικητής του Στενού των Δαρδανελίων και της Φρουράς, ο Πίσω Ναύαρχος Καντίρ Ναζίφ Özdağdeviren, στις 7 Αυγούστου 1998, οι αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που εκδόθηκαν στο Μέγαρο από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας metsmet Sezgin και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Karadayı εγκρίθηκαν από τον Πρόεδρο Süleyman Demirel.

Και πάλι, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων εκείνης της περιόδου, ο στρατηγός Hüseyin Kıvrıkoğlu έγινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, με ισχύ από τις 30 Αυγούστου 1998. Σε αυτές τις αποφάσεις YAŞ, ο Nazif Özdağdeviren προήχθη σε Πίσω Ναύαρχος. Ο Özdağdeviren εργάστηκε επίσης ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Piri Reis.

-ΠΡΟΣ ΤΟ. Ναύαρχος Isik BIREN

Ο 88χρονος συνταξιούχος Ναύαρχος Ισίκ Μπίρεν είναι γνωστός για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με το πραξικόπημα. Ο συνταξιούχος Αντιναύαρχος, ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός Επιτελείου της Διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Βορειοανατολική Μεσόγειο, υπηρέτησε ενεργά στο πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου. Μπίρεν, χρόνια μετά το πραξικόπημα σε μια τηλεοπτική εκπομπή, το πραξικόπημα των 80. “Εάν δεν συνέβαινε η 12η Σεπτεμβρίου, θα υπήρχε ξένη παρέμβαση” προσπάθησε να το απαλλάξει λέγοντας.

-ΠΡΟΣ ΤΟ. Ναύαρχος Αχμέτ ŞENOL

Ο Ahmet Şenol είναι ένας από τους συνταξιούχους ναυάρχους που υπέγραψε τη δήλωση που υπογράφηκε στο πραξικόπημα. Η Şenol είναι γνωστή ως ένας από τους θαυμαστές που αναφέρονται στις περιπτώσεις Ergenekon και Sledgehammer. Αναφέρθηκε στο πλαίσιο του κατηγορητηρίου ότι ο Şenol αναφέρθηκε ειδικά στα αρχεία αρχειοθέτησης. Ο Şenol, του οποίου η θητεία παρατάθηκε το 2005, αποσύρθηκε με τον βαθμό του Πίσω Ναύαρχου.

-ΠΡΟΣ ΤΟ. Ναύαρχος Χασάν HOŞGİT

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Χασάν Χοσγκίτ υπηρέτησε ως διοικητής στο πλοίο Turgut Reis στις αρχές της δεκαετίας του ’90, προήχθη σε ναύαρχο το 1998 και έγινε διοικητής της περιοχής της Μεσογείου. Ο Χασάν Χοσιγκτ συνελήφθη το 2011 στο πλαίσιο των ερευνών του Μπαλιόζ. Μετά από 3,5 χρόνια κράτησης, ο Χοσγκίτ απελευθερώθηκε στις 19 Ιουνίου 2014 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

-ΠΡΟΣ ΤΟ. Ναύαρχος Omar Vedat ERSİN

Ο Πίσω Ναύαρχος Ömer Vedat Ersin συγκαταλέγεται μεταξύ των συνταξιούχων ναυάρχων που υπέγραψαν τη δήλωση. Ο Ersin είναι επίσης επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αλληλεγγύης Leventler.

– Ε. Ναύαρχος Osman Metin AÇIMUZ

Ο στρατηγός Metin Açımuz συγκαταλέγεται μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται ως “διοικητικό προσωπικό” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Balyos. Στις Ναυτικές Δυνάμεις Açımuz, διάφορες επιφανειακές μονάδες, όπως Προϊστάμενος Προσωπικού, Διοίκηση Βοσπόρου, Διοίκηση Στόλου Προσγείωσης, Διοίκηση Ναυτικών Πολέμων, λειτουργούσαν ως ηπειρωτικά και αρχηγεία. Το 2003, αποσύρθηκε από τον βαθμό του Πίσω Ναύαρχου.

-ΜΙ. Amiral Atilla ΧΕΡΙΑ

Ο Atilla KEZEK, ο οποίος παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Sledgehammer το 2013, προήχθη στο Rear Admiral το 2003 και υπηρέτησε ως Διοικητής Στόλου Συνοδών και Περιπολιών μεταξύ 2003-2004 και Διοικητής Ναυτικής Βάσης Gölcük μεταξύ 2004-2007.

Με προαγωγή σε Rear Admiral στις 30 Αυγούστου 2007 Ανέλαβε τα καθήκοντα της Διεύθυνσης Εποπτείας και Αξιολόγησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων μεταξύ 2007-2008, Διοίκηση ακτοφυλακής μεταξύ 2008-2009, Διοίκηση στόλου ναρκών μεταξύ 2009-2011 και Διοίκηση ναυτικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης μεταξύ 2011-2012.

Με προαγωγή σε Αντιναύαρχο από τις 30 Αυγούστου 2012 (R) Ο Αντιναύαρχος ΚΕΖΕΚ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση της Διοίκησης Περιοχής της Νότιας Θάλασσας μεταξύ 2012-2013, διορίστηκε ως Αρχηγός Επιτελείου της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων με την εντολή διορισμού με ημερομηνία 03 Αυγούστου 2013. Με μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Kezek έγραψε το tweet του συνταξιούχου στρατηγού Ahmet Yavuz, ο οποίος δήλωσε ότι υποστηρίζει τη δήλωση παρά την απουσία του από τη δήλωση.

Ε. Ναύαρχος Nurhan Kahyaoğlu

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Nurhan Kahyaoğlu εργάζεται ως λέκτορας στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Ναυπηγικής και Ναυτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Piri Reis.

Ε. Ναύαρχος Metin POYRAZLAR

Ο συνταξιούχος οπίσθιος ναύαρχος Metin Poyrazlar, πρώην διοικητής ναυπηγείων της Κωνσταντινούπολης, συγκαταλέγεται επίσης στα ονόματα που υπέγραψαν τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε με την πρακτική ενός πραξικοπήματος. Ο Poyrazlar έχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ όπως και άλλα ονόματα.

Αποκαλύφθηκε ότι ο Poyrazlar, ο οποίος δοκιμάστηκε για ζημιά στο κράτος κατά την αγορά 4 πλοίων επίθεσης και 8 μετατροπέων στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων το 1998, κατατέθηκε στον υπεράκτιο λογαριασμό του Μπαχρέιν ύψους 235 χιλιάδων δολαρίων.

Ε. Ναύαρχος Haydar Mücahit ŞİŞLİOĞLU

Ο συνταξιούχος Πίσω Ναύαρχος Haydar Mücahit, ο οποίος συνελήφθη το 2011 στο πλαίσιο της υπόθεσης Sledgehammer Ο Şişlioğlu υπέβαλε αγωγή εναντίον του κράτους για χρηματική και μη χρηματική αποζημίωση μετά την απελευθέρωσή του για 1,92 ημέρες στη φυλακή.

Ο şişlioğlu δήλωσε ότι «παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια» και ζήτησε αποζημίωση συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου 923 χιλιάδων TL. Ο Şişlioğlu ανέλαβε επίσης το ρόλο του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Yeditepe.

Ε. Amiral Engin BAYKAL

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Engin Baykal ήταν επίσης μεταξύ των πίσω ναυάρχων που ονομάστηκαν στην υπόθεση Sledgehammer, οι οποίοι υπέγραψαν τη δήλωση.

Ε. Ναύαρχος Hüseyin ÇİFTÇİ

Ο Hüseyin Çiftçi, ένας από τους πασάς που υπέγραψαν τη δήλωση, ήταν ένας από τους θαυμαστές του οποίου το όνομα έφερε στην ημερήσια διάταξη στην υπόθεση Sledgehammer. Ο Çiftçi, που εμφανίζεται ως ένας από τους 16 θαυμαστές που συνελήφθησαν μετά το πραξικόπημα, σε ένα έγγραφο που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Sledgehammer, υπέγραψε την υπογραφή του με τη δήλωση υπογραφής του πραξικοπήματος.

Ε. Ναύαρχος Atilla Kıyat

Ο Atilla Kıyat συμμετείχε στην ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου και έγινε βετεράνος. Προήχθη στις τάξεις των Ταξιαρχίας και Πίσω Ναύαρχου. Πιο πρόσφατα προήχθη στο αξίωμα του ναύαρχου. Το 1999, αποσύρθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από τον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων κατωφλίου εκλογών την 1η Οκτωβρίου 2019 “Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Kenan Evren, ο οποίος αύξησε το εκλογικό όριο στο 10 τοις εκατό, και του ατόμου που προσπαθεί να μειώσει το εκλογικό όριο στο 40 τοις εκατό σήμερα. Οι καταλήξεις μπορεί να είναι παρόμοιες.” Μοιράστηκε το μήνυμά του.

Ο Kıyat μοιράστηκε επιτέλους, κάνοντας μια σκανδαλώδη δήλωση σχετικά με τη δημοσιευμένη δήλωση, στην ανάρτησή του στον λογαριασμό Kiyat Twiiter “103 Όσοι απάντησαν στη δήλωσή μας που υπέγραψε ο Ναύαρχος το διάβασαν προφανώς ενώ υπνηλία. Αν το διαβάσουν ξανά το πρωί, αφού κοιμηθούν, θα ντρέπονται για τις κατηγορίες τους.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ε. Ναύαρχος Μουσταφά Εκμέλ ÖZDENGİL

Ο οπίσθιος ναύαρχος Mustafa Ekmel Özdengil ήταν ένα από τα ονόματα που υπέγραψαν τη δήλωση που συνεπάγεται πραξικόπημα. Ο Özdengil έγινε ένας από τους θαυμαστές του οποίου το όνομα ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του Sledgehammer.

Ε. Ναύαρχος Serdar DÜLGER

(F) Ο Αντιναύαρχος Serdar DÜLGER, ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Αυγούστου 1954, μπήκε στο Ναυτικό Γυμνάσιο το 1968 και ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση και Κατάρτιση της Ναυτικής Ακαδημίας το 1974 και διορίστηκε αξιωματικός με το βαθμό του Υπολοχαγού.

(Συντ.) Αντιναύαρχος DÜLGER, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός υποκαταστήματος και αρχηγός τμήματος σε διάφορες κατηγορίες υποβρυχίων πλοίων των Ναυτικών Δυνάμεων μεταξύ 1974-1985 και μεταξύ των ετών 1985-1988 TCG DOĞANAY και TCG SALDIRAY II. Διοίκηση του TCG ATILAY και του TCG DOLUNAY μεταξύ 1990-1993, Αρχηγός Επιτελείου της Διοίκησης του Υποβρυχίου Στόλου μεταξύ 1999-2000 και Διοικητής του 1ου Υποβρυχίου Στόλου μεταξύ 2000-2001.

(R) Ο Αντιναύαρχος DÜLGER προήχθη σε Rear Admiral στις 30 Αυγούστου 2003 και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Γενικού Σχεδίου και του Τμήματος Αρχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μεταξύ 2003-2006 και ως Διοικητής Υποβρυχίου Στόλου μεταξύ 2006-2008.

(Στ) Ο Αντιναύαρχος DÜLGER προήχθη στον Μεγάλο Ναύαρχο στις 30 Αυγούστου 2008, τη Διοίκηση των Στενών Çanakkale μεταξύ 2008-2009, τη Γενική Διεύθυνση Γενικού Προγράμματος Γενικού Προσωπικού Διεύθυνση Ελλάδος-Κύπρου μεταξύ 2009-2011, την Ακτοφυλακή μεταξύ 2011- 2012 και 2012 Μεταξύ του 2013, ανέλαβε τα καθήκοντα της Διοίκησης Ναυτικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης και διορίστηκε ως Διοίκηση Περιοχής Βόρειας Θάλασσας στις 03 Αυγούστου 2013.

(R) Ο Αντιναύαρχος DÜLGER, ο οποίος προήχθη σε Αντι Ναύαρχος στις 30 Αυγούστου 2013, διετέλεσε Αρχηγός Επιτελείου της Διοίκησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων μεταξύ 2014-2016 και ως Πρόεδρος της Τουρκικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας Βελγίου / Βρυξελλών (TMR) μεταξύ 2016-2017. (R) Ο Αντιναύαρχος Serdar DÜLGER αποσύρθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκαν στις 2 Αυγούστου 2017.

Ε. Ναύαρχος Türker ERTÜRK

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ονόματα μεταξύ 103 συνταξιούχων θαυμαστών ήταν ο Πίσω Ναύαρχος Türker Ertürk. Ertürk, με την προϋπόθεση ότι είναι καλύτερο να φτάσετε το PYD στα σύνορά μας “Είναι καλύτερα να έχουμε” Κούρδους “(PYD) σε μια ομοσπονδιακή δομή όπου θα αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Γνωρίζουμε ήδη την κοσμική δομή του PYD.” αυτός είπε.

Τα σκάνδαλα του Ertürk δεν περιορίζονται σε αυτό. Η στάση που δόθηκε από τον επικεφαλής της Ομάδας Έκτακτης Ανάγκης της THKP / C Mihraç Ural, ο οποίος διέταξε τη σφαγή του Ρέυανλι, και ο συνταξιούχος Πίσω Ναύαρχος Türker Ertürk, ο οποίος υπέγραψε τη σκανδαλώδη δήλωση, ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Ο Ertürk retweets επίσης τις δημοσιεύσεις εκείνων που υποστηρίζουν τη δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και επίσης κάνει προκλητικές δημοσιεύσεις.

Η λίστα ενημερώνεται …

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ7

.Source