Ποιος είναι ο στρατηγός Sir Nick Carter;

Ο στρατηγός Sir Nick Carter θα συνεχίσει ως αρχηγός του αμυντικού προσωπικού (CDS) μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, έχει ανακοινωθεί.

Ο 62χρονος είναι στρατιωτικός αρχηγός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2018 και αναμενόταν να αποσυρθεί τον Ιούνιο.

Ο στρατηγός Σερ Νικ εντάχθηκε στον Βρετανικό Στρατό το 1977 ως 18χρονος και ανέθεσε στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst στο The Royal Green Jackets, ένα σύνταγμα πεζικού.

Πέρασε την πρώιμη καριέρα του στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια των Προβλημάτων, στην Κύπρο με τον ΟΗΕ και ως αρχηγός τάγματος για επιχειρήσεις στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

Αργότερα περιόδευσε στο Ιράκ ως ταξιαρχικός διοικητής το 2003 και το 2004 και έκανε επανειλημμένες περιηγήσεις στο Αφγανιστάν μεταξύ 2002 και 2013

Ενώ εκεί, ο Στρατηγός Σερ Νικ ήταν διοικητής 55.000 στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Περιφερειακή Διοίκηση Νότου κατά τη διάρκεια του «αφγανικού» αφγανικού, και στην τελευταία του περιοδεία, ηγήθηκε της διαδικασίας μετάβασης με τον τώρα Πρόεδρο Ashraf Ghani ως Αναπληρωτή Διοικητή της αποστολής του NATO.

Μεταξύ αυτών των εργασιών είχε διορισμούς στην πολιτική προσωπικού και στην εκπαίδευση, διευθύνει τους πόρους και το πρόγραμμα του στρατού στο Υπουργείο Άμυνας (MOD) ως Διευθυντής του Land Warfare.

Ηγήθηκε επίσης της ομάδας που αναδιοργάνωσε τον στρατό μετά την επισκόπηση της ασφάλειας και της άμυνας του 2010.

Το 2014, ο στρατηγός Sir Nick διορίστηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, επαγγελματίας επικεφαλής του Βρετανικού Στρατού.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2018, ανέλαβε τον αρχηγό των αερομεταφορέων Sir Stuart Peach ως CDS – τον επαγγελματία επικεφαλής των Ηνωμένων Ένοπλων Δυνάμεων.

Είναι ο κύριος στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας και της Κυβέρνησης, ο οποίος αναφέρεται στον Υπουργό Εξωτερικών και στον Πρωθυπουργό.

Οι ευθύνες περιλαμβάνουν την ηγετική άμυνα με τον Μόνιμο Γραμματέα του MOD, τη χάραξη στρατηγικής και την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διεξαγωγή επιχειρήσεων και ηγετικές σχέσεις με στρατιωτικούς άλλων χωρών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, προειδοποίησε ότι η οικονομική επιρροή της πανδημίας του κοραναϊού έκανε την προοπτική του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου “κίνδυνο”.

Ο στρατηγός Sir Nick Carter υποστήριξε ότι, με τον κόσμο να είναι “ένα πολύ αβέβαιο και άγχος μέρος” κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχε η πιθανότητα στις αυξημένες περιφερειακές συγκρούσεις “να δείτε την κλιμάκωση να οδηγεί σε λανθασμένο υπολογισμό”.

Source