Πολύτιμο Τουρκικό Λίρα Λάθος

Ενώ αναρωτιόμαστε πώς ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας Naci Ağbal θα μειώσει την υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία, προειδοποιήθηκε από τον βιομηχανικό ότι «κάτω από 7,50 TL θα ήταν κακό» για τη συναλλαγματική ισοτιμία. Ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας (ASO), Nurettin Özdebir, το ενδιαφέρον της CBT να αυξηθεί κατά 17% θα ήταν η Τουρκία σε συναλλαγματικές ροές υπό την επήρεια, είπε ότι το δολάριο θα μπορούσε να πέσει κάτω από 7,50 λίρες, “7,50 TL κανονικό επίπεδο για το δολάριο. Δεν νομίζω ότι ο Naci Bey θα κάνει το λάθος που έκανε ο Ali Babacan και θα επιτρέψει πολύτιμο TL. »Ο Πρόεδρος της ASO Özdebir έδωσε σημαντικά μηνύματα σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία στη συνομιλία του με μια ομάδα δημοσιογράφων.

ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Özdebir έκανε τις ακόλουθες αποφάσεις και προειδοποιήσεις: «Όταν είπαμε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τους τόκους κατά 1,70, αυξήθηκε 2 πόντους και ήταν καλό. Η κύρια επίδραση της αύξησης των επιτοκίων στους αλλοδαπούς φαίνεται μετά το νέο έτος. Μετά το νέο έτος, οι αλλοδαποί θα λάβουν υψηλά επιτόκια. 7,50 TL για το δολάριο είναι το κανονικό επίπεδο. Αλλά το δολάριο θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω και να πέσει κάτω από 7,50 λίρες. Το TL μπορεί πάλι να οδηγήσει σε υπερτίμηση. Νομίζω ότι ο Naci Bey δεν θα το επιτρέψει αυτό και ο Babacan δεν θα κάνει το πολύτιμο λάθος TL που έκανε. Ο Αλί Μπαμπακάν ανέβασε την τιμή του δολαρίου σε 1,18 λίρες. Είναι καλό? Το πολύτιμο TL πυροδότησε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Ο βιομήχανος βγήκε από την παραγωγή, έγινε είτε οικοδόμος είτε εισαγωγέας. Στην περίοδο Babacan, δυστυχώς, τα ηθικά επιδεινώθηκαν λόγω του πολύτιμου TL. Το είπα πολλές φορές στον Mehmet Şimşek και τον Babacan. “

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Πρόεδρος Özdebir, “Δεν είστε βιομηχανικός παράπονος για την αύξηση των επιτοκίων;” «Τα υψηλά επιτόκια μας έπληξαν περισσότερο. Αλλά για να προσελκύσετε ξένο νόμισμα στη χώρα, τα επιτόκια πρέπει να φτάσουν λίγο υψηλότερα. “Τα υψηλά επιτόκια δεν είναι καλά, αλλά η αύξηση σε ξένο νόμισμα προκαλεί στη χώρα περισσότερα προβλήματα από τα επιτόκια αυτήν τη στιγμή. Δηλώνοντας ότι, εάν δεν αντιμετωπιστεί ένα γεωπολιτικό πρόβλημα, θα αρχίσει η μείωση των επιτοκίων από τον Ιούνιο, δήλωσε ο Özdebir, «Ο τόκος είναι φάρμακο. Παρέχει επούλωση εάν χρησιμοποιείται στη θέση και τη δόση. Εάν δεν το χρησιμοποιείτε στη δόση σας ή εγκαίρως, δεν θα ωφεληθείτε εάν το χρησιμοποιήσετε ατελή ή αργά. Αντιθέτως, θα κάνει κακό ».

Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2.800 TL

Ο Πρόεδρος της ASO Nurettin Özdebir, ο οποίος προβλέπει ότι ο ελάχιστος μισθός θα αυξηθεί κατά περίπου 20 τοις εκατό για το επόμενο έτος, είπε: «Ένας ελάχιστος μισθός 2.800 TL μπορεί να είναι καλός για την ισορροπία. Özdebir, “Αυτός ο αριθμός δεν είναι αρκετός, αλλά σε ορισμένες συνθήκες της Τουρκίας. Δυστυχώς, καθώς οι μισθοί πέφτουν, ο πληθωρισμός των εργαζομένων αυξάνεται. Καθώς το μερίδιο που διατίθεται στα τρόφιμα αυξάνεται, ο πληθωρισμός των εργαζομένων αυξάνεται. “Ο ελάχιστος μισθός πρέπει να αυξηθεί με ισορροπημένο τρόπο.” Ο Özdebir είπε ότι σημειώθηκε σοβαρή αύξηση στις βιομηχανικές επενδύσεις και την παραγωγή κατά την πρόσφατη περίοδο, και ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για βραχυπρόθεσμη υποστήριξη για τους βιομηχάνους.

Τα πράγματα δεν λειτουργούν αν το κράτος λέει «το νίκησα»

Ο Πρόεδρος της ASO Nurettin Özdebir αξιολόγησε την επιστροφή από τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο του Berat Albayrak ως εξής: «Δεν πρέπει να παραβιάσουμε τους κανόνες της οικονομίας. «Εγώ είμαι ο πατέρας σου, αν δεν κάνεις αυτό που λέω, θα σε νικήσω» η πολιτική αναγκάζει την οικονομία Για παράδειγμα, επέβαλαν υποχρέωση στις τράπεζες ως δείκτης περιουσιακών στοιχείων και τους ανάγκασαν να δανείσουν. Όταν οι τράπεζες είδαν τις δυσκολίες, έδωσαν το δάνειο στους ανθρώπους που μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα πίσω, όχι σε αυτούς που το χρειάζονταν, επένδυσαν επίσης σε ξένο νόμισμα και χρυσό, αγόρασαν πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα. Ακόμη και οι γιατροί πήραν ένα δάνειο και έφεραν σιτάρι επειδή η τιμή θα αυξηθεί. “Οι πόροι δαπανήθηκαν σε αναποτελεσματικές περιοχές.”

.Source