Πολιτιστική Πολιτιστική Κληρονομιά

Η τεχνική επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς σώζει την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς ξεκινά τις εργασίες στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει στην Περιφέρεια Κάτω Μάρα στην Αμμόχωστο.

Η τεχνική επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς σώζει την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στην περιοχή Μαράς της Αμμοχώστου και είναι σημαντική για τους Ελληνορθόδοξους Ελληνοκύπριους, σώζεται από την Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Παρά την ιστορική του σημασία, η εκκλησία, η οποία εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της και πρόκειται να καταρρεύσει, ενημερώθηκε για την ανθρώπινη ασφάλεια πριν από την εργασία, ο συμπρόεδρος της επιτροπής Ali Tuncay ανακοίνωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε στο δεύτερο στάδιο και το έργο προστασίας σχεδιάστηκε το τελευταίο στάδιο.

Στην ανάρτησή του για το έργο, ο Ali Tuncay, συμπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής πολιτιστικής κληρονομιάς, είπε επίσης: «Όλα τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, είναι ο πλούτος μας που πρέπει να διατηρηθεί. “Αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα δουλεύοντας, όχι κατηγορώντας, σε αντίθεση με αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν και τρέφονταν στο όνομα της θρησκείας στο παρελθόν.”

Κοινή χρήση του Ali Tuncay, συμπροέδρου της Πολιτιστικής Τεχνικής Επιτροπής ·

Παρά όλες τις προληπτικές καταστάσεις της πανδημίας του κορανοϊού, η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνεχίζει το έργο της.

Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παιδικό πάρκο στην περιοχή Κάτω Μάρας στην Αμμόχωστο, πραγματοποιήθηκε κυρίως καλωδίωση για να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ασφάλεια.

Έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί το έργο στη δεύτερη φάση και εργασίες συντήρησης στην τελευταία φάση. Ανεξάρτητα από την προέλευσή του, όλα τα αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ο πλούτος μας που πρέπει να διατηρηθεί. Απαντούμε σε αυτό το ζήτημα δουλεύοντας, όχι κατηγορώντας, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν εκμεταλλευτεί και τρέφονται με το όνομα της θρησκείας στο παρελθόν.

Άλλες ειδήσεις GAZİMAĞUSA

.Source