Πονοκέφαλος: αυξημένη νοσηλεία-προετοιμασία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για τη θεραπεία περιπτώσεων κοροναϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου είπε ότι μετά την επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας σήμερα και αύριο, αρχικά αναπτύσσοντας 30 κρεβάτια με την προοπτική δημιουργίας 28 κλινών, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας επικεντρώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, το οποίο θα επισκεφθεί αυτές τις μέρες.

Θα επισκεφθούμε το Κρατικό Νοσοκομείο Πάφου, είπε, για να δούμε την περιοχή και να συνεργαστούμε με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για να εργαστούμε στη μέθοδο στελέχωσης. Οι προσπάθειές μας συνεχίστηκαν. “Αναπτύξτε περίπου τριάντα κρεβάτια που θα χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί.”

Σύμφωνα με τον κ. Sharilalu, έχουν προταθεί ορισμένα μέρη τα οποία θα δουν επιτόπου για να ελέγξουν τη συμμόρφωση.

Όσον αφορά τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, ο κ. Χαριλάου εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, για παράδειγμα, ότι πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την ασφάλεια του προσωπικού. Για αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, “θα εξετάσουμε τους χώρους επί τόπου για να βεβαιωθούμε ότι οι χώροι πληρούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.”

Απαντώντας σε προσωπικό που θα είναι υπεύθυνο για τον κοροναϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, είπε ότι θα ανατεθούν συμβάσεις σε τμήματα και άλλες υπηρεσίες ασθένειας θα μειωθούν για να βοηθήσουν το προσωπικό να σώσει την απάντηση.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε, “Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έλαβε πρόσθετη βοήθεια από πρόσφατα προσληφθέντες νοσηλευτές.”
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ είπε ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το προσωπικό του ΟΚΥΠΥ, σημειώνοντας ότι «είμαστε στο σωστό δρόμο» και εκτιμώντας ότι «όλο το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων θα εμβολιαστεί σταδιακά».

Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου Cent Κέντρα Εμβολίων Πάφου στο Νοσοκομείο Polis Chrysostom, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου և Νοσοκομείο Polis Chrysostom.

“Θα εμβολιαστούμε χωρίς καθυστέρηση”, κατέληξε.

Source