Πορτογαλία για να αποφύγει την καραντίνα και δοκιμές με σχέδιο ταξιδιού

ΤΗ Ταϊλάνδη παλεύει με την εμφάνιση νέων ομάδων, θέτοντας σε κίνδυνο τα σχέδιά της να ανοίξει ξανά σε διεθνείς επισκέπτες τον Ιούλιο.

Η χώρα αναφέρει ότι θέλει να ανοίξει το νησί των Πουκέτ για διακοπές, αρκεί να εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της.

Το Reuters αναφέρει:

Η Ταϊλάνδη ανέφερε 1.543 νέες περιπτώσεις κοροναϊού την Πέμπτη, την απότομη αύξηση από την έναρξη της πανδημίας και το τέταρτο ρεκόρ άνοδο αυτής της εβδομάδας, εν μέσω ενός τρίτου κύματος λοιμώξεων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ενώ η Ταϊλάνδη κατάφερε μέχρι τώρα να διατηρήσει τους αριθμούς των περιπτώσεων σχετικά περιορισμένους σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, το νέο ξέσπασμα έρχεται καθώς πολλοί έχουν ταξιδέψει κατά τη διάρκεια των διακοπών του νέου έτους Songkran της χώρας και με τα ποσοστά εμβολιασμού ακόμα χαμηλά.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα επιβληθούν κλείδωμα, ο αξιωματούχος της υγείας Chawetsan Namwat δήλωσε ότι τα μέτρα διατυπώνονται με βάση τους αριθμούς των περιπτώσεων σε κάθε περιοχή και θα προταθούν στην ειδική ομάδα κοραναϊού για έγκριση την Παρασκευή.

«Πρέπει να χωρίσουμε τους τομείς με βάση τη σοβαρότητα, η οποία είναι διαφορετική και έτσι τα μέτρα πρέπει να είναι κατάλληλα για κάθε περιοχή, Δήλωσε ο Chawetsan σε ενημέρωση. Οι αρχές έχουν ήδη παροτρύνει τους ανθρώπους να περιορίσουν τα ταξίδια και να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι.

Η Ταϊλάνδη έχει εμβολιάσει λιγότερο από το 0,4% του πληθυσμού της, ακολουθώντας γείτονες όπως η Μαλαισία με 1,5% και 14,6% στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με εκτίμηση του Reuters.

.Source