Πολύ νοσοκομειακοί, κλειστοί πολίτες… Νέα ραντεβού για εμβολιασμούς

Η καταπολέμηση της πανδημίας συνεχίζεται με τους πολίτες στη νέα πραγματικότητα λόγω αυστηρών περιορισμών. – Έκανε φωτιά χθες, το 8998. – Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη

Η Κύπρος βρίσκεται σε αποκλεισμό από χθες, και μια μεγάλη «μάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη για τον τερματισμό της επιδημίας, όπως και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.035 εμβολιασμοί, ταυτόχρονα έχουν γίνει 2 ραντεβού.ης: τη δόση αυτών των ατόμων.

3960 άλλα ραντεβού εμβολιασμού COVID-19 θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες μέσω της πύλης εμβολιασμού σήμερα. Οι πολίτες στη δεύτερη φάση του προγράμματος Citizen, δηλαδή, άτομα άνω των 80, έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν τις συναντήσεις τους στο Διαδίκτυο, με τη βοήθεια του εαυτού τους ή των ατόμων που γνωρίζουν. Τα ραντεβού αναφέρονται στους εμβολιασμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τις εβδομάδες 18-22 Ιανουαρίου 2021 Ιανουαρίου.

Υπήρξε μια ελαφρά μείωση του αριθμού των περιπτώσεων κατά την τελευταία εβδομάδα.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα νόσου covid-19 και το θάνατο άλλου ασθενούς. Ένας 75χρονος άνδρας με υποκείμενες ασθένειες που υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αφού μεταφέρθηκε από ένα γηροκομείο στον Αγρό, έγινε 148 ετώνος: Ο ασθενής που έχασε την τελευταία του αναπνοή από τον κοροναϊό στην Κύπρο.

Προσοχή στα νοσοκομεία

Η μεγάλη ανησυχία συνεχίζει να απευθύνεται στα νοσοκομεία, καθώς απομένουν περισσότεροι από 200 ασθενείς. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας χθες το βράδυ, 208 άτομα νοσηλεύτηκαν, 55 από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Γενικό Νοσοκομείο Famagusta θεραπεύει 73 ασθενείς, 5 από τους οποίους υποβάλλονται σε θεραπεία στο MAF, το Νοσοκομείο Λευκωσίας θεραπεύει 78 ασθενείς, 36 στο ICU, 4 στον αναπνευστήρα և 6 στο MAF. 55 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, 8 από αυτούς στο MAF και 2 στο Νοσοκομείο Makareio.

Με αυστηρούς περιορισμούς և… sms

Ταυτόχρονα, οι Κύπριοι προσπαθούν για άλλη μια φορά να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα, με νέους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μείωση των εταιρειών.

Χθες, Κυριακή, οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν το καλοκαίρι – φυσικά, τον αριθμό 6 – για να περπατήσουν ή να παίξουν σπορ.

Όπως ανακοίνωσε χθες Cyprus Times: Ο Κυριάκος Κόκκινος, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, έστειλε 335.000 SMS στο 8998 έως τις 19:00 την Κυριακή το βράδυ.

Όσον αφορά ποια κατηγορία είχε το αξιότιμο μέρος του, ο κ. Κοκκίνος ανέφερε ότι .. 1/3 των μηνυμάτων που αναφέρονται στην 6η κατηγορία, δηλαδή σωματικές ασκήσεις և αθλητικά, και τα άλλα 1/3 που αναφέρονται στο 2 δεύτερης κατηγορίας, λιανικής (σούπερ μάρκετ, περίπτερο, αρτοποιίας κ.λπ.), ενώ τα υπόλοιπα ανήκαν σε άλλες κατηγορίες.

Source