Πολεμική «κυρώσεις» μεταξύ κυβερνητικής και κρατικής τηλεόρασης στο Ιράν

Το Press TV, η κρατική τηλεόραση της αγγλικής γλώσσας του Ιράν, ανέφερε μια ανώνυμη πηγή που φέρεται να γνωρίζει για πυρηνικές συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη, σε αντίθεση με κυβερνητικούς αξιωματούχους που ήθελαν να αρθούν οι κυρώσεις, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να σταματήσουν σταδιακά τις κυρώσεις αντί να τις άρουν. .

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακάτσι, ο οποίος προήδρευσε της ιρανικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Βιέννη, δήλωσε σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “Δεν ξέρω ποιος λέγεται ότι η πηγή του Press TV στη Βιέννη είναι” ενημερωμένος “, αλλά αυτό το άτομο σίγουρα δεν είναι ενημερωμένο. ” αρνήθηκε την κρατική τηλεόραση που ελέγχεται από συντηρητικούς που αντιτίθενται στην κυβέρνηση

Στη δήλωση του Press TV σχετικά με την αντίδραση του Arakçi, “ο κ. Arakçi θα έπρεπε να είχε δηλώσει με σαφήνεια ποιες από τις πληροφορίες που παρέχονται από τις πηγές ειδήσεων του Press TV παραμορφώθηκαν αντί να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία των πηγών ειδήσεων του Press TV. Περιμένουμε νέα από σε αυτό το ζήτημα. ” χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Το Press TV μεταδίδεται διεθνώς στο πλαίσιο της Radio and Television Corporation (IRIB), που συνδέεται άμεσα με τον ιρανό ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei. Το IRIB έχει επικριθεί από μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστές που υποστηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση για μετάδοση υπέρ των συντηρητικών.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ειδικά ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι, κατηγορούν ορισμένες συντηρητικές ομάδες στη χώρα ότι προσπαθούν να εμποδίσουν την άρση των κυρώσεων μέχρι τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.

Προκειμένου να επιστρέψει στις δεσμεύσεις της για την πυρηνική συμφωνία, το Ιράν θέλει την Ουάσινγκτον να άρει τις κυρώσεις εντελώς, αποσύροντας από τη συμφωνία υπό τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αντιστρέφοντας τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

.Source