ΠΟΥ :. Πιθανή μετάδοση κοραναϊού μέσω κατεψυγμένων τροφίμων

Είναι πιθανό ότι ο κοροναϊός μεταδόθηκε μέσω της αλυσίδας ψυχρής τροφοδοσίας, λένε οι ερευνητές του ΠΟΥ

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Covid-19 προέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που κατευθύνθηκε προς την πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα ο κοροναϊός να μεταδοθεί μέσω της αλυσίδας ψυχρής προμήθειας και υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει έρευνα.

Μια έρευνα της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την προέλευση του Covid-19 δεν άλλαξε δραστικά την εικόνα της επιδημίας, αλλά παρείχε νέες πληροφορίες, δήλωσε ο Peter Ben Ebarek.

Κίνα միջազգային Η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ που διεξήγαγε έρευνα στο Γουχάν δήλωσε ότι δεν βρήκαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την παρουσία του ιού στην κινεζική πόλη μέχρι την ανακοίνωση της εμφάνισής του τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς βρήκαν το ζώο από το οποίο προήλθε η ασθένεια .

Ο όρος «κρύα αλυσίδα» αναφέρεται στη μεταφορά κατεψυγμένων τροφίμων.

Η Κίνα έχει αναπτύξει την ιδέα ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από κατεψυγμένα τρόφιμα και έχει αναφέρει επανειλημμένα ίχνη κοραναϊού σε εισαγόμενες συσκευασίες τροφίμων.

“Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε αυτές τις παγωμένες, παγωμένες περιοχές, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή υπό ποιες συνθήκες”, δήλωσε ο Ebarek.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αξίζει να μελετηθεί εάν ένα κατεψυγμένο άγριο ζώο σε μια αγορά με κατάλληλες συνθήκες μπορεί να συμβάλει στην ταχεία εξάπλωση του ιού.

Ο Ebarek είπε ότι το έργο για την ανίχνευση της προέλευσης του ιού δείχνει μια δεξαμενή μόλυνσης νυχτερίδας, αλλά είναι απίθανο να είναι στο Uhan.

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές μελετούν την πιθανότητα ότι ο ιός κυκλοφορεί νωρίτερα από ό, τι πιστεύεται προηγουμένως και τόνισε την ανάγκη εύρεσης δειγμάτων αίματος για περαιτέρω έρευνα.

Ο Ebarek εξήγησε ότι η πιθανότητα διαρροής ιού στο εργαστήριο, ένα άλλο σενάριο, είναι πολύ απίθανο και δεν απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Ένα άλλο μέλος της ομάδας, ο Dominic Doyer, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, είπε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση του COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source