Πολλά παιδιά στο νηπιαγωγείο στο σπίτι. “Μερικά … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Πολλοί γονείς επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, μερικοί από αυτούς ήταν υποαπασχολούμενοι. Μερικοί γονείς φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τα παιδιά τους για οικονομικούς λόγους μετά το κλείσιμο των εταιρειών εργασίας

“Ενημερώθηκα ότι σε ορισμένα νηπιαγωγεία, 20 στα 40 παιδιά πήγαν σε άλλα, το ένα στο ένα τρίτο”, δήλωσε η Lavra Irakleus, πρόεδρος του Ιδρύματος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, “ξαφνικά προέκυψαν πολλά πραγματικά προβλήματα, καθώς ορισμένοι γονείς έχουν τα μεγαλύτερα παιδιά τους στο σπίτι, αποφάσισαν να φύγουν από τα νεότερα. Οι άλλοι γονείς ενημέρωσαν ότι εργάζονται από το σπίτι, θα τους φροντίσουν. Επιπλέον, ορισμένοι γονείς, όπως κοσμετολόγοι και κομμωτές, μας είπαν ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για οικονομικούς λόγους λόγω του κλεισίματος της επιχείρησής τους. “

Σύμφωνα με την κ. Ηράκλειο, ορισμένα νηπιαγωγεία έχουν σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας. «Ζητήθηκε να μας συμπεριλάβουν στα προγράμματα λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης. “Μας επιτρέπουν να διαχειριστούμε αυτά τα ζητήματα από μόνα μας.”

Πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι του νηπιαγωγείου αποτελούν ένα επιπλέον πρόβλημα, καθώς είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source