Πολικό μέτωπο θα επηρεάσει την Ιορδανία σήμερα το βράδυ | Jordan News

Ειδήσεις Ammon – Οι σταθερές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη κατά τη διάρκεια της ημέρας με σύννεφα σε διάφορα υψόμετρα και νοτιοδυτικά μέτριους έως γρήγορους ανέμους, φυσώντας σκόνη σε πολλά μέρη της χώρας, ανέφερε το τμήμα μετεωρολογίας της Ιορδανίας (JMD) στην καθημερινή του ανακοίνωση.

Τη νύχτα, το Βασίλειο αναμένεται να πέσει κάτω από τη μάζα ενός πολύ κρύου αέρα μπροστά από την κατάθλιψη που επικεντρώνεται στην Κύπρο, ωθώντας σημαντικά τον υδράργυρο και φέρνοντας ψυχρό και μερικώς συννεφιασμένο καιρό με διάσπαρτες βροχές στις δυτικές περιοχές που μπορεί να γίνουν βαριά , πρόσθεσε το JMD.

Αναμένεται επίσης ότι οι χιονοπτώσεις θα πέσουν στις ψηλές κορυφές των βουνών, κυρίως στα νότια υψίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυρότεροι και γεμάτοι με ταχύτητα πάνω από 70 χιλιόμετρα την ώρα σε πολλές περιοχές και αναδεύοντας σκόνη στα Badia, σύμφωνα με το JMD.

Το μετεωρολογικό τμήμα προειδοποίησε επίσης για κακή ορατότητα λόγω σχηματισμού σκόνης, ισχυρών ανέμων και ολισθηρών δρόμων στις περιοχές που βιώνουν βροχή καθώς και την πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού μετά τα μεσάνυχτα στα ψηλά νότια βουνά.

Καθώς κατευθυνόμαστε στην Τετάρτη, ο αντίκτυπος της πολικής κατάθλιψης θα βαθαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει περαιτέρω, κάνοντας πικρό κρύο και μερικώς συννεφιά καιρό, καθώς και νεροποντές στις δυτικές περιοχές συνοδευόμενες από βροντές, κεραυνούς και χαλάζι κατά καιρούς σημείωσε η JMD.

“Τα ύψη του Βασιλείου θα βλέπουν χιονοπτώσεις που μπορεί να αναμιγνύονται με βροχή κατά καιρούς”, ανέφεραν οι μελετητές, προσθέτοντας ότι το πολικό μέτωπο θα σαρώνει τη χώρα αργά το βράδυ και οι βροχοπτώσεις θα εκτείνονται για να καλύψουν διάφορες περιοχές.

Η βροχή αναμένεται να είναι πιο έντονη με βροντές, κεραυνούς και χαλάζι σε ορισμένες πόλεις, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σημειώνοντας ότι προβλέπεται επίσης χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές που είναι 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και υψηλότερη, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ενεργοί με ισχυρές ριπές που φτάνουν τα 80km / h και φυσώντας σκόνη στην έρημο.

Την Πέμπτη, η χώρα θα παραμείνει υπό την επίδραση του πολικού μέτωπου. Επομένως, οι συνθήκες κατάψυξης και συννεφιάς θα συνεχίσουν να παραμένουν με περιστασιακά έντονη βροχή και πιθανότητα χιονοπτώσεων στις υψηλές κορυφές των βουνών, ανέφερε περαιτέρω το τμήμα.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας που αναμένονται σήμερα θα φτάσουν τους 17C βαθμούς Κελσίου στο Αμμάν, τους 14C στις βόρειες πόλεις και τους 15C στα νότια υψίπεδα, μειώνοντας στους 1, 0 και -1C αντίστοιχα τη νύχτα. Ο καιρός θα είναι πιο ζεστός στην πόλη του λιμανιού της Άκαμπα με ψηλά να φτάνουν τους 23C και χαμηλά στους 8C, εξήγησε η JMD.

.Source