Πολλά σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στο μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντινούπολης-Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας տնօրեն Ο Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων έκρινε τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας πολύ σημαντικά.

Σε δήλωση μετά την επίσκεψή του στο μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας, ο Μητροπολιτικός Βασίλειος της Κωνσταντινούπολης-Αμμοχώστου είπε ότι μόλις ιδρύθηκε στην Επισκοπή, το όνειρό του ήταν να αναβιώσει το μοναστήρι. “Το όνειρο πραγματοποιείται όχι μόνο για την πρόοδο που έχει για ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και επειδή υπάρχουν μελετητές στη διεθνή σκηνή που μελετούν την ιστορία, την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική και τις σχέσεις του μοναστηριού με άλλους τομείς. Αυτός είπε. “Κύπρος և” από έξω για να δείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της περιοχής “.

Το μετρό περιέγραψε το μοναστήρι ως «γεωστρατηγική περιοχή σε σχέση με την Παλαιστίνη, καθώς βρισκόταν τότε στο απέραντο Λατινικό Βασίλειο, στην Αρμενία, στην Ιερουσαλήμ, στην Κύπρο, και η λαμπρότητα του μοναστηριού είναι πολύ μεγάλη». Συνεπώς, συνέχισε, περιμένουμε πολύ ισχυρά αποτελέσματα από τις μελέτες που διεξήχθησαν.

Η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Ιερονημίδου, το περιέγραψε ως «πολύ σημαντικά ευρήματα που βρέθηκαν στο μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας». Αυτό το έργο, συνέχισε, “είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο, καθώς το αρχαίο μοναστήρι της Αγίας Νάπας ήταν πάντα σημείο αναφοράς”.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην αυλή του μοναστηριού, προκειμένου να τον εκσυγχρονιστεί και να δημιουργηθεί ένα μουσείο, “δημοσιεύθηκαν σημαντικά ερείπια, τα οποία δείχνουν ότι ο Καθολικός, δηλαδή η εκκλησία της μονής, ήταν επίσης νεκροταφείο κατά τη 16ος έως 17ος αιώνας. “

Αυτά τα οστεολογικά υπολείμματα, συνέχισε, “ερευνούνται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γενετικής, δηλαδή διεξάγονται αναλύσεις που μας έχουν δώσει σημαντικές πληροφορίες.” Σε εξέλιξη διεξάγεται μελέτη για τον εκσυγχρονισμό των ανασκαφικών περιοχών για τη σύνδεση του μουσείου με τα αρχαία στάδια της μονής, για τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής, δηλαδή καταφύγιο, πεζογέφυρες, ώστε η περιοχή να είναι αρχαιολογική. “Μουσείο.”

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Ζαν Ανέτου, Δήμαρχος της Νάπας, Αγία, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών, Ίανις Κάρους, τον Μητροπολίτη Κωνσταντινούπολης – Αμμόχωστο Βασίλη και το Τμήμα Αρχαιοτήτων για τις προσπάθειές τους να ολοκληρώσουν το Go.

Περιέγραψε το έργο ως «πολύ σημαντικό» γιατί, όπως εξήγησε, «ο επανεξοπλισμός και η αποκατάσταση αυτού του μνημείου θα συμβάλουν περαιτέρω στην αφετηρία της ζωής της Αγίας Νάπας». Είπε ότι εδώ άρχισε να δημιουργείται το χωριό, που είναι τώρα ένας μεγάλος δήμος.

Το μοναστήρι συνέχισε. “Θα προσθέσει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τον θρησκευτικό τουρισμό, ενώ θα είναι ελκυστικό για τους επισκέπτες της Αγίας Νάπας σε παγκύπρια βάση.” Η έκθεση – ο χώρος του μουσείου, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο μοναστήρι θα είναι κάτι που θα στηρίξει την τουριστική βιομηχανία – όχι μόνο μια γιορτή.

Η δήμαρχος της Αγίας Νάπας είπε ότι “σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, βλέπουμε ότι αγορές όπως η Ρωσία αναπτύσσονται, ταυτόχρονα αυξάνεται το ενδιαφέρον τους για τον Χριστιανισμό, στοιχεία που πρέπει να προωθήσουμε”.

Πηγή: KYPE

Source