Ποιος είναι ο Gülay; Πόσο χρονών είναι ο Gülay Sezer και από πού είναι; Gülay – Τραγούδι τελευταίου επεισοδίου

Η Gülay Sezer, για πρώτη φορά στο τραγούδι της “The Last Episode” Ισμαήλ Κουκουκάγια με Ξυπνητηρι σπούδασε στο πρόγραμμα. Για το τραγούδι του “Το 2020 έχει περάσει με μεγάλες απώλειες, πολλοί από τους ανθρώπους μας έχουν χαθεί, τόσες πολλές από τις γυναίκες μας δολοφονήθηκαν. Ήθελα να μοιραστώ τα συναισθήματά μου μαζί σας. Θέλω να αφήσω όλες τις θλίψεις και τους πόνους μου το 2020 και να εισέλθω σε μια νέα χρονιά με ελπίδα για όλους μας.” ανακοίνωσε. Ποιος είναι λοιπόν ο Gülay; Πόσο χρονών είναι ο Gülay Sezer και από πού είναι;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GZLAY SEZER

Ο Gülay γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1970 στην Κωνσταντινούπολη. ΜΟΥΣΙΚΗ Ξεκίνησε τη ζωή του σε ηλικία 5 ετών συνοδεύοντας τον πατέρα του, τον διάσημο μουσικό και συνθέτη Eyüp Ercan Sezer, στα λαϊκά τραγούδια που έπαιξε με τον μπαγλάμα και εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του. Ο Gülay εργάστηκε επίσης ως οδοντοτεχνίτης για πολλά χρόνια, αλλά λόγω του πάθους του για τη μουσική, εγκατέλειψε πλήρως τον τεχνικό του το 2000 και άρχισε να σπουδάζει σύνθεση στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Μεσογείου στη Βόρεια Κύπρο το 2001. Αποφοίτησε από το τμήμα που σπούδασε το 2007 με την πρώτη θέση. Το arabesque άλμπουμ του Gülay “Her Akşam”, που κυκλοφόρησε το 1988 με το όνομα Gülay Sezer, κυκλοφόρησε το 1995 από την BMG Music “Do You Have The Courage;” και το 1997, τα ποπ άλμπουμ Bir Sevi Masalı, κυκλοφόρησαν επίσης από την BMG.

Ο Gülay, ο οποίος αργότερα εγκατέλειψε τη BMG Music, διέκοψε τα έργα του άλμπουμ και ετοίμασε και παρουσίασε το πρόγραμμα λαϊκής μουσικής “Damlalar” για την BRT Television το 1999. Damlalar από τον Kalan Müzik το 2001, το άλμπουμ folk folk Damlalar 2 το 2003 και στις αρχές του 2005 το ποπ άλμπουμ με το όνομα No Name. Το 2006, κυκλοφόρησε το άλμπουμ λαϊκής μουσικής, το Waves, με την υπογραφή της Seyhan Music, και το 2011, το Aşkhane, το οποίο είναι επίσης ένα ποπ άλμπουμ. Εκτός από αυτό, έγραψε και τραγούδησε τους στίχους του τραγουδιού “Aşk” για την ταινία Istanbul Under My Wings. Έγραψε επίσης και τραγούδησε τους στίχους του τραγουδιού με το ίδιο όνομα για την ταινία που ονομάζεται The Right to Live. Τραγουδούσε τη σύνθεση «Η Κωνσταντινούπολη κοιμάται» και τα γενικά πολλά τηλεοπτικών σειρών για την ταινία με το όνομα Χαμάμ.

Gulay, Konya στον κλάδο της μουσικής για 3 χρόνια από το βραβείο “Communicators of the Year” του Πανεπιστημίου Selçuk, το 1996, “Βραβείο μουσικής IFA” το 2000 από το βραβείο Motif Folklore Award “Promoting Music” το 2000 από την Τουρκική Ένωση Συγγραφέων ” Έλαβε το βραβείο «Προγραμματιστής της Χρονιάς» το 2001, το βραβείο «Καλύτερο Πρόγραμμα Λαϊκής Μουσικής» από την Ένωση Δημοσιογράφων Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, και το «34ο Βραβείο Καλύτερης Τουρκικής Σόλο της Χρυσής Πεταλούδας» το 2007.

Ο Gülay, που παντρεύτηκε τον μουσικό Serkan Boran στις 15 Φεβρουαρίου 2015, είχε μια κόρη, τη Nilban, που γεννήθηκε το 1992.

.Source