Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν τα παντζούρια τους μετά τις 21:00

πανό99

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει την ΤΔΒΚ μαζί με ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στη συνεδρίαση της Ανώτατης Επιτροπής των Μεταδοτικών Νόσων, δραστηριότητες στους τομείς των καφέ, των εστιατορίων, των ζαχαροπλαστείων, των γραφείων στοιχημάτων, των κομμωτηρίων, των κέντρων ομορφιάς, των αιθουσών μασάζ, των αθλητικών αιθουσών, των πιτών, των καταστημάτων simit, των κουρείων που ξεκινούν από τη Δευτέρα μετά τις 21:00. σταματά. Μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης θα είναι ανοιχτές μετά τις 21:00.

Ενώ η απόφαση να κλείσουν ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ και παρόμοια κέντρα διασκέδασης παρατάθηκε μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021, οι απαγορεύσεις για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς επαναλήφθηκαν. Εκδόθηκαν κανονισμοί σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η απόφαση να σταματήσει η είσοδος σε καραντίνα για τρεις ημέρες ή λιγότερο για όσους θα έρθουν στη χώρα αεροπορικώς και θαλασσίως έχει παραταθεί επ ‘αόριστον.

Κρίθηκε σκόπιμο να επιτραπεί στο προσωπικό του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Βρετανικών Βάσεων, του Buffer Zone και του Peace Corps να διασχίσει τις πύλες των συνόρων, υπό την προϋπόθεση ότι τεκμηριώνουν αρνητικές δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Το πλήρες κείμενο των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν με την υπογραφή του υπουργού Υγείας Ali Pilli έχει ως εξής:

“ένας. Από τις 28 Δεκεμβρίου 2020, μετά τις 21:00, αποφασίστηκε να σταματήσουν οι δραστηριότητες στο καφέ, το εστιατόριο, το ζαχαροπλαστείο, το στοίχημα, το κομμωτήριο, το κέντρο ομορφιάς, το σαλόνι μασάζ, το γυμναστήριο, το πίτα, το κουλούρι και το κουρείο. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης να παραμένουν ανοιχτές μετά τις 21:00.

2. Η απόφαση για το κλείσιμο ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων διασκέδασης έχει παραταθεί έως τις 4 Ιανουαρίου 2021.

3. Κρίθηκε απαραίτητο να επαναληφθεί η απόφαση που λάβαμε σχετικά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα προγράμματα ψυχαγωγίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς κ.λπ. θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο και σε κλειστές περιοχές. Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν όλα τα είδη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και επίσης να μην πραγματοποιηθούν οι τελετές που οργανώθηκαν με σκοπό το άνοιγμα του χώρου εργασίας μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021.

πανό134

4. Η απόφαση σχετικά με τον τομέα των μεταφορών επαναξιολογείται και τα λεωφορεία, τα λεωφορεία, τα ταξί κ.λπ. Θεωρήθηκε σκόπιμο τα οχήματα που εκτελούν μεταφορά να μην μεταφέρουν τους επιβάτες στην πλευρά του οδηγού και ότι οι επιβάτες σε λεωφορεία και λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες με διάταξη καθίσματος, έτσι ώστε ένα από τα πίσω καθίσματα του καθίσματος του οδηγού να είναι άδειο και αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

5. Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για την αναστολή συμμετοχών χωρίς καραντίνα για 3 ημέρες ή λιγότερο, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας με πτήσεις τσάρτερ, ιδιωτικά αεροσκάφη, προγραμματισμένες πτήσεις και πλοία, που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα και αναφέρθηκαν προηγουμένως.

6. Κρίθηκε σκόπιμο να επιτραπεί στους υπαλλήλους του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Ύπατων Αρχών της Βρετανίας, της ζώνης ασφαλείας και της ειρηνευτικής δύναμης να περάσουν από τις πύλες των συνόρων, υπό την προϋπόθεση ότι τεκμηριώνουν τις αρνητικές δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Source