Πολλά οφέλη για την υγεία από λάδι καρύδας »TechnoCodex

Ένας καρπός που έρχεται γεμάτος με την καλοσύνη της φύσης. παρέχοντας μυριάδες οφέλη για την υγεία · η εξυπηρέτηση πολλαπλών λειτουργιών, από την Puja έως το μαγείρεμα, ως ιατρικούς σκοπούς – η καρύδα είναι μοναδική.

Ευρέως γνωστό ως Shree phal στην Ινδία, η καρύδα έχει αμέτρητες χρήσεις. Το εξαιρετικά ευεργετικό του λάδι είναι ένα από τα πολλά τέτοια αποτελέσματα της καρύδας. Δεν είναι χωρίς λόγο το λάδι καρύδας να θεωρείται ως το superfood, πολύ αργά.

Εύκολα διαθέσιμο, ευρέως χρησιμοποιούμενο σε σχεδόν κάθε νοικοκυριό, το λάδι καρύδας είναι ο βασιλιάς του λαδιού με τη σειρά φαρμακευτικών και πλεονεκτημάτων υγείας. Αν και ο κατάλογος είναι ατελείωτος, προσπαθήσαμε να καταγράψουμε μερικά από τα θαυμαστά οφέλη του ελαίου καρύδας στη λίστα μας. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

1. Καρδιακή υγεία και εγκέφαλος:

Το λάδι καρύδας περιέχει ορισμένα κορεσμένα λίπη που επιτρέπουν στο σώμα να χάσει λίπος, να παρέχει ενέργεια στο σώμα και στον εγκέφαλο. Το MCT-κορεσμένο λίπος στην καρύδα έχει την ικανότητα να ενισχύει την HDL ή την καλή χοληστερόλη στο σώμα. Σε σύγκριση με τα κορεσμένα λιπαρά σε ζωικές τροφές όπως τυρί και μπριζόλα, αυτό το λίπος είναι υγιές για την καρδιά. Και οι κετόνες που σχηματίζονται με την κατανάλωση αυτού του ελαίου, είναι ιδανικές για τον εγκέφαλο, καθώς είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν την επιληψία, τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

2. Αντιμικροβιακή ιδιότητα: Το λάδι καρύδας έχει λαουρικό οξύ το οποίο υποτίθεται ότι καταπολεμά τα βακτήρια. Ως εκ τούτου, συνιστάται η πρόσληψη λάδι καρύδας μέσω των τροφίμων. Ακόμη και η παραδοσιακή τεχνική του λαδιού είναι ιδανική για την υγεία των δοντιών. Ο κίνδυνος κρυολογήματος, η μόλυνση μπορεί να αποφευχθεί με την κατάλληλη χρήση αυτού του λαδιού.

3. Ευεργετικό για τα μαλλιά: Οι γιαγιάδες μας ορκίζονται συχνά από λάδι καρύδας για να παρέχουν περιποίηση και θρέψη στα μαλλιά. Και αποδεικνύεται ότι ήταν απολύτως σωστά για τα εκπληκτικά του αποτελέσματα. Για να αποκτήσετε λαμπερά, μακριά, ογκώδη μαλλιά, συνιστάται η θεραπεία με ζεστό λάδι καρύδας.

4. Ιδανικό για το δέρμα: Ενυδατώνει το δέρμα, το αφήνει λείο, απαλό και ελαστικό. Το μασάζ με λάδι καρύδας αναζωογονεί την χαμένη υφή ή λάμψη στο πρόσωπο και το σώμα σας. Τα δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα ανακουφίζονται από την τακτική χρήση ελαίου καρύδας. Προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες, βλάβες από τη ρύπανση.

5. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου: Το λάδι καρύδας όταν καταναλώνεται, έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη πέψη λόγω της αυξημένης ικανότητας απορρόφησης θρεπτικών ουσιών. Τα υγιή λίπη που υπάρχουν στο λάδι καταστρέφουν τα κακά βακτήρια στο πεπτικό σύστημα, καταπραΰνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν την πέψη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πολυάριθμα οφέλη από το λάδι καρύδας, δεν θα ήταν ακατάλληλο να το θεωρήσουμε αυτό ως ένα μαγικό, στρογγυλό λάδι.

Source