“Ποιος μπορούμε να περιμένουμε από μια πιθανή λύση, να το γνωρίζετε

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Kudret Özersay, στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πανδημική κρίση στη διεθνή σκηνή και είπε: «Όταν εξετάζουμε την ποσότητα εμβολίων που αποστέλλονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ειδικά το ποσό που αποστέλλεται στη χώρα μας μέσω της νότιας Κύπρου, η ΕΕ “” Μπορούμε να δούμε ότι δεν είναι σε σημείο που είναι συγκινητικό και καθησυχαστικό. “

Ο Τζέρσεϊ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία όσον αφορά την αξία που παρέχει υποστήριξη στον τουρκικό λαό πρέπει να γνωρίζουν, είπε.

“ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Özersay είπε, “Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον γνωρίζοντας τι μπορούμε να περιμένουμε από ποιον, ποιος μπορεί να κάνει τι, σε μια πιθανή λύση ή τη συνέχιση ενός αδιεξόδου”, δήλωσε ο Özersay, “Για να προχωρήσουμε ακολουθώντας τους, στοχεύοντας από αυτούς, για να μπορέσουμε να πούμε ναι για να γίνουμε μέρος του σύγχρονου κόσμου και της Ευρώπης, από την άλλη πλευρά, να κοιτάζουμε το μέλλον χωρίς να αυξάνουμε την προσδοκία άσκοπα, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα όριά του…

Η κοινή χρήση του Özersay έχει ως εξής:

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια πολύ οδυνηρή διαδικασία. Υποστηρίζεται ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση που σχετίζεται με το πηγάδι της πανδημίας, δεν μπορούσε να δράσει εγκαίρως και είχε κολλήσει λόγω της δυσκίνητης γραφειοκρατίας. Τους πρώτους μήνες της επιδημίας, Αυτά τα παράπονα προήλθαν για πρώτη φορά από την Ιταλία, και αυτή η χώρα έκανε κατακριτικές δηλώσεις σχετικά με το σημείο που έμεινε μόνη της.

Τώρα, η ΕΕ δέχεται σοβαρή κριτική, ιδίως στην πολιτική της για τα εμβόλια και τα μέτρα που έχει λάβει και δεν μπορεί να λάβει. Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αντιμετώπισε την κρίση πολύ άσχημα κατά τους πρώτους μήνες της επιδημίας, είναι τώρα πολύ πιο προχωρημένο από την ΕΕ και είναι γενικά επιτυχημένο, ειδικά στον εμβολιασμό. Ωστόσο, η Επιτροπή της ΕΕ κατάφερε να συνάψει συμβάσεις με φαρμακευτικές εταιρείες με καθυστέρηση δύο μηνών, σύμφωνα με το Λονδίνο, το οποίο προκαλεί πολλά κράτη μέλη της ΕΕ να μείνουν πολύ πίσω από το Λονδίνο όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού για τους πολίτες τους, για να εξετάσουν αυτήν την κατάσταση και να το μετανιώσετε. Το Ισραήλ έχει δώσει στους περισσότερους από τους μισούς πολίτες του το πρώτο εμβόλιο και το Λονδίνο κινείται πολύ γρήγορα.

Ένα άλλο πρόβλημα για την ΕΕ στη διαχείριση της κρίσης ήταν ο περιορισμός της εξαγωγής εμβολίων εκτός ΕΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο του Brexit, όταν η Επιτροπή της ΕΕ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα σύνορα στην προαναφερθείσα περιοχή ως κανονικά σύνορα, «τα πράγματα σηκώθηκαν, διευθετήθηκαν» και η Επιτροπή της ΕΕ έκανε ένα βήμα πίσω. “Κάναμε ένα λάθος”, είπε.

“ΜΙΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΤΙ Η ΕΕ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ”

Ναι, είναι αλήθεια ότι υπό κανονικές συνθήκες, το ζήτημα της υγείας δεν είναι ζήτημα εντός των συνηθισμένων εξουσιών της ΕΕ, είναι μια από τις δικαιοδοσίες που αφήνονται στα κράτη μέλη. Επομένως, “Τι πρέπει λοιπόν να κάνει η ΕΕ;” μπορεί να πεις. Ωστόσο, υπάρχει ένας Επίτροπος υπεύθυνος για την υγεία στην Επιτροπή της ΕΕ και, γενικά, λέγεται στη διεθνή σκηνή ότι η ΕΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν τη διαδικασία καλά.

Όταν εξετάζουμε την ποσότητα εμβολίων που έχουν αποσταλεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά μέχρι τώρα, αλλά ειδικά το ποσό που έχει σταλεί στη χώρα μας μέσω της νότιας Κύπρου, μπορούμε να δούμε ότι η ΕΕ δεν βρίσκεται σε ευχάριστο και καθησυχαστικό σημείο όσον αφορά τον εμβολιασμό. Από αυτήν την άποψη, η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει την αξία της υποστήριξης που παρέχει στον τουρκικό λαό.

“Το ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΑΝΤΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ”

Συνοπτικά, είναι απαραίτητο να δούμε ότι αυτή η παγκόσμια κρίση, την οποία βιώνει ο κόσμος, θα έχει πολύ καθοριστικές συνέπειες για το μέλλον διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως περιφερειακός διεθνής οργανισμός, εάν η ΕΕ δεν μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε αυτά τα θέματα και να εδραιώσει την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών με μια ισχυρή και γρήγορη προσέγγιση συντονισμού, ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρές συγκρούσεις. Το Λονδίνο είναι πιθανώς χαρούμενο που εγκατέλειψε την ΕΕ, η οποία ήταν αργή στη διαχείριση κρίσεων στα πρόθυρα μιας τέτοιας παγκόσμιας κρίσης.

Πρέπει επίσης να κοιτάξουμε το μέλλον, γνωρίζοντας τι μπορούμε να περιμένουμε από ποιον, που δεν είναι ικανός να κάνει αυτό, σε μια πιθανή λύση ή στη συνέχιση ενός αδιεξόδου. Τηρώντας και στοχεύοντας τους κανόνες και τα πρότυπα που έχει αναπτύξει ή / και κωδικοποιήσει η ΕΕ στο πλαίσιο των σύγχρονων αξιών όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο κοσμικός, για να μπορέσουμε να πούμε ΝΑΙ ότι είναι μέρος του σύγχρονου κόσμου και της Ευρώπης , από την άλλη πλευρά, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα όριά της. Κοιτάζοντας το μέλλον χωρίς να αυξάνει άσκοπα τις προσδοκίες … “

.Source