Ποιος είναι ο Νίκος Σάμπσον στην τηλεοπτική σειρά Once Upon a Time στην Κύπρο;

Ο Nikos Sampson, που έπαιξε η ηθοποιός Tayanç Ayaydın, ο οποίος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά Once Upon a Time in Cyprus στο TRT1, είναι από τα πιο περίεργα ονόματα. Ο Sampson, ο οποίος υπηρέτησε ως προσωρινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν επίσης διοικητής της οργάνωσης με την επωνυμία EOKA-B Όσοι είναι περίεργοι για τον Νίκο Σάμπσον είναι στα νέα μας.

Η διαδικασία που οδηγεί στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση και τα γεγονότα που ονομάζονται Bloody Christmas περιγράφονται στην τηλεοπτική σειρά Once Upon a Time in Cyprus που μεταδίδεται στο TRT1 κάθε Πέμπτη βράδυ. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης ανθρώπους που έζησαν εκείνη την περίοδο και συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ένα από αυτά τα ονόματα είναι ο Νίκος Σάμπσον. Ο χαρακτήρας, που έπαιξε ο διάσημος ηθοποιός Tayanç Ayaydın, ήταν ο ηγέτης της οργάνωσης EOKA-B και ήταν ο προσωρινός πρόεδρος της Κύπρου. Ποιος είναι λοιπόν ο Νίκος Σάμπσον; Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον χαρακτήρα που ο Tayanç Ayaydın δίστασε ακόμη και να παίξει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΠΣΟΝ ΜΙΑ ΜΙΑ;

Γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1935. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Junta στην Ελλάδα, στις 15 Ιουλίου 1974, εναντίον του Προέδρου της Κύπρου, Μακάριος, έκανε πραξικόπημα μαζί με την Ελληνική Εθνική Φρουρά και δήλωσε ότι ιδρύθηκε η «Κυβέρνηση Εθνικής Απελευθέρωσης» και «Ελληνική Δημοκρατία» κηρύχθηκε στην Κύπρο. Μετά από αυτό το συμβάν, ενώ η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει χρησιμοποιήσει τα εγγυητικά της δικαιώματα, και στις 20 Ιουλίου 1974 ξεκίνησε επίσημα την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση. Η Τουρκία ξεκίνησε και αναγκάστηκε να παραιτηθεί ακριβώς λόγω αυτών των επιχειρησιακών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τη νίκη για την Τουρκία.

Ενώ ο Rauf Denktaş τον περιγράφει ως “δολοφόνο τρομοκράτη”, περιγράφεται ως “Κρεοπωλείας Küçük Kaymaklı” από τους Τουρκοκύπριους λόγω των συγκρούσεων στο Küçük Kaymaklı. Για τις πράξεις του, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά φυλακίστηκε στη Βρετανία για την έναρξη της ποινής του. Επέστρεψε το 1990.

Μετά την επιστροφή του, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Πέθανε από καρκίνο το 2001.

Source