Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τον στόχο της ΕΕ

ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΕΝΤΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

“Το 2020, δυστυχώς, δεν πήγε εύκολα από την άποψη των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Ορισμένες χώρες μέλη μέσω διμερών προσπαθειών για επίλυση των προβλημάτων του διαδρόμου εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ. Η δικαιολογία της Ένωσης sığınılarak για την αύξηση της αλληλεγγύης της ατζέντας ΕΕ-Τουρκίας έγινε κατάχρηση. Ο πιο συγκεκριμένος δείκτης αυτής της στάσης, που ονομάζουμε στρατηγική τύφλωση, είναι το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου. Και τα δύο άτομα εκτέθηκαν σε σοβαρή αδικία στην Τουρκία. Δεν απαιτούμε τίποτα που δεν έχουμε δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία, η Μεσόγειος δεν είναι χωρίς εντάσεις, ειρήνη και συνεργασία, είναι υπέρ της δικαιοσύνης και της δικαιοσύνης. Η Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που μας χωρίζει, αλλά μια θάλασσα που μας φέρνει όλοι πιο κοντά, ενώνει και ενισχύει τη συνεργασία μας. Πρέπει να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε μια λεκάνη συνεργασίας που θα εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά μας και όχι έναν ανταγωνιστικό τομέα. Πιστεύουμε ότι η διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου που έχουμε φέρει στην ημερήσια διάταξη θα εξυπηρετήσει επίσης αυτόν τον σκοπό. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι θα ήταν επωφελές να δημιουργηθεί ένα φόρουμ ενεργειακής συνεργασίας που θα συγκεντρώνει όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Καλούμε την Ελλάδα, η οποία έχει αυξήσει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και ιδίως τις παράνομες δραστηριότητές της στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς τα τελευταία χρόνια, να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της που αυξάνουν την ένταση. Πιστεύω ότι οι διερευνητικές συνομιλίες που θα ξεκινήσουν με τη γειτονική μας Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή.

ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΗ

class = “cf”>

Η ΕΕ πρέπει να κάνει μια ειλικρινή αυτο-κριτική τόσο σε αυτά τα ζητήματα όσο και στο κυπριακό. Πρόσφατα, η ΕΕ δεν είχε καμία επαφή υψηλού επιπέδου με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Πώς μπορεί λοιπόν η ΕΕ να διαδραματίσει διευκολυντικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού; Πρέπει να συζητήσουμε νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις αντί να μιλάμε επανειλημμένα για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο. Θέλουμε να επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις μας με τη Γαλλία με μια οραματιστική προσέγγιση και να τις σώσουμε από τη γραμμή έντασης. Ως έθνος, οραματιζόμαστε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη. Παρά τα διπλά πρότυπα και τις αδικίες που συναντήσαμε σε αυτήν τη διαδικασία, δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τον τελικό μας στόχο της πλήρους συμμετοχής.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ BREXIT

class = “cf”>

Το Brexit’l μαζί με την αυξανόμενη αβεβαιότητα μπορούν να επιλυθούν μόνο αν αποκτήσει την αξιακή του θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την Τουρκία. Εμείς, ως χώρα, είμαστε έτοιμοι να καθορίσουμε μια θετική ατζέντα με μακροπρόθεσμη προοπτική και να επανατοποθετήσουμε τις σχέσεις μας. Περιμένουμε από τους Ευρωπαίους φίλους μας να δείξουν την ίδια θέληση. Το κλειδί για αυτήν τη θετική ατζέντα είναι η ενημέρωση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, η οποία είναι πλέον η πέμπτη χρονιά. Στην Τουρκία κάναμε το ρόλο μας σύμφωνα με αυτήν τη συμφωνία, ενημερώσαμε την πρότασή μας. Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση από τις ευρωπαϊκές αρχές στις προτάσεις μας. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τον τακτικό διάλογο υψηλού επιπέδου και τις συνόδους κορυφής Τουρκίας-ΕΕ.

ΑΝΟΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

2021 χρόνια ομόλογα με την επιτυχία των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας από την άποψη των χεριών μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να το επιτύχουμε όταν ενεργούμε από μακροπρόθεσμη προοπτική, παρά με προκαταλήψεις ή φόβους. Προετοιμαζόμαστε για νέες μεταρρυθμίσεις στον νόμο και την οικονομία. Θα κάνουμε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση συγκεντρώνοντας την Ομάδα Δράσης Μεταρρυθμίσεων. Εύχομαι να θεωρώ σημαντικό να έρχομαι μαζί σας κάθε 6 μήνες. Θέλω να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας πολύ περισσότερο με αυτές τις συναντήσεις. Σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ Αναμένουμε από εσάς να υποστηρίξετε το άνοιγμα μιας νέας σελίδας. “

Θα σας συμβεί αύριο

Ο Ερντογάν είπε, «Η ενημέρωση της Τελωνειακής Ένωσης, η ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ένταξης αποτελούν επίσης μέρος της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου». Ζητώ από τον deaş’l αγώνα να λέγεται, “Είναι ένας έντιμος αγώνας άλλος deasşl από την Τουρκία στην ΕΕ;” Ποτέ δεν κοιτάμε τα δάκρυα των ματιών σας. Όπου το βρίσκουμε, κάνουμε ό, τι χρειαζόμαστε εκεί. Δυστυχώς, οι δυτικοί μας φίλοι, το PKK, φιλοξενούν το YPG στις χώρες τους. Συγγνώμη, μιλώ ειλικρινά. Ο φίλος μιλάει πόνο αλλά μιλάει την αλήθεια. Επί του παρόντος διαπραγματευτής Τουρκία ως χώρα δεν τους μοιράζεται μαζί σας, ξέρετε ότι αύριο είναι το ίδιο πρόβλημα που έρχονται στο μυαλό σας. να σας υπενθυμίσω ότι τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια της Τουρκίας, γι ‘αυτό θα ήθελα να ξεκινήσω από τα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Δεδομένου ότι δεν αφήνουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ μόνη της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μας αφήνουν μόνοι; “

.Source