Ποιος είναι ο Okan Bayülgen; Από πού είναι ο Okan Bayülgen και πόσο χρονών είναι; Ο γάμος του Okan Bayülgen

Okan Bayülgen; Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός και φωτογράφος. Ο Okan Bayülgen, ο οποίος έχει κάνει ομιλίες σε πολλά κανάλια, παρουσιάζει τώρα στη Nokta τον Okan Bayülgen. Λοιπόν, ποιος είναι ο Okan Bayülgen; Πόσο χρονών είναι ο Okan Bayülgen και από πού είναι; Βιογραφία του Okan Bayulgen …

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚΑΝ BAYÜLGEN;

Ο Bayülgen γεννήθηκε στο Cihangir της Κωνσταντινούπολης στις 23 Μαρτίου 1964, ως γιος του Ümit Bayülgen, πατέρα που σπούδασε νομικά και δημοσιογραφία και μητέρα που ήταν ζωγράφος. Παντρεύτηκε τον İsmet Görgün, τη μητέρα του Bayülgen, του οποίου οι γονείς χώρισαν το 1970. Αργότερα, όταν ο İsmet Görgün ήθελε να τον μεταφέρει στον πληθυσμό του, το επώνυμό του άλλαξε ακούσια σε Görgün. Ωστόσο, υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο αυτεπαγγέλτως και πήρε ξανά το επώνυμο του πατέρα του Ümit Bayülgen. Επιπλέον, ο Ümit Bayülgen παντρεύτηκε για δεύτερη φορά και ο Okan Bayülgen έχει δύο αδέλφια, τον Ozan Bayülgen και τον Okşan Bayülgen, από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του.

Ο Bayülgen ξεκίνησε την εκπαίδευσή του σε οικοτροφείο που ονομάζεται Taş Mektep στο Göztepe της Κωνσταντινούπολης. Του δόθηκε στο οικοτροφείο όταν ήταν έξι ετών. Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο Şişli 19 Mayıs και συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Γυμνάσιο Galatasaray. Ενδιαφερόταν για κλάδους όπως η μουσική, η λογοτεχνία και η λαογραφία από φοιτητικούς συλλόγους του σχολείου. Όταν η απουσία σχολείου άρχισε να αποτελεί πρόβλημα, η μητέρα της Ayla Görgün. Τον προσκάλεσε στο Μπόντρουμ, και μετά από έξι χρόνια στο Γυμνάσιο Γαλατασαράι, εγγράφηκε στο Γυμνάσιο Μποντρούμ. Αλλά ο Bayülgen, ο οποίος πήγε από το Γυμνάσιο şişli από εκεί, αποφοίτησε από εκεί το 1984 και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του γυμνασίου.

Ο Bayülgen, ο οποίος πήγε στη Γαλλία για σπουδές φωτογραφίας, άρχισε να σπουδάζει νομική στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Tours. Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και μετακόμισε στο τμήμα οικονομικών του ίδιου πανεπιστημίου. Επέστρεψε στην Τουρκία στα μισά, αφήνοντας την οικονομία σε ένα χρόνο και μετά την ανάγνωση της εκπαίδευσης στο Κρατικό Ωδείο του Πανεπιστημίου Mimar Sinan όπου εισήλθε στο Τμήμα Παιδείας επιδεικνύοντας επιτυχία στις εξετάσεις. Αποφοίτησε το 1989 και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου.

Ο γάμος OKAN BAYÜLGEN

Ο Bayülgen, ο οποίος παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία, κάθισε στο τραπέζι του γάμου δύο ακόμη φορές μετά από αυτήν τη σύντομη σχέση. Έκανε τον πρώτο του γάμο με τον Zeyno Günenç, ο οποίος έπαιξε επίσης στην τηλεοπτική σειρά Children Do Not Hear, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να φύγει. Έχει μια κόρη με το όνομα Κωνσταντινούπολη, γεννημένη από τον Σιρίν Έντιγκερ, την οποία παντρεύτηκε την τελευταία ημέρα του 2008. Διαζύγιο από τον Şirin Ediger το 2014.

ΚΑΡΙΕΡΑ

Ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ως ο νεότερος σκηνοθέτης στα Κρατικά Θέατρα, σκηνοθέτησε διάφορα έργα μεταξύ 1989 και 1994 και έπαιξε σε μερικά έργα. Μέσα από αυτό το έργο επρόκειτο να αποκτήσει τον τίτλο του νεότερου σκηνοθέτη της Τουρκίας.

Άρχισε να μεταδίδει το 1991 με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Last Hours στο Kent FM. Η σειρά Young Indiana Jones, καθώς και μια σύντομη περίοδο του Bayülgen που συμμετείχε στον ρόλο του Burdur στο στρατιωτικό τμήμα aldı.1992 πυροβόλησε στην Τουρκία, στο τέλος του 1993, ο ορισμός του κρατικού θεάτρου Trabzon βγήκε και ο Trabzon. Όταν ένα σκηνοθετικό έργο του ακυρώθηκε από τη διοίκηση, παραιτήθηκε από το Κρατικό Θέατρο το 1994 και αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον τομέα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Άρχισε να εργάζεται ως εκφωνητής ειδήσεων και προγραμματισμός σε ραδιόφωνα. Αφού άρχισε να δραστηριοποιείται στην τηλεόραση, εργάστηκε σε διάφορα ραδιόφωνα. Ενώ βρισκόταν στο Radyo Contact το 1995, παρουσίασε το πρόγραμμα Okan Bayülgen On Air στο Kiss FM το 1997. Προσέλκυσε την προσοχή ειδικά με το πρόγραμμα Life Science που μεταδόθηκε στο Radio D μεταξύ 18.00-20.00 το 1998 και το 1999. Πρόσφατα έκανε το πρόγραμμα The Road στο Radio Contact το 2001.

Ο Bayülgen, ο οποίος ξεκίνησε την τηλεοπτική του ζωή παρουσιάζοντας κλιπ στο Satel TV, έκανε ένα όνομα για τον εαυτό του με ένα διαφορετικό πρόγραμμα που ονομάζεται Night Bird, το οποίο άρχισε να μεταδίδεται τα μεσάνυχτα σε οθόνες ATV. Μετά το Night Bird, συνέχισε το ύφος της αργά το βράδυ με το Television Boy για 100 νύχτες.

Όταν άρχισε να μεταδίδει ήσυχα στα μέσα της νύχτας, ο στόχος του ήταν να καταστρέψει τη σχέση μεταξύ του κοινού και του παρουσιαστή, η οποία ήταν υφασμένη με τεχνητή οικειότητα. Αν και η επιθετική τους στάση και η πρώτη «πτήση» θεωρήθηκαν ως μια πολύ ολοκληρωτική στάση απέναντι στη μείωση της φωνής του κοινού, η κύρια δράση ήταν εναντίον εκείνων που καθιέρωσαν αυτήν την τάξη.

Ο Bayülgen, ο οποίος ήταν μακριά από τις οθόνες για σχεδόν δύο χρόνια μετά το χωρισμό του με την ATV ως ομάδα προγράμματος, πυροβολήθηκε στο πόδι το 1997. Ο επιτιθέμενος του, Murat Çakmak, είπε ότι στην ταινία Istanbul Under My Wings, την οποία έπαιξε ο Bayülgen, τον πυροβόλησε στο πόδι επειδή πίστευε ότι προσβάλλει τους Οθωμανούς. Επιπλέον, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Shameless Man, η οποία διήρκεσε μόνο 13 επεισόδια στο ATV. Μετά από αυτό, επέστρεψε με τη Zaga, την οποία παρουσίασε στο Kanal D. Με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ομάδες, σκίτσα, πιστώσεις, σετ, ορχήστρα και διαφορετική κατανόηση του προγράμματος, ζωντανές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις απροσδόκητες περιέργειές του και το Media Behind, το Zaga, το οποίο μεταδίδεται το Σάββατο το βράδυ, εκτός από μια σύντομη περίοδο, είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που είναι προϊόν μιας μακροπρόθεσμης και νέας κατανόησης στην τουρκική τηλεοπτική ζωή δημιούργησε ένα κοινό για τον εαυτό του.

Ο Okan Bayülgen, ο οποίος έκανε ειδικές εκπομπές στο εθνικό κανάλι ειδήσεων NTV για τα χρόνια που μπορεί να θεωρηθεί μακρά όσον αφορά την τηλεόραση, διάφορες εκστρατείες εκπαίδευσης και βοήθειας, παρουσίασε επίσης ειδικές ζωντανές εκπομπές την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τα επόμενα χρόνια σε αυτό το κανάλι. Πιο πρόσφατα, έκανε ένα πρόγραμμα με τον Müjde Ar την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 2008.

Το 2004, το Everyone Talks This, το οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει το κοινό ως καλεσμένοι του στούντιο, εμφανίστηκε τις Πέμπτες βράδυ. Σε αντίθεση με τα άλλα, αυτά τα προγράμματα, τα οποία βασίζονται στη συζήτηση ενός επιλεγμένου θέματος γύρω από ένα τραπέζι, δεν είχαν τη μορφή ενός προγράμματος ψυχαγωγίας που βασίζεται στην κωμωδία με ευπροσάρμοστους επισκέπτες από ακαδημαϊκούς, επιστήμες, μουσική, δημοφιλή πολιτισμό, κόσμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και διάφορους κλάδους τέχνης.

Όταν συνάντησε το κοινό με την Τηλεοπτική Μηχανή κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάδοσης του 2005, ο Bayülgen, ο οποίος πάντα έφερε την ομάδα του στο προσκήνιο καθώς και τον εαυτό του, ήταν αυτή τη φορά με τον Hakkı Devrim. Το ντους επισκεπτών γύρω από ένα τραπέζι έχει εμφανιστεί στην οθόνη με όλους τους καλεσμένους, θέματα και πιο σοβαρή μορφή σε μια σειρά τομέων, από τον κόσμο της ψυχαγωγίας έως τον κόσμο της λογοτεχνίας και των τεχνών. Αργότερα, στο πρόγραμμα, το οποίο συντόμευσε το όνομά του ως Μακίνα, τα έργα και τα αισθητικά στοιχεία έγιναν πιο εμφανή και προτίμησαν να διατηρήσουν τη διάρκεια της μετάδοσης μεγαλύτερη.

Ομοίως, το 2006, με τη Saba Tümer στο CNN Türk, με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Haber Machine, όπου οι ειδήσεις στην ημερήσια διάταξη παρουσιάστηκαν στην οθόνη και οι φιλοξενούμενοι φιλοξενούνταν για αυτές τις ειδήσεις ή εκδηλώσεις. Το 2007, έκανε ένα επιτυχημένο πολιτικά επικεντρωμένο πρόγραμμα με τίτλο This Is Interesting You στο NTV. Το 2008, ο Okan Bayülgen Sade Vatandaş ξεκίνησε το πρόγραμμά του, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά 4 ημέρες την εβδομάδα, όπου συζητήθηκαν οι επισκέπτες και η ημερήσια διάταξη του κοινού και η κανονική ατζέντα και το κοινό μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις και τις ερωτήσεις του μέσω e-mail και τηλεφώνου.

Τερμάτισε το μηχάνημα το καλοκαίρι του 2007 και σταμάτησε τις οθόνες για μια σεζόν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επικεντρώθηκε στις φωτογραφικές δραστηριότητες. Επιπλέον, έγινε ο γενικός διευθυντής των προγραμμάτων που παρουσίασαν οι Ata Demirer και Gülben Ergen.

Επανέλαβε εκεί που σταμάτησε με τον Disco King τον Οκτώβριο του 2008. Στην σεζόν 2009-2010, εκτός από το πρόγραμμα του Σαββάτου το βράδυ, πρόσθεσε επίσης το Media King και τον Βασιλιά της Αγάπης, όπου συζητούνται διάφορα θέματα την Κυριακή και τη Δευτέρα το βράδυ. Στην σεζόν 2010-2011, το Media King τελείωσε και αντ ‘αυτού έκανε το πρόγραμμα King Naked.

Στα προγράμματά του, περιστασιακά «χτυπά» ή «ζαγκ» τον καλούντα αφού κρεμά το τηλέφωνο στο πρόσωπό του. Παρατηρήθηκε ότι επέκρινε τις ειδήσεις του περιοδικού και τα προγράμματα και τους οικοδεσπότες που βρήκε γελοίο. Λέει ότι βρίσκεται στη μέση του λαϊκού πολιτισμού, αλλά όχι τόσο πολύ. Σκηνοθέτησε και εξέφρασε την αντίθετη στάση του απέναντι στην παραγγελία με αυτό το στυλ.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ραδιοφώνου του προγράμματος ακροατών υποστήριξης, όπου ο Açık Radyo ζήτησε οικονομική υποστήριξη από τους ακροατές του για να συνεχίσει τη ραδιοφωνική του ζωή, έκανε επίσης ένα ωριαίο πρόγραμμα στις 28 Μαρτίου 2010, όπως τα προηγούμενα χρόνια, και υποστήριξε εναλλακτικά μέσα. Το 2011, έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής με την Hülya Avşar στον διαγωνισμό μικρού μήκους με τίτλο Let’s Look at ATV.

Άρχισε να κάνει προγράμματα στο tv8, το οποίο διήρκεσε μεταξύ 4 Οκτωβρίου 2011 και 30 Ιουνίου 2012, 5 ημέρες την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο μετά τις 23:00. Τα ονόματα των προγραμμάτων είναι: Pudding King, King Naked, King of Affection, Media King, Disco King. Μόνο ο Βασιλιάς των ΜΜΕ και ο Βασιλιάς της Ντίσκο μεταδίδονται στο κοινό. Επιπλέον, άρχισε να έχει διερμηνέα τουρκικής νοηματικής γλώσσας για άτομα με προβλήματα ακοής σε όλα τα προγράμματα που ετοίμασε και παρουσίασε από τον Φεβρουάριο του 2012, και καθιστώντας αυτό μόνιμο, έσπασε νέο έδαφος στις τουρκικές τηλεοράσεις.

Στις 3 Μαρτίου 2012, έγιναν αναφορές ότι η RTÜK έλαβε ποινή 2 εβδομάδων χωρίς μετάδοση για να πει “Go and Fuck” στο πρόγραμμα του Muhabbet Kral. Αυτή η ποινή έχει καταγραφεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως μία από τις βαρύτερες ποινές στην ιστορία του RTÜK. Αλλά μόνο το “Ο Βασιλιάς της Συνομιλίας” μεταδόθηκε για δύο εβδομάδες. Μετά την έξοδο από το TV8 τον Μάρτιο του 2013, οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα on8 TV και διαγωνισμού, που ήταν σε εξέλιξη δοκιμαστικές εκπομπές, διακόπηκαν. Ο Bayülgen εγκατέλειψε το MNG Group και αποσυνδέθηκε εντελώς από την τηλεόραση Tv8 και on8.

Από τις 29 Απριλίου 2013 έως τα τέλη Μαΐου, διάβαζε ένα από τα έργα του κόσμου κάθε εβδομάδα μέσω του Radyo Trafik και του okanbayulgen.fm και τις Παρασκευές το βράδυ στις 23.00, συμπεριλαμβανομένων των κ. J, Ebru Yaşar, Barkın Bayoğlu, Ali Biçim, Esin Görür, Betül Hakyemez και δύο καλεσμένους. Παρουσίασε τη ραδιοφωνική εκπομπή. Το 2013, ανακοίνωσε ότι θα έκανε ένα πρόγραμμα τρεις νύχτες την εβδομάδα στο Show TV. Επέστρεψε στην τηλεόραση στις 2 Οκτωβρίου 2013 με τα προγράμματα Muhallebi Kafa, Naked Head και Machine Head. Τερμάτισε τα προγράμματα Muhallebi Kafa και Naked Kafa, τα οποία παρουσίασε στο Show TV, το Νοέμβριο και έκανε προγράμματα που ονομάστηκαν Okan Bayülgen Sunar στην Habertürk TV στις 2 Δεκεμβρίου 2013, δύο ημέρες την εβδομάδα σε αυτές τις δύο μορφές προγραμμάτων. Τα προγράμματα Makina Kafa και Okan Bayülgen Sunar συνεχίστηκαν μέχρι τον Μάιο. Όταν η TMSF αγόρασε τηλεοπτικά κανάλια Show TV και Habertürk, ο Okan Bayülgen εγκατέλειψε αυτά τα κανάλια και άλλαξε σε Star TV. Στις 8 Νοεμβρίου 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία εκπομπή της Dada Dandinista στο Star TV.

Το 2015, διαχειρίστηκε μια πειρατική εταιρεία με την επωνυμία Enteraining Murders Company. Εκτός από την Κωνσταντινούπολη, έπαιξαν επίσης στην Κύπρο και στο Μπόντρουμ. Ο Okan Bayülgen έκανε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Talk Radio” στο Virgin Radio κάθε καθημερινή περίοδο μεταξύ 2015-2016. Μεταξύ 2019-2020, έκανε τηλεοπτικές εκπομπές με τίτλο Sleepless Club and the King of Love στο tv100. Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020, έκανε ένα ειδικό πρόγραμμα στο πρόγραμμα Sleepless Club, όπου διαβάζει ένα βιβλίο ζωντανά. Ανακοινώθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Nokta κάθε Τρίτη στο ίδιο κανάλι.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OKAN BAYÜLGEN HIT;
Τον Νοέμβριο του 1997, ο Bayülgen πυροβολήθηκε στο πόδι της ταινίας στο Kasımpaşa. Ο 18χρονος Murat Çakmak, ο οποίος πυροβόλησε τον Bayülgen, ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τον καλλιτέχνη για προσβολή του Οθωμανού με το ρόλο του στην ταινία “Istanbul Under My Wings”.

Μπορείτε να δείτε επίσης

Source