ΠΟΥ: Το Coronavirus δεν θα είναι η τελευταία πανδημία

Μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα Επιδημίας Ετοιμότητας, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι καταδίκασε τον κύκλο δαπανών κατά τη διάρκεια εστιών και ότι δεν έλαβε μέτρα για όσους πρόκειται να έρθουν.

Λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα διδάγματα από την επιδημία Covid-19, ο Ghebreyesus είπε, “Για πολύ καιρό, ο κόσμος κινείται στον ίδιο κύκλο με πανικό και αδιαφορία. Ξοδεύουμε χρήματα για μια επιδημία και ξεχνάμε όταν τελειώσει. Αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος κύκλος.”

“Η ιστορία μας δείχνει ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία και ότι οι επιδημίες είναι γεγονός της ζωής. Αυτή η πανδημία μάς έδειξε τη σχέση μεταξύ της ανθρώπινης υγείας, του περιβάλλοντος και των ζώων”, δήλωσε ο Ghebreyesus. Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ πρόσθεσε ότι ο τρόπος βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας θα αποτύχει χωρίς την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη βελτίωση της ζωής των ζώων.

Ο νέος τύπος επιδημίας κοραναϊού έχει επηρεάσει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα πέρυσι, προκαλώντας 1,75 εκατομμύρια θανάτους.

.Source