Πολλοί κρατήθηκαν για κάψιμο προσφυγικού καταυλισμού στο Λίβανο

Διαφήμιση

BEYRUT (AA) – Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λιβανικός στρατός συνέλαβε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 6 Σύρων, οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα την πυρκαγιά του στρατού προσφύγων της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σε γραπτή δήλωση του στρατού του Λιβάνου, αναφέρθηκε ότι ορισμένοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 6 Σύρων, συνελήφθησαν στο συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα το κάψιμο του στρατοπέδου προσφύγων στην περιοχή Minye της βόρειας πόλης της Τρίπολης το Σάββατο βράδυ.

Στη δήλωση, η οποία δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των Λιβανέζων που κρατούνται, τονίστηκε ότι οι στρατιωτικές μονάδες συνέλαβαν τους υπόπτους επιδρομές σε μερικά σπίτια αμέσως μετά το συμβάν στην περιοχή.

Στη δήλωση, σημειώθηκε επίσης ότι ο στρατός συνέχισε να εργάζεται για να συλλάβει όλους τους εμπλεκόμενους.

Εν τω μεταξύ, το Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον ηγέτη Druze Walid Jumblatt και το Μελλοντικό Κίνημα του πρώην πρωθυπουργού Σαντ Χαρίρι καταδίκασε τη φωτιά του στρατοπέδου σκηνών των συριακών προσφύγων και ζήτησε τη σύλληψη των εγκληματιών το συντομότερο δυνατό.

Η ένταση μεταξύ μιας ομάδας νεαρών Λιβάνων και συριακών προσφύγων στην Τρίπολη το προηγούμενο βράδυ μετατράπηκε σε ένοπλη μάχη. Μετά από συζήτηση με την ομάδα της Συρίας, οι Λιβανέζοι νέοι έκαψαν φωτιά σε ένα στρατόπεδο σκηνών στην περιοχή Minye της πόλης, όπου ζούσαν περίπου 80 συριακές οικογένειες προσφύγων, μετά τη διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύριοι μετανάστευσαν στον Λίβανο λόγω του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στη Συρία το 2011.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source