Πολυμερές συνέδριο για το «Φόρουμ Φιλίας και Συνεργασίας» στην Αθήνα

Σύμφωνα με την Alithia, το φόρουμ θα επικεντρωθεί σε ζητήματα πολυμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο των κοινών αντιλήψεων των συμμετεχόντων χωρών σχετικά με την ανάγκη για ασφάλεια, ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην περιοχή. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό θα συζητηθούν επίσης στο φόρουμ.

Στην κοινή δήλωση που θα δημοσιεύσουν οι συμμετέχουσες χώρες στο τέλος του φόρουμ, σημειώθηκε ότι αναμένεται να αναφερθούν στην «ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού με βάση μια δικοζωνική δικοινοτική ομοσπονδία» και για να δώσουμε ένα μήνυμα συνεργασίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Χαράβι έγραψε ότι το «Φόρουμ Φιλίας και Συνεργασίας» αποτελεί επέκταση του τριμερούς σχηματισμού της Νότιας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και έχει ως στόχο την ενίσχυση του διαλόγου, της συνεργασίας και της καλής γειτονίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα νέα, Ελλάδα, Νότια Κύπρος, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και άλλοι “θα παρευρεθούν στο φόρουμ, οι συμμετέχοντες αναμένεται να διευκρινιστούν σήμερα και να ανακοινωθούν επίσημα από τους διοργανωτές.

Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι το Φόρουμ, το οποίο στοχεύει να θεσμοθετηθεί για να ασχοληθεί με διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ψηφιακή οικονομία και η εκπαίδευση, θα πραγματοποιεί περιοδικές συναντήσεις προκειμένου να παράγει αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Στην έκθεση, επισημάνθηκε ότι “αυτό το φόρουμ μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια των άλλων θεσμοθετημένων συνομιλιών των χωρών της περιοχής και ακόμη και ως ένα βήμα προς τον μακροπρόθεσμο στόχο των Υπουργών Εξωτερικών για την Περιφερειακή Ασφάλεια και Συνεργασία. Τονίστηκε ότι αναμένεται με περιέργεια.

.Source