Ποιος είναι ο Aylin Özmenek; Πόσο χρονών? Από πού? Είναι εντάξει? Προκαλούνται?

Ο Aylin Özmenek, ο οποίος εργάστηκε ως ειδικός εκφωνητής και ειδικευμένος στο μυθιστόρημα για 44 χρόνια στο TRT Ankara Radio, απεβίωσε μετά από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω της νόσου Covid-19. Λοιπόν Άιλιν Ποιος είναι ο Özmenek; Πόσο χρονών? Από πού? Είναι εντάξει? Προκαλούνται?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AYLİN ÖZMENEK;

Ο Aylin Özmenek γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1942. Αφού αποφοίτησε από την Ακαδημία Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Σμύρνης, άρχισε να είναι ομιλητής με επιτυχία στις εξετάσεις του ραδιοφώνου της Σμύρνης το 1963. Ο Özmenek, ο οποίος εργάστηκε ως επαγγελματίας οδηγός στην περιοχή του Αιγαίου για λίγο, έγινε μαθητής του ψαρά Halikarnas Cevat Şakir Kabaağaçlı.

Με την ίδρυση του TRT, ο Özmenek, ένας από τους πρώτους ομιλητές του TRT, στάλθηκε στην υπηρεσία τουρκικής BBC το 1969 και άρχισε να εργάζεται στο TRT Ankara Radio το 1970. Εκτός από το καθήκον του εδώ, έδωσε μαθήματα τουρκικής φαντασίας στο Γερμανία Cologne Radio και Holland NOS Radio – Television.

Ο Aylin Özmenek έδωσε διαλέξεις σε διάφορες χρονικές στιγμές στο ραδιόφωνο και τηλεόραση του Πανεπιστημίου Başkent, στο Πανεπιστήμιο του Γκάζι, στους υποψηφίους του Διοικητή του Υπουργείου Εσωτερικών, μέλη του Ανώτατου Εποπτικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού, φοιτητές της Αστυνομικής Ακαδημίας και καθηγητές στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Στην Κύπρο, η BRT (Bayrak Radio and Television) εργάστηκε σκληρά για να εκπαιδεύσει ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς εκφωνητές στο Κυπριακό Media Center.

Ποιος είναι ο Aylin Özmenek;  Πόσο χρονών?  Από πού?  Είναι εντάξει?  Προκαλούνται?

Εργάστηκε επίσης στο TRT Television σε διάφορες χρονικές στιγμές. Με την έναρξη των εκδόσεων του GAP, φιλοξένησε προγράμματα όπως γυναικεία προγράμματα για τη Νοτιοανατολική Ανατολία, τουρκικές χειροτεχνίες, πολιτισμός και πίστη στην Ευρώπη.

Ο Aylin Özmenek είπε, “Η προσπάθειά μου είναι να διασφαλίσω τη σωστή χρήση της μητρικής μας γλώσσας μεταξύ των γενεών, να υιοθετήσουμε τη ζωτικότητά της και να ενσταλάξουμε την ομορφιά της στις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε ο Aylin Özmenek, και διοργάνωσε αποτελεσματικά, όμορφα και δημόσια εργαστήρια αυτο-έκφρασης σε ιδρύματα όπως η METU Alumni Association και η TÜBİTAK.

Ο Özmenek έδωσε διαλέξεις με θέμα «Αποτελεσματική και καλή ομιλία» και «Ραδιοτηλεοπτική δημοσιογραφία» στην Επαγγελματική Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Başkent «Προγραμματισμός ραδιοφώνου και τηλεόρασης» για έξι χρόνια.

.Source