Πούνε: Ο Βαρών Καπούρ του ΝΚΒΑ κατατάχθηκε στον κόσμο Νο 2 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον

Πούνε, 12 Ιανουαρίου 2021: Αφού έκανε μια εντυπωσιακή παράσταση στο Πορτογαλικό Διεθνές Junior event νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο Varun Kapur από την Nikhil Kanetkar Badminton Academy (NKBA) ξεκίνησε το 2021 σε υψηλό επίπεδο καριέρας καθώς τώρα κατατάσσεται στον Παγκόσμιο Νο 2 στο Η κατηγορία Under-19 Boys Singles ως Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον Παγκόσμιου Οργανισμού (BWF) κυκλοφόρησε την κατάταξη την Τρίτη.

Μιλώντας για την κατάταξή του, ο Varun είπε: «Είναι πολύ περίεργο γιατί έχω γίνει ο κόσμος Νο 2 χωρίς να παίζω το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πριν. Ήταν μόνο δύο τουρνουά και οι πόντοι έχουν μεταφερθεί από αυτό που έπαιξα πέρυσι που ήταν το 2019. Ήταν ένας περίεργος τρόπος να φτάσετε σε αυτό, αλλά νομίζω ότι το κλείδωμα δεν ευνόησε κανέναν και ήταν ίσο για όλους. “

«Είμαι ευχαριστημένος με το επίτευγμα. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους προπονητές της ακαδημίας, την KSF για τη χρηματοδότηση των τουρνουά μου και επίσης την Li-Ning για τη χορηγία των ρούχων μου και για να μου δώσω όλο τον εξοπλισμό που χρειάζομαι », πρόσθεσε ο Kapur.

Μιλώντας για το επίτευγμα του Varun, ο Nikhil Kanetkar είπε: «Ο Varun έχει σημειώσει ταχεία πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια. Εργαστήκαμε μαζί του με πολύ προγραμματισμένο τρόπο και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ξεκίνησε με τη νίκη σε τοπικό επίπεδο, μετά έγινε κρατικός πρωταθλητής και άρχισε να λάμπει σε εθνικό επίπεδο. Χάρη στο Kanetkar Sports Foundation (KSF) θα μπορούσε να παίξει τουρνουά διεθνώς. Ήξερα ότι είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στην κορυφή 3 στον κόσμο και με το να γίνει Παγκόσμιος Νο 2 στο Under-19 Boys Singles με απέδειξε σωστά. Στην πραγματικότητα, αν δεν ήταν για την πανδημία, ήταν στο δρόμο του να γίνει Παγκόσμιος Νο. 1 »

«Το να φτάσει σε αυτό το ορόσημο είναι αποτέλεσμα της πίστης του ίδιου και του γονέα του στο σύστημα και την προπόνηση στο NKBA. Είναι επίσης ένα ιστορικό επίτευγμα για το αθλητικό συγκρότημα Pune και Mahalunge-Balewadi, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει καταταχθεί επίσημα Νο.2 στον κόσμο στο U-19 Boys Singles. Ο Varun έχει λαμπρό μέλλον και μπορεί να κάνει θαύματα για την Ινδία εάν είναι συγκεντρωμένος και εργάζεται σκληρότερα τα επόμενα χρόνια. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση της Μαχαράστρα για την ισχυρή υποστήριξή τους », πρόσθεσε ο Kanetkar.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο Varun κέρδισε τον 6ο Junior τίτλο του διεθνούς της καριέρας του στο XII Portugal International Junior 2020, όταν νίκησε τον τέταρτο σπόρο Diogo Gloria από την Πορτογαλία 21-18, 21-13 για να κερδίσει το στέμμα Under-19

Επιτεύγματα του Varun 2018-2020
1. Χρυσό μετάλλιο Dubai Junior – 2018
2. Χρυσό μετάλλιο Σλοβακία Junior – 2018
3. Χρυσό μετάλλιο Κροατία Junior – 2019
4. Χρυσό μετάλλιο Κύπρος Junior – 2019
5. Χρυσό μετάλλιο Λιθουανία Junior – 2019
6. Χρυσό μετάλλιο Πορτογαλία Junior – 2020
7. Ασημένιο μετάλλιο Russia Junior – 2019
8. Ασημένιο μετάλλιο Dubai Junior – 2019
9. Ασημένιο μετάλλιο Πορτογαλία Junior – 2019
10. Ασημένιο μετάλλιο Ουγγαρία Junior – 2020
11. Χάλκινο μετάλλιο Βουλγαρία Junior- 2019

Βάρουν Καπούρ

Ακολουθήστε τα νέα του Punekar:

Source